Pericolul de pe şosele. Beți şi fără permis

Polițiștii au intervenit, în perioada 01 – 07 iulie a.c., la peste 240 de sesizări, iar în urma activităților desfășurate în teren au aplicat peste 760 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare. 

În urma neregulilor constatate în trafic, polițiștii au reținut 39 de permise de conducere și au retras 28 certificate de înmatriculare.

În perioada 01 – 07 iulie a.c., poliţiştii brăileni au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Astfel, au fost organizate 35 de acțiuni și s-a intervenit la 247 de evenimente, dintre care 164 sesizate prin 112.

În urma activităților, polițiștii au aplicat pentru neregulile constatate 769 de  sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 282.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, fiind reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 39 de permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 28 certificate de înmatriculare.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.  

Exemplu:

În cursul zilei de ieri, ora 19:40, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi cu privire la faptul ca pe DE 584, în afara localităţii Vărsătura, un conducător auto s-ar fi oprit cu maşina într-un stâlp de pe marginea drumului.

Ajunşi la fata locului, poliţiştii l-au identificat pe un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din satul Vărsătura, acesta fiind testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o concentrație de 1,24 mg/l alcool şi a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

**

La data de 06 iulie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică, l-au oprit pentru control, pe un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul în parcarea unui supermarket de pe raza localităţii Vărsătura.

Brăileanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o concentrație de 0,93 mg/l alcool, acesta refuzând recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice.

**

Azi-noapte, la ora 23:30, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Ianca l-au oprit în trafic, pe un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Bordei Verde, în timp ce conducea un moped pe DN 2B, pe raza oraşului Ianca.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că brăileanul de posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o concentrație de 0,95 mg/l alcool, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

**

În seara zilei de 05 iulie a.c., în jurul orei 20:00, un brăilean, în vârstă de 59 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Pietăţii din municipiu, nu a păstrat distanţa laterală şi a lovit un vehicul ce era parcat.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o concentrație de 0,86 mg/l alcool, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *