Meteo pentru Muntenia până pe data de 30 iunie. Vezi când scăpăm de caniculă

Meteorologii au prelungit informarea meteo de instabilitate atmosferică in Muntenia până pe data de 20 iunie, unde vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.
      Notă: Astzi, marți (18 iunie), disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, pe arii restrânse în regiunile sudice-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil ușor depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

De asemeni in perioada 17-30 iunie, in Muntenia, temperatura aerului va fi în scădere, de la o medie regională a maximelor de 33 de grade în prima zi a intervalului, la 30 de grade, în medie regională, în data de 18 iunie. După această dată, va urma o nouă creștere a temperaturii, până în 26 iunie, astfel încât maximele termice se estimează, în medie la nivelul întregii regiuni, a se încadra între 30 și 33 de grade, vremea fiind mai caldă decât de normalul perioadei.

Din data de 27 iunie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni va urma o ușoară răcire, spre maxime de 31 de grade, în medie regională. Media temperaturile minime va fi de 18…19 grade și nu va avea variații importante până în jurul datei de 27 iunie, apoi acesta va fi în scădere, spre 17 grade, valoare ce se estimează a se înregistra în ultima zi a intervalului de referință.

Vor fi manifestări de instabilitate atmosfercă accentuată în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales între 17 și 19 iunie și după data de 23 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *