ATENŢIE LA POMENILE PENTRU REGELE CIOABĂ! VĂ POT LĂSA FĂRĂ BIJUTERII

Escrocii au reușit dintotdeauna să facă un veritabil stil de viață din a obține venituri ilicite pe seama naivității semenilor.

Una dintre metodele folosite de infractori pentru a-şi rotunji veniturile, care prinde foarte bine îndeosebi la doamne şi domnişoare, este aceea a păcălirii acestora sub pretextul oferirii de bijuterii drept pomană.

Astfel, persoanele care pretind că doresc să ofere de pomană bijuterii din aur pentru regele Cioabă, abordează femeile pe stradă ori în parcuri. Le conving să-şi dea jos bijuteriile personale pentru a le proba pe cele oferite şi împachetează podoabele acestora în şerveţele sau batiste. Profitând de neatenţia victimelor, escrocii înlocuiesc şerveţelele cu altele, în care se află monede ori obiecte fără valoare.

Un astfel de caz a fost sesizat la Poliţia Municipiului Brăila de o femeie în vârstă de 76 de ani, care s-a ales cu o pagubă de 3000 lei, după ce a fost păcălită că urmează să primească bijuterii drept pomană.

Femeia le-a relatat poliţiştilor că în data de 18.04.2019, în timp ce se afla într-un parc din municipiul Brăila, a fost abordată de o femeie care s-a oferit să îi dea de pomană bijuterii. Aceasta i-a scos podoabele personale de pe degete şi de la urechi, i le-a împachetat într-o batistă şi i le-a pus în geantă alături de bijuteriile oferite.

După plecarea “binefăcătoarei”, femeia a constatat că în batista în care credea că   i-au fost puse bijuteriile erau doar şerveţele şi o monedă, iar din geantă îi lipsea şi un plic în care avea 800 lei şi 10 euro.

Poliţiştii recomandă brăilencelor ca, pentru a nu cădea în plasa escrocilor, să ţină cont de următoarele recomandări:

          Când ieşiţi pe stradă, evitaţi să etalaţi bijuterii de valoare, care ar atrage uşor atenţia infractorilor;

  • Nu intraţi în discuţie cu persoane necunoscute care vă abordează aparent întâmplător şi vă fac oferte foarte tentante;
  • Nu acceptaţi să înmânaţi necunoscuţilor bunurile de valoare pe care le aveţi la dumneavoastră, indiferent de motivul pentru care aceştia vă cer să o faceţi (pentru a proba ceva, a vedea cum funcţionează sau a verifica autenticitatea unui lucru);
  • Fiţi suspicioase şi vigilente! Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că vă aflaţi în vizorul escrocilor.
  • Anunţaţi poliţia cât mai repede, apelând gratuit 112, în cazul în care sunteţi victima unei înşelăciuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *