Minivacanţa de sărbători cu permise şi certificate suspendate

  • POLIŢIŞTII BRĂILENI ACŢIONEAZĂ PERMANENT PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE

Polițiștii rutieri au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave.

În urma activităților din teren, au fost constatate peste 190 de abateri de la legislația rutieră şi au fost reţinute 24 de permise și certificate de înmatriculare.

 În perioada 27 decembrie 2018 – 02 ianuarie 2019, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 191 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 18 permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 6 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

La data de 01.01.2019, un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din Brăila, a sustras, cu ajutorul unei şurubelniţe un vehicul ce era parcat pe Bulevardul Dorobanţilor din municipiu.

Brăileanul a condus autovehiculul pe Bulevardul Dorobanţilor, iar la intersecţia cu strada Apollo, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, lovind refugiul pietonal al staţiei mijloacelor de transport în comun.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,76 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *