Miercuri 5 iunie sună alarma

Dacă este prima zi de miercuri din lună, atunci sună sirenele în oraş! Un nou exercițiu de alarmare a populației va fi organizat astăzi 5 iunie 2019, în intervalul orar 10.00-11.00.

În județ se vor auzi diverse semnale acustice de alarmare. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație, care vor fi particularizate cu sintagma ”Exercițiu”.

Scopul exerciţiului constă în testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare a populaţiei.

În conformitate cu Ordinul Inspectorului General nr. 21866 din 24.07.2017 și a adresei cu nr. 1616274 din 28.07.2017 a I.S.U. ”Dunărea” Brăila referitor la ”Organizarea și desfășurarea exercițiilor privind funcționarea mijloacelor de înștiințare și alarmare în situații de urgență pe anul 2017 începând cu luna august 2017 în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10-11 I.S.U. ”Dunărea” Brăila va organiza și desfășura antrenamente / exerciții pentru verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică.

Semnalul „alarmă aeriană“ este compus din 15 sunete, a câte patru secunde fiecare, cu pauză de patru secunde între ele. Încetarea exerciţiului nu va fi marcată prin transmiterea semnalului acustic „încetarea alarmei“, compus dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata a 2 minute.

Anterior introducerii semnalului acustic de alarmare  va fi transmis următorul mesaj vocal ”Cetățeni, acesta este un exercițiu! Nu intrați în panică!”. În scopul preîntâmpinării panicii, a cunoașterii semnificației semnalelor de alarmare acustice și a măsurilor care trebuie adoptate în situații de protecție civilă, acest eveniment se va mediatiza către populație, instituții publice și operatorii economici de pe raza municipiului Brăila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *