Beat la volan pe Dorobanți!

Polițiștii au intervenit, săptămâna trecută, la peste 190 de sesizări, iar în urma activităților desfășurate în teren au aplicat peste 800 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare. 

În urma neregulilor constatate în trafic, polițiștii au reținut peste 50 de permise de conducere și au retras 14 certificate de înmatriculare.

În perioada 08-14 aprilie a.c., poliţiştii brăileni au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Astfel, au fost organizate 38 de acțiuni și s-a intervenit la 192 de evenimente, dintre care 120 sesizate prin 112.

În urma activităților, polițiștii au aplicat pentru neregulile constatate 857 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 400.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, fiind reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 55 de permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 14 certificate de înmatriculare.

Exemplu:  La data de 14 aprilie a.c., ora 04:10, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat în trafic pe un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Dorobanților.

 În urma testării sale cu aparatul etilotest a rezultat că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,57 mg/l, fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *