Peste 750 solicitanți de loc de muncă azi, la „Bursa generală a locurilor de muncă”

Bursa generală a locurilor de muncă – 12 aprilie 2019  

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila a organizat, vineri, 12 aprilie 2019, “Bursa generală a locurilor de muncă“. Acest eveniment a avut loc, astfel: – municipiul Brăila – la Sala Polivalentă „Danubius”; – orașul Făurei  – la Casa de Cultură a orașului Făurei; – orașul Insurăței – la Sala de Ședințe a Primăriei Însurăței.

Pentru acest eveniment A.J.O.F.M. Brăila a contactat, peste 1100 angajatori, din care,      56 angajatori cu peste 730 locuri de muncă vacante, în următoarele domenii principale de activitate: construcția de nave și structuri plutitoare, fabricarea de echipamente electrice de iluminat, fabricarea utilajelor pentru extractie și constructii, fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule, repararea și întreținerea navelor și bărcilor, fabricarea utilajelor pentru metalurgie, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice, activități de protecție și gardă, construcții, agricultură, fabricarea biscuiților și pișcoturilor; fabricarea prăjiturilor și a produselor conservate de patiserie.

In cadrul bursei au fost prezenți și reprezentanți ai Centrului Militar Judetean Braila – Biroul Informare Recrutare, care a prezentat oferta educationala a Ministerului Apararii Nationale pentru anul 2019, respectiv: ofițer – 109 locuri; maistru militar – 846 locuri; subofiter filiera directa – 360 locuri; subofiter – 784 locuri. 

Au fost prezenți la bursa peste 750 solicitanți de loc de muncă, din care peste 570 au fost selectați în vederea încadrării.

In vederea facilitării inserției pe piața muncii a absolvenților de învățământ, au participat la bursă elevi din anii terminali de la urmatoarele instituții de învățământ: Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” Brăila, precum și un grup de tineri din cadrul D.G.A.S.P.C. Braila – Complexul de tip familial “Universul Copiilor”, care au intrat în contact direct cu angajatorii prezenți la bursă.

La această acțiune au fost prezente și persoane private de libertate propozabile pentru liberarea condiționata de la Penitenciarul Brăila și de la Centrul de Detenție Brăila-Tichilești, în scopul creării unor punți sociale între comunitate și acestea, existând posibilitatea obținerii unui loc de muncă după punerea în libertate; cunoașterea și conștientizarea instrumentelor de sprijin pentru viitoarea încadrare în muncă.

Persoanele participante au primit materiale informative privind serviciile oferite de agentie solicitantilor de loc de munca (pliante, brosuri, model CV EUROPASS).

De asemenea, au fost amenajate spații în care persoanele interesate au primit informații/sprijin din partea consilierilor agenției cu privire la completarea unui CV EUROPASS, a unei scrisori de intenție, cursuri de formare profesională ce vor fi organizate de agenție pentru șomeri, precum și alte infomații privind domeniul nostru de activitate.

Persoanele participante au primit broșuri realizate in cadrul proiectului ”Fii activ la orice varsta!”, implementat de ANOFM („Cum sa iti dezvolti spiritual antreprenorial”, „Cum sa depasesti momentul pierderii locului de munca”, “Cum sa realizam un bun CV”, „Cum sa alegem anunturile de angajare”, “Cum sa alegi ce cursuri de formare profesionala sa urmezi”, “Cum sa pregatim interviul de angajare”, “Cum sa redactam o scrisoare de intentie”, „Cum sa ne identificam abilitatile si calitatile”, „Cum sa profiti de beneficiile unei diploma de formare profesionala”, „Cum sa depasesti momentul pierderii locului de munca”), precum si alte materiale informative privind serviciile oferite de agentie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *