A început „ţânţariada”

Ca în fiecare an în aceasta perioada, Primaria Municipiului Braila prin SUPAGL încep tratamentele de delarvare si combatere a ţânţarilor, capuselor și altor insecte cu risc pentru populaţie.

S.U.P.A.G.L. Braila anunţa brailenii ca în perioada 20 mai 2019 – 07 iunie 2019, executa tratamente de dezinsecţie terestra (interval orar 22:00– 06:00), servicii de pulverizare aeriana a substanţelor de combatere a larvelor si adulţilor de ţânţari (interval orar 06:00 – 10:00) si deratizare (intervale orare: 08:30–12:00 si 14:00–20:00).

Tratamentele se vor aplica doar cand conditiile atmosferice sunt favorabile, în caz contrar poate fi prelungita perioada (fapt ce va fi comunicat ulterior). Substantele active utilizate sunt: s-metopren, deltametrin, piperonyl butoxide, cipermetrin, permetrin, tetrametrin, bromadiolone, brodifacoum si difenacoum.

De precizat ca tratamentele se vor desfasura in conditii corespunzatoare, pe raza municipiului Braila, respectand prevederile legale de protectie a mediului, a sanatatii si securitatii populatiei.

De asemeni S.U.P.A.G.L. face cunoscut si faptul ca asociatiile de proprietari, persoanele fizice si persoanele juridice de pe raza municipiului Braila au obligatia legala de a efectua tratamente de dezinsectie si deratizare, in conformitate cu prevederile OMS 119/2014, in vederea asiguarii eficientei tratamentelor de la nivelul municipiului, cat si pentru diminuarea infestarii cu vectori in zonele ce le apartin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *