Două eleve din Suţești, premii la concurs naţional

În perioada 05-08 aprilie 2019, Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj și Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa”, a organizat, la Craiova, faza națională a Concursului național școlar „Istoria și tradițiile rromilor”, ediția a XII-a.

De la Brăila două eleve din clasa a VII-a de la Scoala Gimnazială din comuna Suţești, au obtinut premiul I, Andreea Ceamă și Andreea Parnică premiul II, avand ca profesor indrumător pe Maria Cornea.

fetita 2

“Două fetite de clasa a VII-a de la Scoala Gimnazială Suţești au obţinut premiul I și premiul II, la concursul de istoria și tradiţiile rromilor. Felicitari din partea mea! Sunt extrem de bucuroasă și mandră de ele! Ne-au reprezentat judeţul cu onoare! Vor fi primele premiate la Gala de excelenţă a rromilor brăileni din data de 14 iunie 2019”, a spus profesor Gina Anton, inspector  școlar pentru minorităţi din cadrul ISJ Brăila.  .

Deschiderea oficială a Concursului naţional școlar „Istoria și Tradiţiile Rromilor” a avut loc în ziua de 06 aprilie 2019, de la orele 09:00, la Sala de evenimente din cadrul Liceului de Arte ”Marin Sorescu” Craiova.
La deschidere au fost prezenti 40 de copii din toată ţara, 25 de cadre didactice însoţitoare şi 7 membri ai  Comisiei Centrale.

La concurs au participat elevi (începând din clasa a VI-a până în clasa a XII-a), care:
–      sunt din cl. a VI-a și a VII-a și studiază în anul școlar 2018/ 2019 disciplina Istoria și tradițiile rromilor;
–      sunt din cl. a VIII-a – a XII-a și au studiat în anii școlari anteriori actualului an școlar (2017/ 2018) disciplina  Istoria și tradițiile rromilor.

Concursul naţional şcolar de istoria şi tradiţiile rromilor este o competiţie de excelenţă şi se adresează elevilor care au interes deosebit pentru dezvoltarea competenţelor istorice, a celor sociale şi civice, a creativităţii, promovând, totodată, valorile istorice, culturale şi etnic rrome fundamentale, competivitatea şi comunicarea interpersonală, dezideratele diversităţii istorice, etnice, lingvistice, culturale.

Festivitatea de premiere a avut loc în ziua de 7 aprilie 2019, la orele 15:30, la Sala de evenimente din cadrul Liceului de Arte ”Marin Sorescu” Craiova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *