Astăzi este ziua ta

Viaţa, arta, chiar şi energia se declină la feminin. Ideea este că şi lupta, clipa, floarea şi pâinea sunt tot “femei”. Privind femeile, sfârşeşti a crede în mitul cu supraoamenii, în care fiecare din ele valorează cât doi bărbaţi. Ambiţioase, dinamice, cu plăcerea muncii, emotive şi eficace, fac ca intervenţia lor să fie mai intuitivă, mai psihologică, benefică… S-au scurs de la începutul anului 66 de zile şi a mai rămas o zi până la “44 de pahare”, dar azi este 8 martie, când sărbătorim “Ziua Internaţională a Femeii”. Mulţi români o mai numesc şi “Ziua mamei”, dar ce contează, principalul este că ai un motiv să-i spui iubitei, prietenei, soţiei, mamei sau cine îţi este mai aproape “La mulţi ani!”.
Este ziua “consoartelor” care le fac bărbaţilor zile fericite sau nu, este sărbătoarea femeilor, recunoscută internaţional şi hotărâtă încă din 1910, de către Internaţionala Socialistă, reunită la Copenhaga. Ei… socialişti, nesocialişti, iată că avem motiv de bucurie să le spunem cuvinte dragi celor pe care le iubim, să le oferim dacă se poate un mic dar sau o invitaţie la restaurant, că de’, nu aţi mai ieşit demult şi n-ar strica o evadare din cotidian. De când nu aţi mai scos iubita măcar un “ceas” la un suc, la o cafea sau la o plimbare? Ori chestiile astea s-au demodat?! Acum se poartă Emo, tendinţe “hot in fashion”, Feng Shui, tatuajul, tanga, etnobotanicele, plimbatul câinelui pe stradă şi condusu’ vacii la cireadă. S-a dus moda balurilor… atunci când fata venea cu mămica, să o admire cu cine “joacă Mândra Mărie” hora, sau vremea ceaiurilor, când pe vremea aceea nu erau manele, iar în lipsă se juca “chiloţica”. Ce vremuri… Acum se dansează nu numai la nunţi, aniversări sau botezuri, ci şi la greve “Pinguinu’” sau cascheta de poliţist. În democraţie, faci ce vrei spunându-i iubitei “Hai, dragă, să luăm rolele sau placa şi să ne «frichinim» pe faleză un pic”. Ce naşpa!!! Mişto era pe vremuri… da, ce vremuri.
Trăim doar din amintiri. Printre miile de amintiri a rămas şi primul sărut sau cadou fie el cât de mic dăruit mamei sau soţiei. Iar pentru că voi, “fetele”, sunteţi cele care înseninează zilele bărbaţilor – deşi ei se plâng, dar numai pentru că aşa s-au obişnuit – pentru că sunteţi cele care numai când priviţi către copiii voştri daţi lumii mai multă frumuseţe, pentru că sunteţi cele care găsesc zilnic timp pentru orice problemă şi orice nevoie a celor dragi, pentru că, deşi vă mai plângeţi câteodată, o luaţi de la capăt zi de zi, fiind mai puternice şi mai hotărâte, pentru că sufletul vostru ştie ce e iubirea, cum se dăruieşte şi cum se primeşte ea… Şi pentru tot ceea ce reprezentaţi pentru noi, acum, de ziua voastră, timpul se opreşte o clipă în loc la fiecare început de primăvară, să vă aducă un omagiu… Iar dacă sunteţi solitari şi nu aveţi cui spune cuvinte calde… bucuraţi-vă în această zi frumoasă şi nu vă dezamăgiţi, că primăvara este tot la feminin… spunându-i: Te iubesc! La mulţi ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *