Elevii brăileni cer reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ din întregul județ!

 

Printr-un comunicat de presă emis redactiei noastre Consiliul Județean al Elevilor Brăila, singura structură reprezentativă a elevilor din municipiu și județ, solicită tututor primăriilor să investească în reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ!
„Este inadmisibil și greu de crezut faptul că, în România anului 2019, încă mai există unități de învățământ ale căror grupuri sanitare se află într-o stare deplorabilă, unele dintre ele amplasate în afara clădirii. În ciuda acestui fapt, în județul și municipiul nostru există astfel de unități, aflate într-o stare avansată de degradare, care se zbat la limita subzistenței.
Educația este esențială pentru viitorul oricărei comunități, motiv pentru care orice tip de investiție în sistemul educațional este o investiție în viitorul nostru, al tuturor. Din acest motiv, am trimis către toate primăriile ale căror date de contact sunt publicate pe pagina web a instituției, o scrisoare deschisă prin care solicităm cheltuirea fondurilor pentru crearea unor spații propice învățării și desfășurării activității didactice: spații moderne, curate,
care să dispună de resursele necesare pentru buna funcționare a actului didactic.
Cu toate acestea, nu ne dorim ca demersul nostru să rămână doar o inițiativă, motiv pentru care facem apel public către primării să dea curs solicitărilor noastre, pentru a ne demonstra faptul că autorităților le pasă, cu adevărat, de viitorul nostru”, se specifica in comunicat.

De asemeni Biroul de Presă al Consiliului Județean al Elevilor Brăila, ataseaza si scrisoarea catre primarii din judet dar si cel din municipiul Braila.

„Stimată Doamnă/stimate Domnule Primar,

Educația joacă un rol esențial în viața fiecărei comunități. De aceea, Consiliul Județean al Elevilor Brăila, singura structură reprezentativă a elevilor din municipiu și județ, vă atrage atenția asupra unui aspect extrem de important pentru buna funcționare a sistemului educațional: starea unităților de învățământ.
Conform articolului 105, alin. 2), pct. a) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, finanțarea complementară, din bugetele locale ale Unităților Administrativ-Teritoriale, poate acoperi „investiții, reparații capitale, consolidări” ale unităților de învățământ.
Aflând, în urma unei întrevederi cu Președintele Consiliului Județean Brăila, domnul Francisk Chiriac, faptul că UAT-urilor le-au fost atribuiți 400.000 de lei pentru dezvoltare (printre cheltuielile eligibile aflându-se și reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ), și că fiecare UAT poate accesa fonduri guvernamentale, fonduri europene, sau fonduri din bugetul local pentru astfel de investiții, vă solicităm, în calitate de reprezentanți ai elevilor, să investiți în educație, să investiți în viitorul nostru, al tuturor, contribuind la crearea unor spații
propice învățării și desfășurării activității școlare, prin cheltuirea banilor în scopul modernizării și reabilitării unităților de învățământ din localitatea dumneavoastră.
Totodată, vă transmitem rugămintea ca, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003, privind transparența decizională, să avem acces la informațiile privitoare la stadiul în care se află investițiile. Menționăm că informațiile solicitate pot fi trimise la adresa de mail cje.braila@yahoo.com
Așteptăm cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră și vă asigurăm de întregul nostru sprijin”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *