A apărut revista „Litera 13” cu numărul 18

A apărut numărul 18/2019 al revistei manifest Litera 13. În acest număr Virgil Andronescu se luptă cu fenomentul scriitorilor grafomani în editorialul „De la anti-literatură la pro-literatură!”. Valentin POPA ne aduce în atenție „Vasile Băncilă în regimul comunist” iar Tudor CICU ne recomandă „Feriți-vă să-i spuneți ceva poetului…”. Din Rm. Sărat poezia este reprezentată de Valeria Manta „TĂICUȚU”, iar colecționarul brăilean Nelu IVAN se întreabă referitor la o carte dacă pe ea este „Primul sau ultimul autograf al lui Nicolae Ceaușescu”.

George APOSTOIU se oprește în „Libertatea scriitorului la Augustin Buzura”. Criticul Dumitru ANGHEL pune sub lupă într-o cronică literară volumul „Gânduri în derivă de Valeriu Ion Găgiulescu”. a.g.secară scrie despre Un armistiţiu între Realitate şi Arte.

Invitatul numărului este Radu Pavel GHEO cu un fragment din romanul „Disco Titanic”. Mihai VINTILĂ scrie despre „Disco Titanic. A fost Jugoslavia paradisul estului?” Cu poezii vin Marin IFRIM și Alina Marieta Ion.

Codruța TUDORIU face o incursiune în lumea filmului în articolul „Distrugătoarea și duioasa poveste a Pământului” iar pictorul Hugo MĂRĂCINEANU ne spune cum e „Să fii artist”.

Numărul conține fotografii din Munții Măcinului.

Revista poate fi citită în format pdf și ISSUU pe www.litera13.ro

ISSUU

 

Pdf

https://www.litera13.ro/2019/04/litera-13-nr182019.html

 

Link direct

https://drive.google.com/file/d/1ettPPaIlxeqF5ksqS-Kn7kSqqyxRlwuD/view

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *