Inscrieri pentru Festivalul Concurs Întâlnirea Umoriștilor – Brăila 2019

Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (C.U.B.) Ștefan Tropcea, organizează cea de a doua ediție a Festivalului Concurs Întâlnirea Umoriștilor. Manifestarea va avea loc, în perioada 19-21 aprilie 2019, la Brăila, la Casa Memorială Petre Ștefănescu-Goangă.

Festivalul se dorește a fi un eveniment anual, competitiv şi are drept scop cultivarea literaturii umoristice – fabula, poezia umoristică, schița umoristică, aforismul – în literatura de gen a urbei. La concurs poate participa orice creator din țară, indiferent de vârstă.

Concursul se va desfășura pe două secțiuni, fiecare având tema sa. Pentru secțiunea UMOR PE RIME (fabulă şi poezie umoristică) a fost aleasă tema Jocul cu focul , iar pentru secțiunea PROZĂ SCURTĂ (schiţă umoristică și aforisme) tema este Datul la cap. Concurenții pot participa la ambele secţiuni și subsecțiuni, însă nu pot obţine decât un premiu (cel cu valoarea cea mai mare).

Lucrările vor fi trimise până la data de 29 martie 2019 (data poştei), în trei exemplare, cu motto (în plic se vor trece adresa, numărul de telefon şi, eventual, adresa de e-mail), pe adresa: Casa de Cultură a municipiului Brăila, Piaţa Poligon, nr.2, Brăila. Jurizarea va avea loc în intervalul 1 – 6 aprilie 2019, lucrările primite urmând să fie analizate de un juriu prezidat de Mihai Frunză – președintele C.U.B. Câștigătorii vor fi invitați la Brăila, unde, pe 20 aprilie 2019, vor fi premiați în cadrul unui spectacol de gală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *