Poliţia Locală Brăila în acţiune!

 • principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală în perioada  05 – 12.02.2019  

 În perioada 05 – 12.02.2019, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de 192 sancţiuni contravenţionale în valoare de 69.655 lei.

 Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

 • pe linia salubrităţii           –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           –   7 acţiuni;
 • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   3 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           –   7 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”           –   4 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   4 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                     –   3 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu S.C.APT.S.A. Brăila –   7 acțiuni;

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

 • Primăria Municipiului Brăila – 7 informări;
 • U.P.A.G.L.Brăila           – 6 informări;
 • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila – 3 informări;
 • S.P. Brăila – 2 informări;
 • C. ECO S.A. Brăila                                                – 2 informări;
 • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                              – 3 informări;
 • C.R.E.R ECOLOGIC SERVICE S.R.L. – 2 informări;
 • Garda de Mediu Brăila                              – 2 informări.

 

 1.  A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:    

 

În perioada analizată poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

 

A fost surprins cu ajutorul camerelor de luat vederi 1 accident rutier fără victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale și I.P.J. Brăila – Biroul Juridic, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 6 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

 1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

 1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 4 persoane cu amenzi în valoare de 4.000 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003. Totodată a fost sancţionat numitul B.F., în vârstă de 39 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran de pe str.Arad descărcând dintr-un atelaj hipo 20 saci plini cu moloz, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

 • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate şi sancţionate contravenţional 3 persoane cu amenzi în valoare de 3.000 lei.

Exemplificăm:

C.C., în vârstă de 46 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe str.Milcov la intersecție cu Șos.Națională Veche depozitând moloz, pe domeniul public în loc neautorizat.

V.N., în vârstă de 42 ani, din sat/com.Berteștii de Jos, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe Șos. Națională Veche lângă gardul Stadionului Municipal aruncând o pungă din plastic plină cu reziduuri menajere, pe domeniul public în loc neautorizat.

M.T., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran situat pe str.Cimbrului aruncând  reziduuri menajere din auto marca MAN cu nr.de înmatriculare BR-19-BIM, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

 • Pentru prezentarea spre vânzare a produselor în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane cu amenzi în valoare de 100 lei.

Exemplificăm:

M.M., în vârstă de 56 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 50 lei – fiind depistat pe str.1 Decembrie 1918 în dreptul imobilului cu nr.152, în timp ce oferea spre vânzare produse industriale.

V.Fl., în vârstă de 58 ani, din sat/com.Râmnicelu, jud.Buzău – cu amendă în valoare de 50 lei – fiind depistată pe str.1 Decembrie 1918 în dreptul imobilului cu nr.152, în timp ce oferea spre vânzare produse industriale.

 

 • Pentru nerespectarea obligației deținătorilor de câini, de a face dovada sterilizării animalului prin carnetul de sănătate al câinelui, conform H.C.L.M. Brăila nr.19/2014, a fost depistat și sancționat contravențional numitul T.G.-Fl., în vârstă de 46 ani, din Brăila, str.Plevna nr.333 – cu amendă în valoare de 300 lei – în calitate de deținător a doi câini de rasă comună pe care îi crește în imobilul cu nr.16 situat pe Vadul Schelei, nu a putut face dovada sterilizării acestora.

 

 • Pentru nesolicitarea eliberării unui nou act de identitate la expirarea termenului de valabilitate a celui deţinut anterior conform O.U.G.nr.97/2005 a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul B.P., în vârstă de 44 ani, din sat/com.Gohor, jud.Galați – cu amendă în valoare de 40 lei – pentru neschimbarea Cărţii de Identitate Provizorie expirată în data de 30 August 2010.

 

 • Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr.349/2002 Modificată de Legea nr.15/2016, a fost depistată şi sancţionată contravenţional numita N.S., în vârstă de 47 ani, din sat Tătaru, com.Dudești, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind depistată fumând în incinta halei centrale din Piața Mare.

 

 1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 14  sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.800 lei, conform Legii nr.61/1991 R:

 1. a) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitulC.-M., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat pe str.1 Decembrie1918 în Piața Halelor, în timp ce profera injurii și expresii jignitoare, provocând indignarea persoanelor aflate în zonă.

 

 1. b) Pentru refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 4 persoane cu amenzi în valoare de 1.100 lei.

Exemplificăm:

–  N.S., în vârstă de 47 ani, din sat Tătaru, com.Dudești, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – pentru refuzul de a se legitima la cererea justificată a polițiștilor locali, în urma săvârșirii de către aceasta a unei contravenții, respectiv fumat în incinta Pieței Halelor.

–  G.R.-Al., în vârstă de 18 ani, din sat/com.Cazasu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – pentru refuzul de a se legitima la cererea justificată a polițiștilor locali, în urma săvârșirii de către acesta a unei contravenții, respectiv călătorie fără bilet cu un mijloc de transport în comun.

 

 1. c) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 200 lei.

Exemplificăm:

– F.S., în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Oborului în parcul de joacă pentru copii din spatele Complexului „Dinamo” consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public în loc neautorizat.

– Ch.Gh., în vârstă de 49 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Oborului în parcul de joacă pentru copii din spatele Complexului „Dinamo” consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

 1. d) Pentru pătrunderea cu încălcarea normelor legale de acces în instituţiile publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 4 persoane cu amenzi în valoare de 2.500 lei.

Exemplificăm:

–  T. I.-D., în vârstă de 35 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pătrunzând în incinta fostei Unități Militare ,,Caporal Mușat” situată pe Calea Călărașilor.

–  S.M.-F., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat pătrunzând în incinta fostei Unități Militare ,,Caporal Mușat” situată pe Calea Călărașilor.

–  D.C.-P., în vârstă de 24 ani, din Brăila (fără domiciliu) – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat pătrunzând în incinta fostei Unități Militare ,,Caporal Mușat” situată pe Calea Călărașilor.

 

 1. e) Pentru atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane cu amenzi în valoare de 1000 lei.

Exemplificăm:

– B.Cl.-A., în vârstă de 18 ani, din oraș Fetești, jud.Ialomița – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Șos. de Centură  în fața Grădinii Zoologice atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

– M.B., în vârstă de 18 ani, din sat/com.Viziru, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Șos.de Centură în fața Grădinii Zoologice atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

 

 

 

 1. f) Acţiuni pe linia cerşetoriei-vagabondaj:

 

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 3 persoane. Dintre acestea a fost sancţionată contravenţional numita Ș.M., în vârstă de 68 ani, din sat Lacu Sărat, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată pe str.1 Decembrie 1918 în fața patiseriei ,,Fornetti” apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil aptă de muncă. Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.

 

 1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei” și Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

 1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 11 – 12.02.2019, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 8 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier şi traversarea carosabilului în condiţii de siguranţă a elevilor în următoarele zone: Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” şi Colegiul Naţional „Gh.M.Murgoci”.

În data de 05.02.2019, în intervalul orar 0945 – 1200, s-a acţionat cu 2 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier și identificarea proprietarilor de vehicule staționate pe partea carosabilă în zona Bd.Independenței, în dreptul Bl.Expres, cu ocazia executării lucrărilor de toaletare a copacilor de către S.U.P. „Seroplant” Brăila.

În data de 11.02.2019, în intervalul orar 0830 – 1300, s-a acţionat cu 2 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier și identificarea proprietarilor de vehicule staționate pe partea carosabilă în zona str.Școlilor cu Aleea Invățătorilor, în dreptul Bl.M.2, cu ocazia executării lucrărilor de tăiere a copacilor de către S.U.P. „Seroplant„ Brăila.

În datele de 06.02.2019 și 08.02.2019, în intervalul orar 0830 – 1300 s-a acţionat cu 2 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier și identificarea proprietarilor de vehicule staționate pe partea carosabilă în zona intersecției Calea Galați, tronson: str.Jderului – str.Eroilor, cu ocazia executării lucrărilor de reabilitare (decopertare) a carosabilului.

În perioada 08 – 10.02.2019, în intervalul orar 1500 – 1900, s-a acţionat zilnic cu un poliţist local pentru restricționarea traficului rutier în zona Șos.Buzăului cu Aleea Stadionului din Parcul Monument, în vederea asigurării unui climat de siguranță persoanelor aflate în zonă pentru agrement.

 

Pe lângă activităţile preventive poliţiştii locali rutieri au aplicat un număr de  120 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.905 lei şi au fost aplicate un număr de 177 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R, după cum urmează:

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate un număr de 87 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.500 lei şi au fost aplicate un număr de 177 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

M.I.-A., în vârstă de 26 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare BR-15 pe str.1 Decembrie 1918 dinspre str.Griviței către str.Roșiorilor şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”;

V.S.-A., în vârstă de 41 ani, din sat/com.Tichilești, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel cu nr. de înmatriculare BR-68 pe Calea Călărașilor dinspre str.Radu Negru către str.Milcov și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată în dreptul complexului comercial „Pistruiatu”.

C.V.-C., în vârstă de 28 ani, din mun.Focșani, jud.Vrancea – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Ford cu nr. de înmatriculare B-224 pe Calea Călărașilor dinspre str.Radu Negru către str.Milcov și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată în dreptul complexului comercial „Pistruiatu”.

P.E., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Ford cu nr. de înmatriculare GL-18 pe Calea Călărașilor dinspre str.Radu Negru către str.Milcov și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată în dreptul complexului comercial „Pistruiatu”.

A.M., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare  – a condus autovehiculul marca Audi cu nr. de înmatriculare BR-01 pe str. Școlilor dinspre str.Pietății – str.Oborului  și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată în dreptul Pieței Microhală.

V.A.-Al., în vârstă de 24 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Renault cu nr. de înmatriculare BR-13 pe Bd.Dorobanților dinspre str.Tineretului către str.Franceză și a oprit voluntar la mai puțin de 25 de metri de trecerea pentru pietoni situată la intersecție cu str.Franceză.

T.N., în vârstă de 39 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Dacia Dokker cu nr. de înmatriculare BR-74 pe Calea Călărașilor dinspre str.Frumoasă către str.Ana Aslan și a oprit voluntar în colțul intersecției cu str.Ana Aslan.

V.I.-M., în vârstă de 46 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Mercedes-Benz cu nr. de înmatriculare BR-20 pe Calea Călărașilor dinspre str.Griviței către Bd.Independenței și a oprit voluntar în colțul intersecției cu Bd.Independenței.

P.Al., în vârstă de 56 ani, din mun.Galați, Bd.Marea Unire, jud.Galați – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Peugeot cu nr. de înmatriculare GL-67 pe str.Ana Aslan dinspre Calea Galați către str.Mihai Eminescu și a oprit voluntar în colțul  intersecției cu str.Mihai Eminescu.

Gh.E., în vârstă de 33 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Skoda cu nr. de înmatriculare BR-85 pe str.Mihail Sebastian dinspre str.R.S.Campiniu către str.Polonă și a oprit voluntar în colțul  intersecției cu str.Mihai Eminescu.

V.D., în vârstă de 28 ani, din mun.Buzău, str.Broșteni, jud.Buzău – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare TL-05 pe str.Școlilor dinspre Bd.Dorobanților către str.Hipodrom şi a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport public de persoane.

B.O., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Suzuki cu nr. de înmatriculare BR-26 pe str.Școlilor dinspre Bd.Dorobanților către str.Hipodrom şi a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport public de persoane.

D.trașcu M., în vârstă de 22 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Audi cu nr. de înmatriculare BR-04 pe str.Școlilor dinspre str.Roșiorilor către Bd.Dorobanților, pe contrasens  şi a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport public de persoane.

D.M., în vârstă de 51 ani, din sat Urleasca, com.Traian, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel cu nr. de înmatriculare BR-67 pe str.Nicolae Bălcescu dinspre Calea Galați către str.Catolică și a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport public de persoane „Biserica Catolică”.  

  I.Șt., în vârstă de 31 ani, din sat/com.Tichilești, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca volkswagen cu număr de înmatriculare B-768 pe Calea Călărașilor dinspre str.Radu Negru către str.Milcov și a oprit voluntar la mai puțin de 25 de metri de stația mijloacelor de transport public de persoane „str.Milcov ”.

Ș.D., în vârstă de 29 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 435 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Mitsubishi cu nr. de înmatriculare BR-05 pe str.Roșiorilor dinspre str.Dianei către str.1 Decembrie 1918, sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

G.N., în vârstă de 34 ani, din com.Măxineni, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare BR-70 pe str.Roșiorilor dinspre str.Dianei către str.1 Decembrie 1918, sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

Ch.G.-C., în vârstă de 20 ani, din com.Tichilești, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca BMW cu nr. de înmatriculare BR-10 pe str.Franceză dinspre Bd.Dorobanților către str.Ghioceilor, sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

Al.I., în vârstă de 68 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel cu nr. de înmatriculare BR-85 pe str.Ana Aslan dinspre str.Bastionului către str.Școlilor, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

P.V., în vârstă de 34 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Skoda cu nr. de înmatriculare BR-01 pe str.Franceză dinspre Bd.Dorobanților către str.Ghioceilor, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

I.V.tin, în vârstă de 37 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 580 lei şi 3 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel cu nr. de înmatriculare BR-81 pe str.Golești și a staționat voluntar în dreptul căii de acces a proprietății alăturată drumului public, respectiv în dreptul imobilului cu nr.17.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, au fost aplicate un număr de 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.740 lei şi au fost aplicate un număr de 12 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R.

            Exemplificăm:

C.C., în vârstă de 58 ani, din oraș Bragadiru, str.Griviței, jud.Ilfov – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autoutilitara marca MAN cu nr. de înmatriculare IF-72 pe Șos. Rm. Sărat dinspre Șos. de Centură către str.Comuna din Paris, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

B.M.-T., în vârstă de 39 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autoutilitara marca VOLVO cu nr. de înmatriculare BR-03 pe Șos. Rm. Sărat dinspre Șos. de Centură către str.Comuna din Paris, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5t”.

Ț.C.-G., în vârstă de 30 ani, din mun.Adjud, jud.Vrancea – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca IVECO cu nr. de înmatriculare VN-36 și semiremorca cu nr. de înmatriculare VN-37-VNC pe Șos. Rm. Sărat dinspre str.Alexandru Vlahuță către Șos. de Centură, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

B.I., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autoutilitara marca MAN cu nr. de înmatriculare B-114 pe Șos. Rm. Sărat dinspre Șoseaua de Centură către str.Comuna din Paris, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5t”.

P.V., în vârstă de 53ani, din mun.Buzău, str.Broșteni, jud.Buzău – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca MAN cu nr. de înmatriculare BZ-25 și semiremorca cu nr. de înmatriculare BZ-26-TTC pe Șos. Rm. Sărat dinspre str.Alexandru Vlahuță către Șoseaua de Centură, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

I.N., în vârstă de 36 ani, din com.Vaideeni, jud.Vîlcea – cu  amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca DAF cu nr. de înmatriculare B-400 și semiremorca cu nr. de înmatriculare VL-14-WHW pe Șos. Buzăului dinspre str.Chișinău către Șos. Națională Veche, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, a fost depistat și sancționat contravențional numitul B.S., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Carpenului dinspre str.Dorului către str.Arad, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

 

 • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 2 vehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se va valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, au fost aplicate un număr de 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 19.000 lei.

Exemplificăm:

P.V., în vârstă de 29 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 2.000 lei – pe Șos. Buzăului, în calitate de taximetrist aflat în timpul activității în stația de taxi „Biserica Radu Negru” cu auto marca Dacia cu nr. de înmatriculare BR-88, la controlul efectuat de către polițiștii locali nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare respectiv, certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.

M.M.-C.tin, în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 2.000 lei – pe str.Împăratul Traian, în calitate de taximetrist aflat în timpul activității în stația de taxi „Traian” cu auto marca Dacia cu nr. de înmatriculare BR-12, la controlul efectuat de către polițiștii locali nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare respectiv, certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.

I.C.-Șt., în vârstă de 21 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 2.000 lei – pe Bd.Dorobanților, în calitate de taximetrist aflat în timpul activității în stația de taxi „Piața Halelor”, cu auto marca Chevrolet cu nr. de înmatriculare BR-16, la controlul efectuat de către polițiștii locali nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare respectiv, certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.

F.G.-V.tin, în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe str.Împăratul Traian, în calitate de taximetrist aflat în timpul activității în stația de taxi „Traian” cu auto marca Dacia cu nr. de înmatriculare BR-69, la controlul efectuat de către polițiștii locali nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare respectiv, certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.

P.Gh., în vârstă de 65 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe Bd.Dorobanților, în calitate de taximetrist aflat în timpul activității în stația de taxi „Catedrală”, cu auto marca Chevrolet cu nr. de înmatriculare BR-02, la controlul efectuat de către polițiștii locali nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare respectiv, certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.

A.I., în vârstă de 34 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe str.Pietății, în calitate de taximetrist aflat în timpul activității în stația de taxi „Spitalul Nr.3”, cu auto marca Dacia cu nr. de înmatriculare B-113, la controlul efectuat de către polițiștii locali nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare respectiv, certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.

R.N., în vârstă de 39 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe str.Siret, în calitate de taximetrist aflat în timpul activității în stația de taxi „Gară C.F.R.”, cu auto marca Dacia cu nr. de înmatriculare BR-01, la controlul efectuat de către polițiștii locali nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare respectiv, certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.

P.L.-I., în vârstă de 23 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe Aleea Cutezătorilor, în calitate de taximetrist aflat în timpul activității în stația de taxi „Capăt linie 2”, cu auto marca Renault cu nr. de înmatriculare BR-30, la controlul efectuat de către polițiștii locali nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare respectiv, certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.719/2018, privind aprobarea Regulamentului pentru eliberarea și folosirea permiselor de acces auto (Permis Acces Auto – P.A.A.), pentru circulația autovehiculelor pe străzile Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 1.000 lei.

Exemplificăm:

C.O.-A., în vârstă de 33 ani, din sat Stoienești, com.Ariceștii Rahtivani, jud.Prahova – cu amendă în valoare de 500 lei – a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca DAF cu nr. de înmatriculare B-133 și semiremorca marca Koegel cu nr. de înmatriculare PH-59-NRG pe Șos. Rm. Sărat dinspre str.Comuna din Paris către str.Cazasului, pentru nedeținerea de către șofer, la bordul mașinii, a permisului de acces auto (P.A.A.) sau numărul dovezii de plată (RRN).

G.Z., în vârstă de 33 ani, din com.Brețcu, jud.Covasna – cu  amendă în valoare de 500 lei – a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca VOLVOVcu nr. de înmatriculare CV-26 și semiremorca marca cu nr. de înmatriculare CV-27 pe str.Comuna din Paris dinspre Șos. Focșani către Șos. Baldovinești, pentru nedeținerea de către șofer, la bordul mașinii, a permisului de acces auto (P.A.A.) sau numărul dovezii de plată (RRN).

 

 

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.649/2017, privind aprobarea modalităţii de gestiune, a Regulamentului şi a Caietului de sarcini ale serviciului de administrare a parcărilor de pe raza Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 9 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 600 lei.

Exemplificăm:

Gh.P., în vârstă de 63 ani, din Brăila pe Bd.Dorobanților, dinspre str.Franceză către Calea Călărașilor, a condus auto marca Renault cu nr. de înmatriculare BR-10 și a blocat intrarea/ieșirea autovehicululelor aflate în parcarea din dreptul Bl.A.5.

D.S., în vârstă de 48 ani, din Brăila  pe Bd.Dorobanților dinspre str.Franceză către Calea Călărașilor, a condus auto marca Renault cu nr. de înmatriculare BR-10 și a blocat intrarea/ieșirea autovehicululelor aflate în parcarea din dreptul Bl.A.5.

M.M., în vârstă de 24 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – pe Calea Călărașilor, în parcarea interioară a Bl.I.3, în calitate de conducător al autovehiculului marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare BR-19 a blocat accesul/ieșirea în/din locul de parcare, respectiv garajul cu nr.DAGL 0594.

I.R.-Fl., în vârstă de 31 ani, din Brăila – cu avertisment – pe str.Tîrgoviștei, în parcarea Bl.E.2, poziția nr.15, în calitate de conducător al autovehiculului marca Renault cu nr. de înmatriculare BR-01 a utilizat fără a deţine abonament locul de parcare de reşedinţă închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila pentru autovehiculul BR-03-VLE.

R.V.-N., în vârstă de 41ani, din Brăila – cu avertisment – pe Calea Călărașilor, în parcarea Bl.A.4, poziția nr.29, în calitate de conducător al autovehiculului marca Toyota cu nr. de înmatriculare BR-04 a utilizat fără a deţine abonament locul de parcare de reşedinţă închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila pentru autovehiculul BR-17-CSL.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 1.000 lei.

Exemplificăm:

Ch.A.-T., în vârstă de 47 ani, din Brăila, Bd.Al.I.Cuza nr.211 – cu amendă în valoare de 500 lei – pe str.Hipodromului, în dreptul Bl.A.2, în calitate de proprietar a expus spre vânzare autovehiculul marca Dacia Super Nova cu nr. de înmatriculare BR-03, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

M.E., în vârstă de 31 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Șos. Buzăului, vis-a-vis de Penny Market, în calitate de proprietar a expus spre vânzare autovehiculul marca Dacia Sandero cu nr. de înmatriculare BR-09, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 500 lei.

Exemplificăm:

M.L., în vârstă de 34 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare BR-06 pe str.Școlilor dinspre Bd.Dorobanților către str.Hipodrom şi a staţionat în staţia mijloacelor de transport în comun „Școlilor ”. 

I.N., în vârstă de 40 ani, din sat Baldovinești, com.Vădeni, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Skoda cu nr. de înmatriculare BR-30 pe str.Școlilor dinspre Bd.Dorobanților către str.Roșiorilor şi a staţionat în staţia mijloacelor de transport în comun „Școlilor”.

C.H., în vârstă de 45 ani, din Brăila – cu  avertisment – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare BR-73 pe Șos. Buzăului dinspre str.Grigore Alexandrescu către Șos. Națională Veche şi a staţionat în staţia mijloacelor de transport în comun „Spitalul Județean”. 

G.A.-C., în vârstă de 41 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de utilizator al autovehiculul marca Mercedes-Benz cu nr. de înmatriculare BR-87 a staționat pe trotuar în zona intersecției str.Prof.Dr.Gh.Marinescu cu Faleza superioară a Dunării, împiedicând circulaţia pietonilor.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.5/2003, privind depozitarea pe domeniul public al Municipiului Brăila precum și în alte locuri publice a autovehiculelor degradate sau avariate, a fost aplicată sancțiune contravențională numitului G.A.-C., în vârstă de 41 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe str. Prof. Dr. Gh. Marinescu în dreptul imobilului cu nr.15, a depozitat pe teren ce aparține domeniul public autovehiculul marca BMW, fără plăcuțe cu nr. de înmatriculare, parțial avariat.

 

 • Pentru refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 600 lei.

Exemplificăm:

Ș.D., în vârstă de 29 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – pe str.Roșiorilor, tronson: str.Dianei – str.1 Decembrie 1918, sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”, a circulat cu autovehiculul marca Mitsubishi cu nr. de înmatriculare BR-05 și a refuzat să se legitimeze cu actul de identitate sau să dea relații pentru stabilirea identității sale la cererea justificată a polițiștilor locali în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002 R.

Axente Mihai, în vârstă de 36 ani, din Brăila, str.G.ral Eremia Grigorescu nr.25, Bl.1, ap.9 – cu amendă în valoare de 300 lei – pe str.Școlilor dinspre str.Pietății – str.Oborului, în calitate de conducător al autovehiculului marca Audi cu nr. de înmatriculare BR-01 a refuzat să se legitimeze cu actul de identitate sau să dea relații pentru stabilirea identității sale la cererea justificată a polițiștilor locali în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002 R.

 

 1. G) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială și-au desfășurat activitatea conform  prevederilor Legii nr.155/2010 privind atribuţiile de control în domeniul activităţii comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare,  a tematicilor nr. 419/420/421/17.01.2019 si a adresei  nr. 419/17.01.2019 privind delimitarea pe zone de control în centrele comerciale și în  supermarketurile din Municipiul  Brăila şi a altor dispoziţii primite, urmărind în limita competenţelor, respectarea legislaţiei pentru care suntem abilitaţi.

Au fost verificaţi un număr de 45 operatori economici şi s-au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale  în valoare de 17.500 lei  pentru nerespectarea prevederilor:  H.C.L.M.nr.716/2018,  Legii nr.12/1990, O.G.nr.99/2000 și H.C.L.M.nr.254/2016  după cum urmează:

I.I.Moisoiu Daniela Simona, S.C.Anitcin.S.R.L. – sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.716/2018 – pentru nevizarea / lipsa avizului / autorizatiei de functionare – valoare sancțiuni aplicate 13.000 lei;

– S.C.Wemis Trading.S.R.L., I.l.Radu Stefan – sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru neafișarea denumirii firmei la locul de desfășurare al activității – valoare sancțiuni aplicate 3000 lei;

– S.C.Zilador Group.S.R.L. – sancţionată contravenţional conform O.G.nr.99/2000 – pentru activitate neautorizată – valoare sancțiune aplicată 500 lei exemplu;

– S.C.Olifda Com.S.R.L. – sancţionată contravenţional conform Legii nr.12/1990 – pentru neafișarea prețurilor la toate produsele expuse spre vânzare – valoare sancțiune aplicată 1000 lei.

S-au verificat în teren sesizările înregistrate la Biroul Inspecție Comercială în luna februarie 2019 și s-a întocmit răspuns petenților.

  

 1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada  analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal a efectuat verificări în cazul a 4 lucrări sesizate și verificări pe zone.

Cu această ocazie am constatat că în cazul a 2 sesizări, lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R, în cazul a 2 sesizări verificările continuă.

– Lucrări clasate – 2;  

Exemplificăm:

– în cazul unei sesizări S-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1000 lei – S.C. „Hîncu” S.R.L. Brăila – pentru amplasare firmă luminoasă, lucrare executată fără Autorizație de Construire.

– În cazul unei lucrări se continuă verificările.

In continuare Poliția Locală Brăila prin compartimentul I.C.A.S. va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

 1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 16 sesizări ale cetăţenilor.

– Au fost soluţionate 5 sesizări.

– Au fost aplicate 5 somaţii, conform Anexei HCLM 5/2003:

Exemplificăm:

D.O., din Brăila – pentru ridicarea bunurilor materiale depozitate pe domeniul public;

– Gh.S., din Brăila – pentru ridicarea bunurilor materiale depozitate pe domeniul public;

Z.Al., din Brăila pentru efectuarea lucrărilor de reparații a fațadei imobilului pe care îl deține pe str.Polonă;

– D.G.-L., din Brăila – pentru efectuarea lucrărilor de reparații a fațadei imobilului pe care îl deține pe  str.C.A.Rosetti;

Gh.P.,  din Brăila pentru efectuarea lucrărilor de reparații a fațadei imobilului pe care îl deține pe str.Golești.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi S.U.P. „Seroplant” Brăila, fiind soluţionate 14 de sesizări ale cetăţenilor. 

 

 1. J) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

– În ziua de 10.02.2019, cu ocazia desfăşurării la Sala Polivalentă „Danubius” Brăila a meciului de handbal feminin dintre echipele H.C. DUNĂREA şi H.C. ZALĂU BUZĂU din cadrul Ligii Naționale de Handbal Feminin Etapa a XVI-a, Ediția 2018-2019, un dispozitiv format din 16 poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata meciului de handbal. Nu s-au semnalat incidente.

 

În perioada 05 – 07.02.2019, au fost efectuate acţiuni împreună cu reprezentanţi ai S.C.”Braicar” S.A. Brăila pe linia depistării cetăţenilor care călătoresc fără bilet, abonament pe mijloacele de transport în comun.

Au fost depistate și sancționate  contravenţional  28  persoane cu amenzi în 2.150 valoare de  lei.

Exemplificăm:

Gh.V.tin-C., în vârstă de 28 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei.

C.tin I., în vârstă de 57 ani, din Brăila  –  cu amendă în valoare de 100 lei.

B.P.,  în vârstă de 33 ani, din Brăila  –  cu amendă în valoare de 100 lei.

Au fost eliberate 39 bilete de suprataxă în valoare de 780 lei.

    

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *