Amenzi pentru înjurături pe Facebook adresate Poliției Locale Brăila

Patru brăileni au fost sancționați contravențional după ce au postat, pe rețeaua de socializare Facebook, expresii jignitoare și vulgare la adresa Poliției Locale Brăila, de natură să lezeze demnitatea și onoarea acesteia.

Astfel, doi dintre brăileni, unul în vârstă de 39 de ani, celălalt în vârstă de 52 de ani, au postat în data de 05.02.2019, injurii la adresa polițiștilor locali brăileni, cei doi fiind sancționați cu suma de 500 lei, fiecare. Cel de-al treilea bărbat, în vârstă de 41 de ani, a postat în ziua de 20.02.2019 expresii jignitoare – care nu pot fi reproduse – la adresa polițiștilor locali, fiind sancționat contravențional cu suma de 1.000 lei. Cel de-al patrulea bărbat, în vârstă de 55 de ani, a postat, de asemenea, diverse injurii la adresa Poliției Locale Brăila, în data de 27.02.2019, fiind sancționat contravențional cu suma de 600 lei.

În contextul în care, în baza deciziei instanțelor de judecată românești, reţeaua socială Facebook, precum şi conturile deschise pe această platformă, reprezintă spaţiu public şi nu privat, faptele săvârșite de cei patru bărbați încalcă prevederile Legii 61/1991 R, reprezentând contravenții, acestea fiind astfel sancționate în conformitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *