Poliţia Locală Brăila în acţiune

 • Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală în perioada  02 – 09.07.2019  

 În perioada 02 – 09.07.2019, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de 138 sancţiuni contravenţionale în valoare de 56.340 lei.

 

Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

 • pe linia salubrităţii                                                                  –   8 acţiuni;
 • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului             –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat             –   7 acţiuni;
 • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   5 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila             – 10 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”             –   6 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila             –   7 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                           –   4 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu S.C.APT.S.A. Brăila –   7 acțiuni;

 

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

 • Primăria Municipiului Brăila – 10 informări;
 • U.P.A.G.L.Brăila             –   7 informări;
 • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   6 informări;
 • S.P. Brăila –   3 informări;
 • C. ECO S.A. Brăila                                                            –   3 informări;
 • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                                     –   2 informări;
 • C.R.E.R ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   3 informări;
 • Garda de Mediu Brăila –   2 informări.

 

 1.  A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:    

 

În perioada analizată, poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 3 accidente rutiere din care 2 cu victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale și I.P.J Brăila – Serviciul Investigații Criminale, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 4 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

 1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

 1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 12  persoane cu amenzi în valoare de 9.700 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003. Totodată au fost sancţionați  3 căruţaşi cu amenzi în valoare de 3.000 lei surprinși transportând moloz şi gunoi de orice natură pe străzile municipiului.

Exemplificăm:

– D.L., în vârstă de 21 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran de lângă Parcul A.N.L. Lacu-Dulce, descărcând dintr-un atelaj hipo moloz și gunoi menajer, pe domeniul public, în loc neautorizat.

– M.V.-Al., în vârstă de 24 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran de lângă Parcul A.N.L. Lacu-Dulce, descărcând dintr-un atelaj hipo moloz și gunoi menajer, pe domeniul public, în loc neautorizat.

– D.Gh., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran situat pe str.Fundătura Eroilor, descărcând dintr-un atelaj hipo plăci de azbociment, pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul V. V., în vârstă de 43 ani, din oraș Măcin, jud.Tulcea – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran din Parcul A.N.L. Lacu-Dulce, aruncând gunoi de orice natură, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

 • Pentru prezentarea spre vânzare a produselor în alte locuri decât cele autorizate, a fost depistat și sancționat contravențional numitul Ș. I., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe str.Cezar Petrescu, la intersecție cu str.Smârdan, în timp ce oferea spre vânzare pepeni.
 • Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 6 persoane cu amenzi în valoare de 4.500 lei.

Exemplificăm:

L.V., în vârstă de 65 ani, din Galați, jud.Galați – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată în Parcul Monument, în dreptul Orășelului Copiilor, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

P.R.-C., în vârstă de 17 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat pe Aleea principală din Parcul Monument, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

M.E.-I., în vârstă de 16 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat pe Aleea principală din Parcul Monument, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

 

 • Pentru pășunatul animalelor de orice fel pe raza municipiului Brăila, a fost depistat și sancționat contravențional, numitul M.L., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1000 lei – pentru lăsarea la păscut a cinci cabaline pe terenul viran situat în Parcul A.N.L. Lacu-Dulce.

 

 • Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr.349/2002 Modificată de Legea nr.15/2016, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul I.Al.-Ș., în vârstă de 35 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat fumând în incinta părculețului de joacă pentru copii situat în Parcul Monument, lângă Liceul ,,Edmond Nicolau”.

 

 1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.740 lei, conform Legii nr.61/1991 R:

 1. a) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul N., în vârstă de 55 ani, din sat Valea Cânepii, com.Unirea, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor, la intersecție cu str.Hipodrom, în timp ce profera injurii și expresii jignitoare, provocând indignarea trecătorilor din zonă.

 

 1. b) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 6 persoane cu amenzi în valoare de 1.400 lei.

Exemplificăm:

– G.I., în vârstă de 54 ani, din sat Țepeș Vodă, com.Movila Miresii, jud.Brăila  –  cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Aleea Științei, în fața Școlii Gen. nr.28, consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public, în loc neautorizat.

V.R., în vârstă de 60 ani, din sat/com. Vișani, jud.Brăila  – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor, în parcul ,,Caporal Mușat” , consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public, în loc neautorizat.

– M.I.,  în vârstă de 55 ani, din sat/com.Racovița, jud. Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Școlilor, la parterul blocului C.5, consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 1. c) Pentru refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 6 persoane cu amenzi în valoare de 1.400 lei.

Exemplificăm:

– D.L., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pentru refuzul de a se legitima la cererea justificată a polițiștilor locali, în urma săvârșirii de către aceasta a unei contravenții, respectiv apelare la mila publicului.

P.I., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 400 lei – în calitate de conducător al autovehiculului marca Toyota, depistat la data de 02.07.2019, oprit voluntar neregulamentar în intersecția Calea Călărașilor c/c str.Ana Aslan,  a refuzat să dea relaţii pentru stabilirea identităţii sale sau să se legitima cu actul de identitate, la cererea justificată a polițiștilor locali aflați în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

U.C., în vârstă de 47 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – în calitate de conducător al autovehiculului marca Opel a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor H.C.L.M. nr.5/2003.

 

 1. d) Acţiuni pe linia cerşetoriei-vagabondaj:

 

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 6 persoane. Dintre acestea au fost sancţionate contravenţional 4 persoane cu amenzi în valoare de 400 lei. Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.

Exemplificăm:

 – S.F., în vârstă de 26 ani, din Brăila  – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată în Bariera Călărașilor, în parcarea „McDonald’s”, apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil aptă de muncă.

– D.L., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată pe str.Grădinii Publice, în dreptul stației „Peco”, apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil aptă de muncă.

– L.I., în vârstă de 42 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată pe Bd.Dorobanților, la intersecție cu str.G-ral Eremeia Grigorescu, apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil apt de muncă.

 

 1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei” și Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

 1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 03 – 04.07.2019, s-a acționat cu un efectiv total de 5 poliţişti locali pentru eliberarea parcării din zona Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Brăila, cu ocazia desfășurării evenimentului „Sărbătoarea Cafelei”, dedicat aniversării „Zilei Americii”.

În perioada 04 – 07.07.2019, în intervalul orar 0600 – 2200, s-a acţionat zilnic cu doi poliţiști locali pentru restricționarea traficului rutier în zona Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului din Parcul Monument, în vederea asigurării unui climat de siguranță persoanelor aflate în zonă de agrement, cu ocazia desfășurării „Festivalului Turcesc”.

În perioada 02 – 08.07.2019, în intervalul orar 2100 – 0500,  s-a acţionat cu un poliţist local pentru fluidizarea traficului rutier, cu ocazia desfășurării lucrărilor de trasare a marcajelor rutiere în următoarele zone:

– str.Griviței c/c str.Apollo – executat marcaje pietonale;

– Bd.Panait Istrati, str.Fortificației, str.Golești, str.Belvedere, Piața Poligon, Piața Traian, str.D. Bolintineanu – executat marcaje longitudinale;

– str.G.ral Eremia Grigorescu c/c Bd.Independenței – executat marcaje pietonale;

– str.G.ral Eremia Grigorescu – executat marcaje pietonale;

– str.Siretului (Pod Șos. Baldovinești) – executat marcaje pietonale;

– str.Comuna din Paris – executat marcaje longitudinale și marcaje pietonale;

– Șoseaua de Centură, zona F.N.C. – executat marcaje scuaruri;

– Bd.Dorobanților c/c str.G.ral Eremia Grigorescu – executat marcaje direcționale;

– Șoseaua de Centură Brăila – Galați, zona Fostei Cărămidării – executat marcaje scuaruri;

În datele de 02 și 08.07.2019, în intervalul orar 1500 -1800, 1230 – 1330, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier în zona str.Sebeșului, tronson: Calea Călărașilor – str.Grigore Alexandrescu și pe str.Rândunicii, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare a carosabilului.

În perioada 03 – 04.07.2019, în intervalul orar 0730 – 1430, 0830 – 1030, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier pe str.Oborului, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare a carosabilului.

În datele de 04 și 08.07.2019, în intervalul orar 0830 – 1000 /  0900 – 1300, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţişti locali,  în vederea fluidizării traficului rutier în zona Calea Călărașilor, tronson: str.Ana Aslan – Dr.Gh. Marinescu și tronson: Bd.Independenței – str.Franceză, cu ocazia executării  lucrărilor de toaletare a copacilor de către S.U.P. „Seroplant” Brăila.

 

Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri au aplicat un număr de 88 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 22.540 lei şi au fost aplicate un număr de 138 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R, după cum urmează:

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate un număr de 67 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.920 lei şi au fost aplicate un număr de 138 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

U.S., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen pe Calea Călărașilor, dinspre str.Griviței către Bd.Independenței, și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului „oprirea interzisă”;

D.L., în vârstă de 39 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Chrysler pe Calea Galați, dinspre str.I.L.Caragiale către str.Nicolae Bălcescu, și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului „oprirea interzisă”;

C.D., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Peugeot pe Calea Galați, dinspre str.I.L.Caragiale către str.Nicolae Bălcescu, și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului „oprirea interzisă”;

M.S.-S., în vârstă de 44 ani, din com.Vișani, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 580 lei şi 3 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel pe str.Ana Aslan, dinspre Calea Călărașilor către str.Bastionului, și a staționat voluntar pe marcajul pietonal situat în zona intersecției str.Ana Aslan c/c Calea Călărașilor.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, au fost aplicate un număr de 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.220 lei.

Exemplificăm:

D.Gh., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 02.07.2019, în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Smârdan, dinspre str.Cezar Petrescu către str.Valea Călugărească, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

B.P., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 04.07.2019,  în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Ștefan Mihăilescu Brăila, dinspre blocurile A.N.L. Lacu Dulce către Parcul A.N.L. Lacu Dulce, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

T.G., în vârstă de 18 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 05.07.2019,  în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Rândunicii, dinspre Șoseaua Națională Veche către Stadionul Municipal, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

V.V., în vârstă de 43 ani, din oraș Măcin, jud.Tulcea – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 08.07.2019, în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Barbu Ștefănescu Delavrancea,  dinspre str.Sportului către Șos. Rm. Sărat, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

 

 • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 15 vehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila au fost aplicate un număr de 6 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 3.000 lei.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.71/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 7 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 200 lei.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate un număr de 4 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 200 lei.

Exemplificăm:

B.D., vârstă de 55 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Volkswagen pe str.Roșiorilor și a staționat pe trotuar, împiedicând circulaţia pietonilor.

D.C., în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 100 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Renault pe str.Pictor Theodor Aman și a staționat pe trotuar, împiedicând circulaţia pietonilor.

 

 1. G) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială și-au desfășurat activitatea conform  prevederilor Legii nr.155/2010 privind atribuţiile de control în domeniul activităţii comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare, a tematicilor nr.419, nr.420 și nr.421/17.01.2019 și a adresei  nr.419/17.01.2019 privind delimitarea pe zone de control în centrele comerciale și în  supermarket-urile din Municipiul  Brăila şi a altor dispoziţii primite, urmărind în limita competenţelor, respectarea legislaţiei pentru care suntem abilitaţi.

Au fost verificaţi un număr de 39 operatori economici şi s-au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale (din care 4 avertismente) în valoare de 14.400 lei pentru nerespectarea prevederilor: H.C.L.M.nr.716/2018, H.G.nr.348/2004, H.C.L.M.nr.254/2016 și Legii nr.12/1990 după cum urmează:

S.C.Silbiasib.S.R.L., S.C.High Comp Serv.S.R.L. – sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.716/2018 – pentru nevizarea / lipsa avizului / autorizației de funcționare – valoare sancțiuni aplicate 13.400 lei;

– S.C.Dariada Flowers.S.R.L. – sancţionată contravenţional conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafișarea denumirii firmei la locul de desfășurare al activității – valoare sancțiuni aplicate 400 lei; 

– S.C.Silbiasib.S.R.L., S.C.Paul Pet Com.S.R.L. – sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru lipsa unui titlu valabil privind dreptul de ocupare al domeniului public – valoare sancțiuni aplicate 9000 lei;

– S.C.Zakor Aqua.S.R.L. – sancţionată contravenţional conform Legii nr.12/1990 – pentru neafisarea prețurilor –valoare sancțiuni aplicate 1000 lei.

S-au verificat în teren sesizările înregistrate la Biroul Inspecție Comercială în luna iulie  2019 și s-a întocmit răspuns petenților.

 

 1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal, a efectuat verificări în cazul a 6 lucrări sesizate și verificări pe zone.

Cu această ocazie am constatat că în cazul a 3 sesizări, lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R. 

Lucrări clasate – 1;

– În cazul unei sesizări – s-a procedat la aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 1000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 50/1991 R – pentru construcție anexă fără a deține autorizație de construire – str.Mihai Bravu – și măsura complementară – oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate.

– În cazul unei sesizări se continua verificările.

In continuare, Poliția Locală Brăila, prin compartimentul I.C.A.S., va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

 1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 15 sesizări ale cetăţenilor.

– Au fost soluţionate 5 sesizări.

– Au fost aplicate 2 sancţiuni  contravenţionale, conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003:

Exemplificăm:

– S.C.BRAI-CATA.S.A., din Brăila – sancționată  contravențional cu amendă în valoare de 2.500 lei – pentru neridicarea reziduurilor menajere în ziua programată de la punctul de lucru din mun.Brăila, Calea Călărașilor nr.30;

– S.C.MICHI COM.S.R.L., din Brăila – sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei –  pentru depozitarea pe domeniul public a unei europubele destinată colectării deșeurilor comerciale;

– Au fost aplicate 13 somaţii, conform H.C.L.M.Brăila nr.5/2003 și H.C.L.M.nr. 717/2018:

Exemplificăm:

C.U.P. „Dunărea”, pct de lucru în Brăila, str.Piaţa Uzinei – în vederea aducerii terenului la starea inițială în urma lucrărilor edilitare pe str.Unirii, în zona imobilului cu         nr.196A;

S.C.IOLUBO TRADE.S.R.L., punct de lucru în Brăila, Colegiul Național „Gh. M. Murgoci” – în vederea dotării cu recipient pentru colectare;

S.C.FLAMISTER.S.R.L., punct de lucru în Brăila, Calea Călărașilor nr. 30 – pentru a nu depozita recipient pentru colectare pe domeniul public;

S.C.COMTICU.S.R.L., punct de lucru în Brăila, str.Mărului – pentru dotarea punctului de lucru cu un recipient pe Calea Galați, Bl.Turn;

S.C. TOBOANIDA.S.R.L., punct de lucru în Brăila, Bd.Al.I.Cuza – pentru a nu depozita pubela pe domeniul public;

S.C.TOPORAȘ COM.S.R.L., punct de lucru în Brăila, str.Mihai Bravu – pentru dotarea punctului de lucru de pe Calea Galați cu un recipient tip europubelă;

S.C.AGRISOL INTERNAȚIONAL.S.R.L., punct de lucru în Brăila, Calea Galați – pentru a nu depozita pubela pe domeniul public;

S.C.COMNITIS PROD.S.R.L., punct de lucru în Brăila, Calea Galați – pentru a nu depozita deșeurile comerciale în pubelele asociațiilor de proprietari;

S.C.Detergent la Robinet.S.R.L., punct de lucru în Brăila, Calea Galați pentru a nu depozita recipient pentru colectare pe domeniul public;

I.I.Răileanu Vasile, punct de lucru în Brăila, Calea Galați c/c str. Roșiorilor – pentru a nu depozita deșeurile comerciale în pubelele asociațiilor de proprietari;

S.C.BLASOVA COM.S.R.L., punct de lucru în Brăila, str.1 Decembrie 1918  – pentru a achiziționa un recipient de colectare deșeuri rezultate din activități comerciale;

S.C.MRS GHANCE.S.R.L., punct de lucru în Brăila, str.1 Decembrie 1918 – încheierea unui contract de salubrizare cu un operator de salubritate arondat;

S.C.FOODSNACK TABOO.S.R.L., punct de lucru în Brăila – pentru menținerea curățeniei și a igienei în spațiul de depozitare a deșeurilor rezultate din activități comerciale.

 

Acțiuni comune:

Direcția de Sănătate Publică Brăila – 1 acțiune;

Direcția de Asistență Socială Brăila – 2 acțiuni;

S.C.ECO.S.A. Brăila – 1 acțiune;

S.U.P.A.G.L. – Brăila – 1 acțiune.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi S.U.P. „Seroplant” Brăila, fiind soluţionate 62 de sesizări ale cetăţenilor.

–  S-a acționat în Parcul Monument cu ocazia „Festivalului Turcesc” în perioada de 05 – 07.07.2019.

 

 1. J) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

– În ziua de 04.07.2019, cu ocazia desfășurării în fața Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Brăila a evenimentului „Sărbătoarea Cafelei”, dedicat aniversării „Zilei Americii”, un dispozitiv format din 4 poliţişti locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata acestui eveniment. Nu s-au semnalat incidente.

– În ziua de 06.07.2019, cu ocazia desfășurării unui concurs de orientare turistică din cadrul „Concursului Național de Ecoturism – Danubius” organizat de Palatul Copiilor Brăila, în pădurea din spatele Spitalului Județean Brăila, din Parcul Monument, o patrulă de poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata evenimentului. Nu s-au semnalat incidente. 

– În ziua de 06.07.2019, cu ocazia desfășurării în incinta Stadionului Municipal din Parcul Monument a campaniei pentru donarea de sânge „Motorsportul Salvează Vieți”,  organizat de Motor Sport Club Brăila, o patrulă de poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata evenimentului. Nu s-au semnalat incidente.

– În perioada 05 – 07.07.2019, cu ocazia organizării „Festivalului Turcesc” în Parcul Monument, un dispozitiv format din 9 poliţişti  locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Circulație Rutieră zilnic a asigurat ordinea publică și fluidizarea circulației rutiere în zonele adiacente pe toată durata evenimentului. Nu au fost semnalate incidente.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *