Si detinutii sarbatoresc ziua copilului

Ziua internatională a copilului a fost marcată în cadrul Centrului de Detenție Brăila-Tichilești prin organizarea unei partide amicale de fotbal,  intre echipa de tineri a centrului si echipa de juniori a A.C.S.  Blue Stars Braila, sub coordonarea presedintelui clubului, domnul Daniel Plesa.

Evenimentul a fost organizat in data de 31 mai 2019, la ora 10.00 pe terenul clubului, din aleea Castanilor. La activitate au paticipat un număr de 10 persoane internate care execută masura educativă în regimul de executare deschis.

In cadrul centrului activitatile sportive sunt sustinute cu regularitate de catre monitorul spoertiv al instituției Ag. Marius Vîlcu.

Centrul manifesta o constanta preocupare pentru demersurile specifice reintegrarii sociale, desfasurate in cadrul comunitatii locale. Prin implicarea asistentului social Sinsp. Dima Mirabela,  demersul depășește granița activităților recreative, de timp liber și devine o componenta a procesului de reintegrare prin valorificarea unor abilitati identificate în rândul tinerilor custodiați, în același timp se realizează implicarea activă și responsabilizarea  membrilor comunității în scopul creșterii șanselor de reintegrare a adolescenților cu antecedente în comiterea de fapte antisociale.

Pentru ca ziua de 1 iunie să reprezinte un prilej de bucurie pentru copii, indiferent de vârstă, de mediu de proveniență și chiar de situația juridică, micii fotbaliști au primit premii, constând în echipament sportiv, din partea conducerii clubului A.C.S. Blue Stars.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *