Atenție la mașinile abandonate pe domeniul public

De la începutul anului 2019 și până în prezent, polițiștii locali din cadrul Biroului Circulație pe Drumurile Publice al Poliției Locale Brăila au identificat 368  de autoturisme fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al municipiului Brăila. Astfel, în zona Viziru I – III, Ansamblul Buzăului, Călărași IV, Radu Negru au fost identificate 56 vehicule aflate în această situație, proprietarii acestora fiind somați, în condițiile legii, să le ridice de pe domeniul public. 51 de proprietari s-au conformat somației de a elibera domeniul public iar, pentru 5 vehicule, au fost înaintate adrese către Primăria Municipiului Brăila cu propunerea agentului constatator privind inventarierea, expertizarea, ridicarea, transportarea şi depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat.

IMG-20190514-WA0009

În zona Hipodrom – Obor au fost identificate 21 de vehicule ca fiind fără stăpân sau abandonate. Dintre acestea, 19 au fost ridicate de către proprietari, iar pentru 2 autoturisme au fost înaintate adrese către Primăria Municipiului Brăila pentru respectarea procedurii de ridicare a acestora, conform legislației în vigoare.

Pentru 78 de vehicule depistate ca fiind fără stăpân sau abandonate în cartierele Islaz – Progresul – Vidin și în zona cartierelor N. Chercea și Lacu Dulce urmează a fi continuate activitățile de identificare a proprietarilor și aplicare a somațiilor.

IMG-20190514-WA0011

Precizăm faptul că, în zona Centrală a orașului au fost demarate verificările, fiind identificate 183 de vehicule a căror proprietari nu respectă prevederile Legii nr.421/2002 sau H.C.L.M. Brăila nr.5/2003. De asemenea, menționăm faptul că, pe parcursul perioadei analizate, au fost puse în aplicare, prin colaborarea cu reprezentanții operatorului S.C. Braicar S.A. Brăila, un număr de 4 dispoziții.    Prin aceste acțiuni desfășurate de către polițiștii locali se dorește intensificarea informării publice asupra conștientizării cetățenilor în ceea ce privește eliberarea domeniului public, situație care contribuie la degrevarea traficului rutier și pietonal, eliberarea unor locuri de parcare și a zonei verzi.

IMG-20190514-WA0010 IMG-20190514-WA0012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *