Etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie la Brăila

În cadrul Programului Naţional al Olimpiadelor Şcolare, în ziua de 23 martie 2019, Arhiepiscopia Dunării de Jos, în parteneriat cu Inspectoratele Judeţene Galaţi şi Braila a organizat etapa judeţeana a Olimpiadei de Religie.

Probele de concurs au fost organizate pentru elevii de la clasele a V-a până la clasele a XII-a, cu alocarea unui timp de 3 ore pentru rezolvarea subiectelor.

La Brăilagazda concursului pentru cei 300 de elevi participanţi a fost Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu“.

Și la Brăila, mesajul de binecuvântare și încurajare al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian a fost transmis elevilor de pc. pr. protoiereu de Brăila, Mircea Băncilă și doamna Elena Cocîrlea, inspector pentru disciplina Religie.

Comisiile de evaluare au fost alcǎtuite conform Metodologiei, din profesori de Religie cu gradele didactice I şi II în învăţământ, din cele doua judeţe.

Pentru crearea egalităţii de şanse şi imparţialitate, subiectele pe care elevii le-au tratat au fost elaborate la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale, pe baza noului regulament pentru olimpiadă şi au vizat atât conţinutul disciplinei Religie, pentru nivelele de clasǎ V-XII, dar au avut şi menirea de a pune în valoare capacitǎţile de creativitate, sintezǎ şi actualizare, în contextul societǎţii moderne, privind cunoştinţele dobândite de elevi la disciplina „Religie“.

Primii opt clasaţi, din fiecare judeţ, vor participa la etapa naţionalǎ a Olimpiadei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *