Până pe 14 iunie, școlile din Brăila mai pot achiziționa calculatoare

Școlile, liceele, grădinițele, organizațiile non-profit și instituțiile publice sociale care au nevoie de calculatoare își pot înscrie în concurs proiectele de educație, formare sau integrare prin completarea formularului de aplicare pe educlick.ro. Beneficiarii echipamentelor IT, care vor fi anunțați pe data de 14 iunie 2019,  vor fi selectați pe baza proiectelor primite până pe 9 iunie 2019 prin intermediul formularului online. Acestea ar trebui să vorbească despre destinația calculatoarelor și nevoile celor care le vor folosi.

Toți cei 1,7 milioane de copii înscriși în sistemul de învățământ primar și gimnazial au acces la doar 136.365 de calculatoare în școli. În România există un calculator la fiecare 12 copii, în medie, ba chiar la fiecare 20 de copii în mediul rural. Acesta este cel mai slab raport din Uniunea Europeană. Pentru a îmbunătăți situația decalajului informatic în România, Ateliere Fără Frontiere și Kaufland au semnat un nou parteneriat și, cu sprijinul Up România și al Fundației Up, vor dona încă 1.000 de calculatoare unităților de învățământ, organizațiilor non-profit și instituțiilor publice ce derulează proiecte educaționale prin programul Dăm Click pe România, din platforma EduClick.

Toate instituțiile și organizațiile care au nevoie de aceste calculatoare, sunt așteptate să completeze pe site-ul EduClick.ro formularul de aplicare. În acesta, ele ar trebui să vorbească despre nevoile celor pentru care desfășoară proiecte educaționale și despre modul în care calculatoarele vor fi folosite. După data de 9 iunie 2019, ultima în care sunt acceptate înscrieri, proiectele vor intra într-o fază de jurizare, iar pe 14 iunie vor fi anunțate numele tuturor celor care vor primi calculatoare în luna septembrie.

Citește toate informațiile despre lansarea apelului de proiecte aici și regulamentul de participare aici, iar dacă ai întrebări, nu ezita să ne contactezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *