Azi, praznicul Botezului Domnului la Braila

Cu prilejul sarbatoririi Botezului Domnului, pe data de 6 ianuarie 2019, Primaria Municipiului Braila, Arhiepiscopia „Dunarii de Jos” Galati si Protoeria Braila, organizeaza o serie de manifestari dedicate acestui important eveniment pentru intreaga lume crestina.

La praznicul Botezului Domnului din acest an, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos va săvârşi slujba Sfintei Liturghii la Catedrala cu hramul „Naşterea Domnului“ din Brăila.

Programul evenimentului: Intervalul orar 08.00 –10.30, la Catedrala “Naşterea Domnului”, din Bariera Calarasilor, are loc Sfânta Liturghie oficiată de Înalt Prea Sfinţia Sa Dr. Casian Craciun – Arhiepiscopul Dunării de Jos. De la ora 10.45 – 11.00, are loc Procesiune de la Catedrala “Naşterea Domnului” către Faleza Dunării, pe traseul Bariera Călăraşilor-Calea Călăraşilor-Parcarea Primărirei Municipiului Brăila-Scena de la Faleza Dunării (se coboară pe treptele de la fântâni).

In intervalul orar 11.15 –12.00 – pe scena de la Faleza  Dunării are loc slujba de Sfintire a Apei Celei Mari, oficiată de Înalt Prea Sfinţia Sa Dr. Casian Crăciun – Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoți. De la ora 12.00- este momentul mult asteptat de braileni a aruncării şi prinderii crucii în Dunăre.

După recuperarea crucii din apă de către tineri, aceștia vor fi binecuvântați de Părintele Arhiepiscop și răsplătiți pentru efortul depus.

În continuarea programului, la ora 13.00, ierarhul Dunării de Jos va merge la Galați, pe faleza superioară a Dunării, la biserica medievală Precista, unde va săvârși, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, slujba Aghesmei celei Mari și va ține un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți la eveniment.

Programul dedicat acestei mari sărbători se va încheia cu lansarea în apele Dunării a crucii de lemn, la ora 14.00, de Chiriarhul Dunării de Jos și scoaterea acesteia din apă de tinerii temerari, înscriși și pregătiți pentru acest moment.

La cele două evenimente de la Brăila și Galați din acest an sunt așteptați să participe câteva mii de credincioşi.

Toți credincioșii prezenți la sfintele slujbe în această zi vor putea lua Aghiasmă Mare din vasele special amenajate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *