Mâine, miercuri 3 iulie, sună sirenele

  • Mâine, miercuri, 03 iulie 2019, are loc un nou exerciţiu de alarmare al populaţiei.

În conformitate cu Ordinul Inspectorului General nr. 21866 din 24.07.2017 și a adresei cu nr. 1616274 din 28.07.2017 a I.S.U. ”Dunărea” Brăila referitor la ”Organizarea și desfășurarea exercițiilor privind funcționarea mijloacelor de înștiințare și alarmare în situații de urgență pe anul 2017 începând cu luna august 2017 în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00-11.00, I.S.U. ”Dunărea” Brăila va organiza și desfășura antrenamente / exerciții pentru verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică. Exercițiul se va desfășura pe data de 03.07.2019, în intervalul orar 10.00-11.00.

Anterior introducerii semnalului acustic de alarmare  va fi transmis următorul mesaj vocal ”Cetățeni, acesta este un exercițiu! Nu intrați în panică!”.

În scopul preîntâmpinării panicii, a cunoașterii semnificației semnalelor de alarmare acustice și a măsurilor care trebuie adoptate în situații de protecție civilă, acest eveniment se va mediatiza către populație, instituții publice și operatorii economici de pe raza municipiului Brăila.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice au loc pe timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *