„Marşul pentru viaţă“ în Arhiepiscopia Dunării de Jo

În ziua de 23 martie 2019, în Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc „Marşul pentru viaţă“. Și în acest an, evenimentul a fostorganizat de Asociaţia „Studenţi pentru viaţă“ și s-a desfășurat în Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului PărinteCasian.

La Brăila, în cel de-al doilea mare oraș al eparhiei, la ora 13.00, creştini, elevi, studenţi şi familii cu copii s-au adunat la biserica „Sfânta Parascheva“ din centrul orașului, pentru a se ruga și a porni în procesiunea, deja cunoscută brăilenilor, pe Calea Călăraşilor către Catedrala „Naşterea Domnului“.

La punctul de sosire de la măreața și frumoasa biserică reprezentativă a acestui oraș, participanții împreună cu preoți din municipiuau rostit rugăciuni și au înălțat cântări către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, mulțumind Bunului Dumnezeu pentru toate cele dăruite nouă și în special pentru darul minunat al vieții.

În Eparhia Dunării de Jos, manifestarea civică a fost susținută de către Asociaţia „Ortodoxia Tinerilor“, Asociația „Familie și Dăruire“, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România – filiala Galaţi, Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie“ – filialele Galaţi, Brăila şi Tecuci, Societate Națională a Femeilor Ortodoxe din România şi Asociaţia Medicilor Creştini Ortodocși din România – filialele Galaţi şi Brăila.

Cea de-a IX-a ediție a manifestării, aşezată sub genericul „Unic din prima secundă“, s-a dorit un apel pentru susţinerea familiei creştine, atât de provocată în contextul secularizant actual şi o pledoarie a societăţii civile de la Dunărea de Jos, de conştietizare a celui mai frumos şi preţios dar pe care Dumnezeu l-a oferit omului – viaţa.

Prin manifestarea de sambătă s-a urmărit atragerea atenției pentru prețuirea așa cum se cuvine a darului mare al vieții și pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *