Vremea până la sfârșitul lunii ianuarie 2019

Astăzi 28 decembrie 2018, Administratia Natională de Meteorologie a dat publicitătii estimările meteorologice pentru patru săptămâni pană pe data de 28 ianuarie 2019.

Pentru săptămâna 31 decembrie 2018-7 ianuarie 2019, meteorologii spun ca temperatura aerului va avea valori mai coborâte decât cele specifice perioadei în cea mai mare parte a țării, abatere termică negativă ce va fi mai pronunțată în zonele montane. Excepție vor face regiunile sudice și extremitatea de vest a țării unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale ale perioadei.

Precipitațiile vor fi în general excedentare în regiunile intracarpatice, excedent ce va fi mai pronunțat în zona montană, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Pentru săptămâna 7-14 ianuarie 2019, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, cu posibilitatea de a fi ușor mai ridicate în regiunile vestice și sud-vestice. Precipitațiile estimate pentru această săptămână vor fi ușor excedentare în vestul și nord-vestul țării și apropiate de cele specifice perioadei în rest.

Pentru săptămâna 14-21 ianuarie 2018, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei, cu posibilitatea unui ușor excedent în vestul și nord-vestul țării, precum și la munte.

Pentru perioada 21-28 ianuarie 2019, mediile valorilor termice se vor situa peste cele normale ale săptămânii, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile vestice, nordice și centrale, excedent ce va fi mai pronunțat în nordvestul extrem al țării. În rest sunt estimate cantități normale de precipitații.

La Brăila temperaturi de 5 grade si -4 grade până pe data de 25 ianuarie când se asteaptă ninsori până la sfârsitul lunii ianuarie 2019.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *