Concert de exceptie, transport in comun deficitar la Mall Braila

Seara de sambata, pentru mii de braileni dornici de muzica de calitate si distractie va ramane de neuitat. O seara cu adevarat foarte frumoasa deoarece tinerii dar si brailenii trecuti de varsta a doua si-au intalnit fanii, componentii trupei 3 Sud-Est, cunoacuta si apreciata artista Andra dar si a sotului acesteia cunoscutul prezentator tv, Catalin Maruta. Melodii vechi, melodii noi dar si premii in cadrul aniversarii a 18 ani a Carrefour in cadrul turneul Live & Crunchy. Invitatul special al Andrei a fost cubanezul Descemer Bueno, coleg și bun prieten al lui Enrique Iglesias, alături de care a lansat hiturile „Bailando și „Subeme” la radio, fiind unul dintre cei mai talentați compozitori latino ai momentului.

1

O seara cu totul deosebita care, pentru multi va ramane de neuitat. Tot de neuitat va ramane si aglomeratia de pe soseaua ce duce spre Mall Braila, coada de masini ce se intindea pana unde incepea cartierul Radu Negru la strada Chisinaului. Autobuzele transportului in comun nu mai opreau in parcarea Mall, ci la rondoul de la iesirea din municipiu la Soseaua de Centura, iar braileanul trebuia sa mearga pe jos pana la locul cu pricina. Si totusi dupa aproape jumatate de ora de mers ca melcul pana la sensul giratoriu de la iesirea din municipiu la vapor, scapam de aglomeratie facand la stanga spre Mall in spatele Carrefor, pentru parcare, nemaiavand sanse de intrare in marea parcare din fata hipermarketului. Aici o mare de masini parcate… iar noi cu mare noroc am gasit locul propice pentru masina noastra. Numai ca vine un angajat privat de paza si ne spune ca nu avem voie sa oprim aici, deoarece blocam intrarea la o magazie. Ne dam cativa centimetri mai in fata si primim aprobarea sa o lasam acolo. Este ora 19.00, ora de incepere a concertului. Dar nimic… doar sunet de fundal. Vedem pregatirile la sunet si lumini, organizatori, paza privata a Mall-lului, jandarmii braileni si ambulanta la datorie, toti sunt intr-o perpetua miscare. Se face ora 19,30 si concertul nu incepe! Pe doua ecrane imense din stanga si dreapta scenei reclama pentru concursul cu premii in bani si produse ce il gasim si pe telefonul mobil pus la bataie de Carrefour. La un moment dat apare prezentatorul spectacolului care anunta ca cei care au implinit varsta de 18 ani, in aceea zi „sa vina cu buletinul si sa dovedeasca ca este ziua lor pentru a primi o sampanie si un tort”.

4

 

Prezentatorul evenimentului nimeni altul decat cunoscutul Catalin Maruta. Si uite asa concertul anuntat ca incepe la ora 19.00, a inceput la ora 20.00 cu cei de la 3 Sud-Est iar la ora 21.00 a intrat in scena Andra. Oamenii de ordine mai lasa un grup de oameni sa vina mai aproape de scena.

3

Dupa cateva melodii cantate au navalit tantarii iar publicul a inceput sa plece fiecare cu ce a venit. La Maxi Taxi, inghesuiala, injuraturi si imbranceala.

maxi

 

„Proasta organizare cu transportul in comun. Lumea alearga sa prinda macar maxi-taxi, ca la autobuz nu ai sanse. Si asa sunt putine. Nu inteleg de ce Braicarul nu a suplimentat autobuze acum pentru fluidizarea oamenilor de aici. Ce fac cei care au venit tocmai din Vidin, dupa ce se termina spectacolul merg pe jos pana acasa? Ce fac cei care stau in Chercea? Si aia sunt oameni care vor sa vada un spectacol frumos nu? La Braila mai rar asa artisti”, ne spune un brailean suparat care asteapta un mijoc de transport.

Ajungem la autoturism, reusim sa iesim pe Calea Calarasilor prin spatele Mall-ului, iar oamenii pleaca acasa de la concertul aniversar pe jos.

5    20190706_204311

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *