Poliţia Locală Brăila în acţiune

*Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală în perioada  07 – 14.05.2019  

În perioada 07 – 14.05.2019, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de 95 sancţiuni contravenţionale în valoare de 41.955 lei.

Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

  • pe linia salubrităţii           –   7 acţiuni;
  • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           –   7 acţiuni;
  • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           –   5 acţiuni;
  • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   5 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           –   6 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”           –   7 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   5 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                     –   3 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu S.C.APT.S.A. Brăila –   7 acțiuni;

 

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

  • Primăria Municipiului Brăila –   7 informări;
  • U.P.A.G.L.Brăila           –   8 informări;
  • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   5 informări;
  • S.P. Brăila –   2 informări;
  • C. ECO S.A. Brăila                                                –   2 informări;
  • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                              –   2 informări;
  • C.R.E.R ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   2 informări;
  • Garda de Mediu Brăila –   3 informări.

 

  1.  A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:    

 

În perioada analizată poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 2 accidente rutiere fără victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale, Biroul Rutier și Judecătoriei Brăila, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 4 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

  1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

  1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 6 persoane cu amenzi în valoare de 5.000 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003.Totodată a fost sancţionat numitul V.V., în vârstă de 42 ani, din oraș Măcin, jud.Tulcea – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran din capătul străzii Arad, descărcând dintr-un atelaj cu moloz, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

  • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate şi sancţionate contravenţional 3 persoane cu amenzi în valoare de 3000 lei.

Exemplificăm: 

– A.M., în vârstă de 68 ani, din Brăila  – cu amendă  în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe str.Ștefan cel Mare lângă fosta Școala Generală nr.10 aruncând moloz, o sacoșă de plastic plină cu gunoi menajer, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

  • Pentru tăierea ori scoaterea din rădăcini de arbori, puieţi ori lăstari, fără aprobarea serviciilor de specialitate ale Primăriei Municipiului Brăila, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul T.V., în vârstă de 72 ani, din Brăila – cu avertisment – pentru toaletarea unui copac din dreptul imobilului unde locuiește.

 

  • Pentru desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activități de picnic, conform Legii nr.54/2012, a fost depistată și sancționată contravențional numita M.N., în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu avertisment – fiind depistată în timp ce efectua activități de picnic (grătar) în spatele blocului în care locuiește.

 

  1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

  1. a) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 4 persoane cu amenzi în valoare de 1.400 lei.

Exemplificăm:

Ș.D., în vârstă de 46 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind  depistat Piața Traian pe Calea Călărașilor, în timp ce profera injurii și expresii jignitoare, provocând indignarea persoanelor din zonă.

T.S., în vârstă de 53 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 700 lei – fiind depistat în parcarea supermarket-ului Praktiker , în timp ce profera injurii și expresii jignitoare la adresa Poliției Locale și a polițiștilor locali aflați în exercitarea atribuțiilor de servici de natură să  lezeze demnitatea și onoarea acestora.

T.M., în vârstă de 33 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind  depistat în zona Rondou din Parcul Monument, în timp ce profera injurii și expresii jignitoare, provocând indignarea persoanelor din zonă.

 

  1. b) Pentru refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.300 lei.

Exemplificăm:

I.S., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – în calitate de proprietar al auto marca Ford cu nr. de înmatriculare BR-69 a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale la invitaţia justificată a polițiștilor locali în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R).

T.I., în vârstă de 68 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – în calitate de proprietar al auto marca Kia cu nr. de înmatriculare BR-09 a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale la invitaţia justificată a polițiștilor locali în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003.

S.C.„RCX AUTOSERV  IMPEX” S.R.L., cu sediul în oraș Buftea, jud.Ilfov, reprezentată de administrator Radu Liviu – cu amendă în valoare de 300 lei – pentru refuzul de a se prezenta la sediul Poliției Locale la invitaţia justificată a polițiștilor locali în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.71/2019.

C.D., în vârstă de 20 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de proprietar al auto marca Ford cu nr. de înmatriculare BR-06 a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale la invitaţia justificată a polițiștilor locali în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R).

B.V., în vârstă de 57 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 200 lei – în calitate de proprietar al auto marca Mercedes cu nr. de înmatriculare BR-61 a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale la invitaţia justificată a polițiștilor locali în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R).

 

 

  1. c) Pentru atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, a fost depistată și sancționată contravențional numita S.-C., în vârstă de 18 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Șos. de Centură intersecție cu Șos. Focșani, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

 

  1. d) Acţiuni pe linia cerşetoriei-vagabondaj:

 

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 3 persoane. Dintre acestea a fost sancţionat contravenţional numitul L.I., în vârstă de 42 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Bd.Dorobanților intersecție cu str.G.ral Eremia Grigorescu apelând în mod repetat la mila conducătorilor auto opriți la semafor, fiind vizibil apt de muncă. Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.

 

  1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei” și Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

  1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 08 – 14.05.2019, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 8 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier şi traversarea carosabilului în condiţii de siguranţă a elevilor în următoarele zone: Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” şi Colegiul Naţional „Gh.M. Murgoci”.

În data de 08.05.2019, în intervalul orar 1000 – 1115, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier în zona Șos. Focșani – Biserica „Sf. Mina”, cu ocazia executării lucrărilor de reabilitare a sistemului de canalizare.

În data de 08.05.2019, în intervalul orar 0830 – 1000, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier în zona str.Plantelor, cu ocazia executării lucrărilor de decopertare a carosabilului.

În data de 13.05.2019, în intervalul orar 0700 – 1000, respectiv 1030 – 1230, s-a acţionat cu un efectiv total de 2 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier în zona: Calea Călărașilor – Esplanada Dunării – parcarea din fața hotelului Belvedere, și în zona: Calea Galați, tronson: str.Golești – str.Nicolae Bălcescu, cu ocazia executării lucrărilor de decopertare a carosabilului.

În data de 08.05.2019, în intervalul orar 0930 – 1030, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru eliberarea zonei de autovehicule din str.Hipodrom, Bl.AG.1 și Bl. AG.2, cu ocazia executării lucrărilor de amenajare a unei parcări.

În perioada 09 – 13.05.2019, s-a acţionat cu un efectiv total de 9 poliţiști locali pentru restricționarea traficului rutier în zona Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului din Parc Monument, în vederea asigurării unui climat de siguranță persoanelor aflate în zonă de agrement, cu ocazia desfășurării activităților din cadrul evenimentului „Festivalul Florilor” – ediția a XX- a.

În zilele de 08 – 09.05.2019, s-a acţionat cu un efectiv total de 10 poliţiști locali pentru eliberarea și restricționarea traficului rutier în zona parcării din Calea Călărașilor – Ansamblul Comemorativ al Eroilor Neamului, cu ocazia desfășurării activităților din cadrul evenimentelor dedicate „Zilei Proclamării Independenţei de Stat a României” și „Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al 2-lea Război Mondial”, organizate de Garnizoana Brăila.

În data de 12.05.2019, în intervalul orar 1600 – 2030, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru restricționarea traficului rutier în zona de acces în Parcul Monument, aleea din spatele Sălii Polivalente, cu ocazia desfășurării meciului de handbal feminin H.C. „Dunărea” Brăila – H.C. „Gloria” Bistrița.

 

  Pe lângă activităţile preventive poliţiştii locali rutieri au aplicat un număr de 56  sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 9.955 lei şi au fost aplicate un număr de 75 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R, după cum urmează:

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate un număr de 37 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.960 lei şi au fost aplicate un număr de 75 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

K.H.-H., în vârstă de 58 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare BR-34 pe str.Școlilor dinspre str.Roșiorilor către Bd.Dorobanților şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului „oprirea interzisă”.

V.T., în vârstă de 58 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Dacia cu nr. de înmatriculare BR-03 pe Bd.Dorobanților dinspre str.Mioriței către Calea Călărașilor și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului „oprirea interzisă”.

R.V., în vârstă de 30 ani, din oraș Însurăței, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel cu nr. de înmatriculare BR-03 pe Bd.Al.I. Cuza dinspre str.Școlilor către Calea Călărașilor și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului „oprirea interzisă”.

D.-Z.E., în vârstă de 33 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare BR-20 pe Bd.Al.I. Cuza dinspre str.Școlilor către Calea Călărașilor și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului „oprirea interzisă”.

M.G., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca BMW cu nr. de înmatriculare BR-05 pe Bd.Al.I. Cuza dinspre str.Școlilor către Calea Călărașilor și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului „oprirea interzisă”

M.M., în vârstă de 56 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Dacia cu nr. de înmatriculare BR-04 pe Calea Galați dinspre str.I.L. Caragiale către str.Nicolae Bălcescu şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului „oprirea interzisă”.

S.S.-R., în vârstă de 29 ani, din sat Vărsătura, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Porsche cu nr. de înmatriculare BR-03 pe str.Ana Aslan dinspre Calea Călărașilor către str.Bastionului și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția str.Ana Aslan c/c Calea Călărașilor.

P.C.-I., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Toyota cu nr. de înmatriculare BR-12 pe str.Ana Aslan dinspre Calea Călărașilor către str.Bastionului și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția str.Ana Aslan c/c Calea Călărașilor.

D.V., în vârstă de 72 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Dacia cu nr. de înmatriculare BR-78 pe Bd.Dorobanților dinspre str.Mioriței către Calea Călărașilor și a oprit voluntar în zona de preselecție unde este aplicat marcajul continuu.

N.P., în vârstă de 47 ani, din sat Filipești, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare BR-18 în Piața Traian dinspre str.Mihai Eminescu către str.Hepites și a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport public de persoane.

D.I., în vârstă de 31 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel cu nr. de înmatriculare BR-30 pe Calea Călărașilor dinspre str.Radu Negru către str.Milcov și a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport public de persoane.

E.Al., în vârstă de 71 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel cu nr. de înmatriculare BR-30 pe Calea Călărașilor dinspre str.Tineretului către str.Mihai Bravu și a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport public de persoane.

N.N., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Dacia cu nr. de înmatriculare BR-02 pe Bd.Al.I. Cuza dinspre str.R.S. Campiniu către str.Mihai Eminescu și a oprit voluntar pe trotuar.

R.Fl., în vârstă de 41 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Fiat cu nr. de înmatriculare BR-05 pe Calea Călărașilor dinspre Aleea Cocorilor către Aleea Lebedei, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

P.F., în vârstă de 61 ani, din com.Mărașu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel cu nr. de înmatriculare BR-57 pe str.Franceză dinspre Bd.Dorobanților către str.Ghioceilor, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

B.D.tru, în vârstă de 49 ani, din com.Mircea Vodă, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare BR-03 pe str.Franceză dinspre Bd.Dorobanților către str.Ghioceilor, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

D.S., în vârstă de 58 ani, din com.Cazasu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel cu nr. de înmatriculare BR-03 pe str.Băii dinspre Calea Călărașilor către str.Brașoveni, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

R.I., în vârstă de 31 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Dacia cu nr. de înmatriculare BR-28-UNE pe str.Băii dinspre Calea Călărașilor către str.Brașoveni, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

V.I., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Nissan cu nr. de înmatriculare BR-74 pe str.Mihai Eminescu dinspre str.Petru Maior către Bd.Al.I. Cuza, sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

P.Gh., în vârstă de 53 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 580 lei şi 3 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Mitsubishi cu nr. de înmatriculare BR-94 pe Șos. Buzăului dinspre Aleea Parcului către Șos. Națională Veche și a staționat voluntar pe trotuar.

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către pietoni, a fost depistat și sancționat contravențional numitul D.G., în vârstă de 28 ani, din oraș Măcin, jud.Tulcea – cu amendă în valoare de 290 lei – pe str.1 Decembrie 1918, în dreptul Pieței Halelor, în calitate de pieton a traversat drumul public prin loc nepermis.

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, a fost depistat și sancționat contravențional numitul V.V., în vârstă de 42 ani, din oraș Măcin, jud.Tulcea – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Alexandru Vlahuță dinspre str.Deva către Șos. Rm. Sărat, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

 

  • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 24 vehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.71/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 10 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 1.100 lei.

Exemplificăm:

H.Gh., în vârstă de 53 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – pe Aleea Cocorilor, în parcarea Bl.E.2, poziția 41, în calitate de proprietar al autovehiculului marca Ford cu nr. de înmatriculare BR-05 a ocupat locul de parcare de reşedinţă, fără a deţine abonament, loc închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila pentru autovehiculul BR-04.

S.C., în vârstă de 49 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pe str.Sebeșului, în parcarea Bl.K, poziția 14, în calitate de proprietar al autovehiculului marca Ford cu nr. de înmatriculare BR-70, a ocupat locul de parcare de reşedinţă, fără a deţine abonament, loc închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila pentru autovehiculul BR-35.

S.E., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pe Calea Călărașilor, în parcarea Bl.D.2, în calitate de conducător al autovehiculului marca Opel cu nr. de înmatriculare BR-23 a ocupat locul de parcare de reşedinţă, fără a deţine abonament, loc închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila pentru autovehiculul BR-22.

M.Fl., în vârstă de 34 ani, din com.Cazasu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – pe str.I.C. Brătianu, în parcarea Bl.A.4bis, în calitate de conducător al autovehiculului marca BMW cu nr. de înmatriculare BR-01 a blocat accesul/ieșirea în/din locul de parcare, respectiv garajul cu nr.0356.

M.E., în vârstă de 42 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – pe Calea Galați nr.323, în parcarea Bl.1, în calitate de conducător al autovehiculului marca Dacia cu nr. de înmatriculare BR-76 a blocat accesul/ieșirea în/din locul de parcare atribuit autovehiculului cu nr. de înmatriculare BR-19.

N.P., în vârstă de 68 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pe str.Pietății, în curtea interioară a Bl.H.1 – Bl.H.2, în calitate de conducător al autovehiculului marca Ford cu nr. de înmatriculare BR-03-DBW, a ocupat cu auto locul trasat cu marcaje de interdicție situat în fața scării nr.2 a Bl.H.2.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 300 lei.

Exemplificăm:

I.C.-G., în vârstă de 26 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 100 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Ford cu nr. de înmatriculare GL-89 pe str. Dr. Gh. Marinescu dinspre Calea Călărașilor către str.Orientului și a staționat pe trotuar, împiedicând circulaţia pietonilor.

B.D.tru, în vârstă de 62 ani, din București, Sector 3, str.Calea Dudești – cu amendă în valoare de 100 lei  – pe Bd.Dorobanților, în dreptul magazinului „Imprime Design”, în calitate de conducător auto a staționat pe trotuar, împiedicând circulaţia pietonilor, cu autovehiculul marca BMW cu nr. de înmatriculare B-560.

C.tin V., în vârstă de 65 ani, din Brăila – cu avertisment – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Land Rover cu nr. de înmatriculare BR-37 pe Calea Călărașilor dinspre str.Industria Sârmei către str.Pontonieri și a staționat pe trotuar în dreptul Bl.B.3, împiedicând circulaţia pietonilor.

 

  1. G) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială și-au desfășurat activitatea conform  prevederilor Legii nr.155/2010 privind atribuţiile de control în domeniul activităţii comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare, a tematicilor nr.419/420 și nr.421/17.01.2019 și a adresei  nr.419/17.01.2019 privind delimitarea pe zone de control în centrele comerciale și în  supermarket-urile din Municipiul  Brăila şi a altor dispoziţii primite, urmărind în limita competenţelor, respectarea legislaţiei pentru care suntem abilitaţi.

Au fost verificaţi un număr de 73 operatori economici şi s-au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.400 lei pentru nerespectarea prevederilor: H.C.L.M.nr.716/2018, H.G.nr.348/2004 și H.C.L.M.nr.254/2016 după cum urmează:

I.I.Vasiliev Irina, S.C.Top Textil.S.R.L. – sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.716/2018 – pentru nevizarea / lipsa avizului /autorizației de funcționare – valoare sancțiuni aplicate 11.000 lei;  

– S.C.Rohelber.S.R.L. – sancţionată contravenţional conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafișarea denumirii firmei la locul de desfășurare al activității – valoare sancțiune aplicată 400 lei;

– S.C.Com Magnolia.S.R.L., S.C.Adamadis.S.R.L. – sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru neafișarea prețurilor în mod vizibil – valoare sancțiuni aplicate 5000 lei.

In perioada 10 – 12.05.2019 a fost verificată activitatea agenților economici din Parcul Monument cu ocazia „Festivalului Florilor de primăvară”.

S-au verificat în teren sesizările înregistrate la Biroul Inspecție Comercială în luna mai   2019 și s-a întocmit răspuns petenților.

 

  1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal, a efectuat verificări în cazul a 14 lucrări sesizate.

Cu această ocazie am constatat că în cazul a 9 sesizări lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii 50/1991 R.

– Lucrări clasate – 9;

Exemplificăm:

– în cazul unei sesizări – prin care domnul S.Gh. din Brăila, Calea Galați nr.72, reclamă lucrări de construcții executate fără autorizație la apartamentele nr.7 si nr.8 – Sesizarea  nu se confirmă.

– În cazul a 4 lucrări se continuă verificările.

In continuare Poliția Locală Brăila prin compartimentul I.C.A.S. va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

  1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 9 sesizări ale cetăţenilor.

– Au fost soluţionate 7 sesizări.

– Au fost aplicate 4 sancţiuni  contravenţionale conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003:

Exemplificăm:

– A.E., din mun.Galați, str.Arieșului, jud.Galați – sancționat  contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei – pentru neîntreținerea curățeniei și igienei în imobilul pe care îl deține în mun.Brăila, str.Mihai Bravu;

– A.E., din mun.București, Sector 4, str.Urziceni – sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei – pentru neîntreținerea curățeniei și igienei în imobilul pe care îl deține în mun.Brăila, str.Mihai Bravu;

– L.E., din mun.Brașov, str.Frasinului, jud.Brașovsancționat contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei – pentru neîntreținerea curățeniei și igienei în imobilul pe care îl deține în mun.Brăila, str.Mihai Bravu.

– Fl.I., din Brăila – sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei – pentru depozitarea de gunoi menajer pe imobilul învecinat de pe Bd.Independenței.

– Au fost aplicate 3 somaţii, conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003:

Exemplificăm:

A.E., din mun.Galați, str.Arieșului, jud.Galați – în vederea întreținerii curățeniei și igienei în imobilul pe care îl deține în mun.Brăila, str.Mihai Bravu;

A.E., din mun.București, Sector 4, str.Urziceni – în  vederea întreținerii curățeniei și igienei în imobilul pe care îl deține în mun.Brăila, str.Mihai Bravu;

L.E., din mun.Brașov, str.Frasinului, jud.Brăilaîn   vederea întreținerii curățeniei și igienei în imobilul pe care îl deține în mun.Brăila, str.Mihai Bravu.

– S-a acționat în cadrul Comisiei pentru identificarea imobilelor și terenurilor aflate în intravilanul mun. Brăila – în zona istorică.

– S-a acționat în Parcul Monument cu ocazia „Festivalului Florilor de primăvară” în perioara 10 – 12.05.2019.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi S.U.P. „Seroplant” Brăila, fiind soluţionate 31 de sesizări ale cetăţenilor.

 

  1. J) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

– În data de 09.05.2019, cu ocazia manifestărilor dedicate zilei de ,,9 Mai – Ziua Uniunii Europene” și ,,Ziua Proclamării Independenței de Stat a României” un dispozitiv format din 14 poliţişti locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata acestui eveniment. Nu s-au semnalat incidente.

 

– În perioada 10 – 12.05.2019, cu ocazia desfășurării în Parcul Monument a ,,Festivalului Florilor”, un dispozitiv format din 12 poliţişti locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata acestui eveniment. Nu s-au semnalat incidente.

 

– În zilele de 11 și 12.05.2019, cu ocazia desfăşurării la Liceul cu Program Sportiv Brăila, a meciurilor de handbal, la categoria Junioareo patrulă de poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata meciurilor de handbal. Nu s-au semnalat incidente.

 

– În ziua de 12.05.2019, cu ocazia desfăşurării la Sala Polivalentă „Danubius” Brăila a meciului de handbal feminin dintre echipele H.C. DUNĂREA şi C.S.GLORIA 2018 BUZĂU  din cadrul Ligii Naționale de Handbal Feminin, Etapa 25, Ediția 2018-2019, un dispozitiv format din 16 poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata meciului de handbal. Nu s-au semnalat incidente.

S-a colaborat cu celelalte instituţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, Poliţia Municipiului şi I.J.J. Brăila. Nu au fost semnalate incidente.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *