Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală în perioada  06 – 13.08.2019  

În perioada 06 – 13.08.2019, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de 105 sancţiuni contravenţionale în valoare de 31.019 lei.

 Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

 • pe linia salubrităţii           –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           –   7 acţiuni;
 • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   3 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           –   7 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”           –   5 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   3 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                     –   3 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu S.C.APT.S.A. Brăila –   2 acțiuni.

 

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

 • Primăria Municipiului Brăila –   8 informări;
 • U.P.A.G.L.Brăila           –   6 informări;
 • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   5 informări;
 • S.P. Brăila –   4 informări;
 • C. ECO S.A. Brăila                                                –   2 informări;
 • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                              –   3 informări;
 • C.R.E.R ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   3 informări;
 • Garda de Mediu Brăila –   3 informări.

 

 1.  A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:    

 

În perioada analizată poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 6 accidente rutiere din care 2 cu victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale și Biroul Rutier, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 4 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

 1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

 1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 4 persoane cu amenzi în valoare de 4.000 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003.

 

 • Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 4 persoane cu amenzi în valoare de 4.000 lei.

Exemplificăm:

U.B., în vârstă de 24 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe Faleza Dunării în dreptul Morii Violatus consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

P.P.-I., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe Faleza Dunării în dreptul Morii Violatus consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

H.I.-Fl., în vârstă de 24 ani, din sat/com.Peretu, jud.Teleorman – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe Bd.Independenței, pe scuar în dreptul imobilului cu nr.70 consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

 

 • Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr.349/2002 modificată de Legea nr.15/2016, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 4 persoane cu amenzi în valoare de 350 lei.

Exemplificăm:

M.Al.-V., în vârstă de 26 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat fumând în părculețul de joacă situat pe Aleea Învățătorilor, cartier Hipodrom.

C.I.-Șt., în vârstă de 20 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 50 lei – fiind depistat fumând în părculețul de joacă situat pe Aleea Învățătorilor, cartier Hipodrom.

B.Al.-C., în vârstă de 18 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat fumând în părculețul de joacă Romarta Nouă situat pe Calea Călărașilor.

 

 • Pentru toate intervențiile de pe domeniul public la rețelele tehnico-edilitare subterane neexecutate în baza unui ,,Permis de intervenție” eliberat de Direcția de Administrare și Gospodărire Locală, conform H.C.L.M. Brăila nr.426/2017, a fost depistat și sancționat contravențional numitul V.I., în vârstă de 39 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 2.500 lei – pentru efectuarea unor săpături în carosabil pe Bd.Independenței nr.125, pentru a interveni la rețeaua de canalizare.

 

 1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 20 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.300 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

 1. a) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 10 persoane cu amenzi în valoare de 200 lei.

Exemplificăm:

– V.V., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Chișinău la intersecție cu str.Ecaterina Teodoroiu consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public în loc neautorizat.

P.Al.-I., în vârstă de 53 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Școlilor la intersecție cu str.Hipodrom, în dreptul Bl.AF1 consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public în loc neautorizat.

M.N.-S., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Chișinău la intersecție cu str.Ecaterina Teodoroiu consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

 1. b) Pentru refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane cu amenzi în valoare de 500 lei.

Exemplificăm:

N.A., în vârstă de 23 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 300 lei – în calitate de proprietar al auto marca Ford cu nr. de înmatriculare BR-06-AKA a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale la invitaţia justificată a polițiștilor locali în vederea clarificării situației privind nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.71/2019.

S.C. COMFORENT. S.R.L., cu sediul în Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de proprietar al auto marca Ford cu nr. de înmatriculare BR-24-ELY a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale la invitaţia justificată a polițiștilor locali în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R).

 

 1. c) Pentru tulburarea fără drept a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, au fost depistate și sancționate contravențional 5 persoane cu amenzi în valoare de 1.300 lei.

Exemplificăm:

O.G., în vârstă de 30 ani, din Brăila –  cu amendă în valoare de 600 lei – fiind depistat pe Faleza Dunării în incinta ,,ADM Club” tulburând liniștea locuitorilor din zonă prin muzică dată la intensitate mare.

Ș.F., în vârstă de 50 ani, din Brăila  –  cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat în fața imobilului său tulburând liniștea locuitorilor din zonă prin muzică dată la intensitate mare.

R.M., în vârstă de 34 ani, din Brăila  –  cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat în curtea imobilului său tulburând liniștea locuitorilor din zonă prin muzică dată la intensitate mare.

 

 1. d) Pentru neluarea de către părinți sau de către persoanele cărora li s-a încredințat spre creștere și educare un minor în vârstă de până la 16 ani, a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerșetorie sau prostituție, a fost sancționată contravențional numita M., în vârstă de 38 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – în calitate de mamă a minorilor S.G., în vârstă de 10 ani și S.C., în vârstă de 8 ani nu a luat măsurile necesare de a-i împiedica de la fapte de cerșetorie.

 

 1. e) Acţiuni pe linia cerşetoriei-vagabondaj:

 

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 3 persoane. Dintre acestea au fost sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 200 lei. Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.

Exemplificăm:

F.C.tin, în vârstă de 61 ani, din sat/com.Bălani, jud.Vaslui – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Aleea Cutezătorilor în fața supermarket-ului Profi apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil apt de muncă.

M.I., în vârstă de 56 ani, din sat/com.Racovița, jud.Brăila  – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Mihai Eminescu apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil apt de muncă.

 

 1. E) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 08 – 10.08.2019, în intervalul orar 1500 – 2300,  s-a acţionat zilnic cu doi poliţiști locali, în vederea restricționării traficului rutier în zona Vadul Spitalului – Faleza Dunării, cu ocazia desfăşurării Festivalului Național de Folclor „Lină, Chiralină” și a activităților dedicate „Zilelor Municipiului Brăila”.

În perioada 09 – 13.08.2019, în intervalul orar 0600 – 2200 , s-a acţionat zilnic cu doi poliţiști locali pentru restricționarea traficului rutier în zona Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului din Parcul Monument, în vederea asigurării unui climat de siguranță persoanelor aflate în zona de agrement pe parcursul activităților dedicate „Zilelor Municipiului Brăila”.

În zilele de 08 și 10.08.2019, în intervalul orar 1500 – 1930, s-a acţionat cu un efectiv total de 4 poliţiști locali pentru restricționarea traficului rutier în zona Aleea Kiseleff, cu ocazia desfășurării Spectacolului de muzică populară în cadrul activităților cultural – artistice dedicate „Zilelor Municipiului Brăila”.

În data de 09.08.2019, în intervalul orar 1730 –1900, s-a acţionat cu un efectiv total de 8 poliţiști locali pentru restricționarea traficului rutier în zona intersecțiilor Calea Călărașilor cu străzile: Pietății, Franceză, Tineretului și  Bd.Independenței, cu ocazia Paradei Portului Popular.

În perioada 08 – 10.08.2019, în intervalul orar 1500 – 2300,  s-a acţionat cu un efectiv total de 6 poliţiști locali pentru restricționarea traficului rutier în zona  Vadul Spitalului c/c Aleea de acces Faleza Dunării, cu ocazia desfășurării activităților dedicate Festivalului Național de Folcor „Lină, Chiralină”.

În zilele de 10 și 11.08.2019, s-a acţionat cu un efectiv total de 5 poliţisti locali, în vederea fluidizării traficului rutier în zona Calea Călărașilor c/c Bd.Independenței și a blocării accesului în parcarea laterală a Palatului Administrativ, pentru desfășurarea în bune condiții a „Paradei mașinilor de epocă” și a „Expoziției mașinilor de epocă”.

În data de 11.08.2018, în intervalul orar 1500 – 2000, s-a acţionat cu un efectiv total de 2 poliţisti locali,  în vederea fluidizării traficului rutier în Parcul Monument cu ocazia desfășurării „Concursului de Carting”.

În data de 11.08.2019, în intervalul orar 1730 – 1900, s-a acţionat cu un efectiv de 8 poliţisti locali, în vederea fluidizării traficului rutier în zona intersecțiilor pe traseul: Primăria Municipiului Brăila – Calea Călărașilor – str.Hipodrom – Parcul Monument, pentru deplasarea în condiții de siguranță a participanților la „Parada costumelor și personajelor”.

În zilele de 06 și 09.08.2019, în intervalele orare 0730 – 1400 și 0730 – 1430, s-a acţionat cu un efectiv total de 6 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier în zona str.Pietății, tronson: Aleea Cutezătorilor – str.Școlilor, cu ocazia executării lucrărilor de decopertare și asfaltare a carosabilului.

În data de 06.08.2019, în intervalul orar 1100 – 1830, s-a acţionat cu un efectiv total de 6 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier pe str.Anton Pann, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare a carosabilului.

În data de 07.08.2019, în intervalul orar 0730 – 2000, s-a acţionat cu un efectiv total de 8 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier pe str.Hipodrom, tronson: Aleea Micșunelelor – str.Școlilor, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare a carosabilului.

În data de 10.08.2019, în intervalul orar 0900 – 1430, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier pe str.Daciei, tronson: str.Oborului – str.Rândunicii, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare a carosabilului.

În perioada 06 – 12.08.2019, în intervalul orar 2100 – 0500, s-a acţionat cu un poliţist local pentru fluidizarea traficului rutier, cu ocazia desfășurării lucrărilor de trasare a marcajelor rutiere în următoarele zone:

– Calea Galați și Șos. Focșani;

– Șos. Focșani;

– str.Împăratul Traian și str.Fața Portului;

– str. Fața Portului, tronson: str.Danubiului – str.Împăratul Traian;

– Calea Galați c/c str.Târgoviștei.

 

Pe lângă activităţile preventive poliţiştii locali rutieri au aplicat un număr de 64 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.569 lei şi au fost aplicate un număr de 98 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R, după cum urmează:

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate un număr de 48 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.729 lei şi au fost aplicate un număr de 98 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

I.S., în vârstă de 34 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Ford cu nr. de înmatriculare BR-86 pe Calea Călărașilor dinspre str.Mihai Bravu către str.Tineretului și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”;

B.Fl., în vârstă de 23 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare GL-24 pe Calea Călărașilor dinspre str.Mihai Bravu către str.Tineretului și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”;

P.I., în vârstă de 29 ani, din oraș Însurăței, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Ford cu nr. de înmatriculare BR-14 pe Calea Călărașilor dinspre Bd.Independenței către Bd.Al.I.Cuza și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”;

L.H., în vârstă de 38 ani, din com.Greci, jud.Tulcea – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare EE-46 pe Calea Călărașilor dinspre Bd.Independenței către Bd.Al.I.Cuza și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”;

N.Gh., în vârstă de 67 ani, din com.Măxineni, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Ford cu nr. de înmatriculare BR-51 pe Șos. Rm. Sărat dinspre str.Motrului către str.Soveja și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”;

S.M., în vârstă de 41 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Ford cu nr. de înmatriculare CC-29(Italia) pe Șos. Rm. Sărat dinspre str.Motrului către str.Soveja și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”;

C.N., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel cu nr. de înmatriculare 698-BL (Spania) pe Șos. Rm. Sărat dinspre str.Motrului către str.Soveja și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”;

F.M., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Skoda cu nr. de înmatriculare BR-69 pe Calea Galați dinspre str.I.L.Caragiale către str.Nicolae Bălcescu și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”;

D.C.tin, în vârstă de 63 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Skoda cu nr. de înmatriculare BR-12  în Piața Traian dinspre str.Brașoveni către Calea Călărașilor şi a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni.

F.G., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Audi cu nr. de înmatriculare BR-05  în Piața Traian dinspre str.Brașoveni către Calea Călărașilor şi a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni.

Ch.N., în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Skoda cu nr. de înmatriculare GL-18 pe str.Școlilor dinspre Bd.Independenței către Bd.Al.I.Cuza și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția str.Școlilor cu Bd.Independenței.

Fl.Gh., în vârstă de 58 ani, din com.Chiscani, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel cu nr. de înmatriculare BR-07 pe Calea Călărașilor dinspre str.Radu Negru către str.Milcov și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată în dreptul compexului comercial ”Pistruiatu”.

B.Cl., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca BMW cu nr. de înmatriculare BR-31 pe Calea Călărașilor dinspre str.Vapoarelor către str.Rubinelor și a oprit voluntar în intersecția Calea Călărașilor c/c str.Danubiului.

G.A., în vârstă de 55 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Toyota cu nr. de înmatriculare BR-04 pe Calea Călărașilor dinspre str.Vapoarelor către str.Rubinelor și a oprit voluntar în intersecția Calea Călărașilor cu str.Danubiului.

C.I.-I., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Renault cu nr. de înmatriculare BR-11 pe Calea Călărașilor dinspre str.Vapoarelor către str.Rubinelor și a oprit voluntar în intersecția Calea Călărașilor cu str.Danubiului.

E.I.-D., în vârstă de 27 ani, din oraș Însurăței, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare B-149 pe Calea Călărașilor dinspre str.Vapoarelor către str.Rubinelor și a oprit voluntar în intersecția Calea Călărașilor cu str.Danubiului.

V.M., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Renault Master cu nr. de înmatriculare BR-41 pe Calea Călărașilor dinspre str.Radu Negru către str.Milcov și a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport public de persoane ”str.Milcov”.

Șt.D., în vârstă de 57 ani, din Brăila– cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Renault Master cu nr. de înmatriculare BR-52 pe Calea Călărașilor dinspre Aleea Cocorilor către str.Industria Sârmei și a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport public de persoane ”str.Industria Sârmei”.

L.G., în vârstă de 45 ani, din Brăila –  cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Renault Master cu nr. de înmatriculare BR-45 pe Calea Călărașilor dinspre str.Industria Sârmei către str.Pontonieri și a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport public de persoane ”str.Industria Sârmei”.

M.N.-T., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Renault Master cu nr. de înmatriculare BR-60 pe str.Chișinău dinspre Calea Călărașilor către str.Grigore Alexandrescu și a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport public de persoane ”Școala nr.1”.

B.P., în vârstă de 38 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel cu nr. de înmatriculare BR-76 pe str.Școlilor dinspre Bd.Dorobanților către str.Roșiorilor și a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport public de persoane ”Școlilor”.

B.M.-M., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Dacia cu nr. de înmatriculare BR-03 pe Calea Călărașilor dinspre str.Celulozei către str.Răzoare și a oprit voluntar la mai puțin de 25 de metri de stația mijloacelor de transport public de persoane ”Ciocârlia”.

C.B., în vârstă de 33 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 580 lei şi 3 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare BR-86 pe Bd.Dorobanților dinspre Calea Călărașilor către str.Mioriței și a staționat voluntar la mai puțin de 25 de metri  de intersecția străzilor Bd.Dorobanților cu str.Mioriței.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R privind oprirea autovehiculelor destinate transportului public de persoane pentru urcarea sau coborârea pasagerilor în alte locuri decât în staţiile semnalizate ca atare, au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.740 lei.

Exemplificăm:

N.C., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 870 lei – pe Calea Călărașilor dinspre str. Radu Negru către str.Milcov a condus autovehiculul marca Renault cu nr. de înmatriculare BR-43, pe linia ”061” și în timp ce efectua transport public de persoane în regim de maxi-taxi a oprit pentru îmbarcarea – debarcarea pasagerilor în alte locuri decât în staţiile aprobate pentru acest traseu, respectiv în stația S.C. Braicar S.A.

M.Șt., în vârstă de 42 ani, din com.Chiscani, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 870 lei – pe Calea Călărașilor dinspre  str.Celulozei către str.Răzoarelor a condus autovehiculul marca Renault cu nr. de înmatriculare BR-52, pe linia ”061” și în timp ce efectua transport public de persoane în regim de maxi-taxi a oprit pentru îmbarcarea – debarcarea pasagerilor în alte locuri decât în staţiile aprobate pentru acest traseu, respectiv în stația S.C. Braicar S.A.

 

 • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 9 vehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, a fost sancționat contravențional numitul P.V., în vârstă de 29 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe str.Școlilor, în calitate de taximetrist aflat în timpul activității în stația de taxi „Școlilor”, cu auto marca Dacia cu nr. de înmatriculare BR-18, la controlul efectuat de către polițiștii locali nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare respectiv, certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 1.500 lei.

Exemplificăm:

B.N., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Șos. Rm. Sărat, în dreptul Bl.F.1, în calitate de proprietar a expus spre vânzare autovehiculul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare BR-17 pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

N.S., în vârstă de 54 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Bd.Dorobanților, pe carosabil, în dreptul magazinului Kaufland, în calitate de proprietar a expus spre vânzare autovehiculul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare BR-05, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.71/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 6 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 600 lei.

Exemplificăm:

G.G., în vârstă de 35 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – pe str.Roșiorilor, în parcarea Bl.A.29, poziția nr.5, în calitate de conducător al autovehiculului marca Fiat cu nr. de înmatriculare BR-05 a ocupat locul de parcare de reşedinţă, fără a deţine abonament, loc închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila pentru autovehiculul BR-90.

G.C., în vârstă de 75 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – pe str.Pietății, în parcarea Bl.H.3, în calitate de conducător al autovehiculului marca Peugeot cu nr. de înmatriculare BR-70 a ocupat locul de parcare de reşedinţă, fără a deţine abonament, loc închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila pentru autovehiculul BR-04.

N.C., în vârstă de 41 ani, din com.Ulmu, jud.Brăila – cu avertisment – pe str.Almajului, în parcarea Bl.5, în calitate de conducător al autovehiculului marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare BR-78 a ocupat locul de parcare de reședință, fără a deţine abonament, închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, a fost sancționat contravențional numitul I.S.-C.tin, în vârstă de 43ani, din Brăila, Calea Călărașilor nr.234, Bl.A.4, ap.24 – cu avertisment – pe Bd.Al.I. Cuza, în parcarea din fața Tribunalului Brăila, în calitate de conducător al autovehiculului marca BMW cu nr. de înmatriculare BR-77 a staţionat pe un loc de parcare rezervat persoanelor cu handicap.

 

 1. F) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE

 

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială și-au desfășurat activitatea conform  prevederilor Legii nr.155/2010 privind atribuţiile de control în domeniul activităţii comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare, a tematicilor nr.419, nr.420 și 421/17.01.2019 și a adresei nr.419/17.01.2019 privind delimitarea pe zone de control în centrele comerciale și în  supermarket-urile din Municipiul  Brăila şi a altor dispoziţii primite, urmărind în limita competenţelor, respectarea legislaţiei pentru care suntem abilitaţi.

Au fost verificaţi un număr de 85 operatori economici şi s-au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8000 lei pentru nerespectarea prevederilor: H.C.L.M.nr.716/2016, H.C.L.M.nr.254/2016 și H.G.nr.348/2004 după cum urmează:

S.C.Agmagio Prest.S.R.L., P.F. Stoican Gelu sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru lipsa unui titlu valabil privind dreptul de ocupare al domeniului public – valoare sancțiuni aplicate 2000 lei; 

– P.F.A.Siman Mihaita, I.F.Dulvara Petrica sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.716/2018 – pentru neafișarea avizului de funcționare și nevizarea avizului de funcționare – valoare sancțiuni aplicate 4000 lei; 

– P.P.Voicu Neculai, P.P.Tabarca Adrian sancţionate contravenţional conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafișarea denumirii firmei la locul de desfășurare al activității – valoare sancțiuni aplicate 2000 lei.

In perioada 08 – 15.08.2019 este  monitorizată activitatea agenților economici de pe Faleza Dunării cu ocazia sarbatorilor dedicate „Zilelor Municipiului Braila”.

S-au verificat în teren sesizările înregistrate la Biroul Inspecție Comercială în luna august  2019 și s-a întocmit răspuns petenților.

 

 1. G) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal, a efectuat verificări în cazul a 5 lucrări sesizate și verificări pe zone.

Cu această ocazie am constatat că în cazul a 2 sesizări, lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R.  

Lucrări clasate – 2;

– În cazul unei sesizări se continuă verificările.

In continuare Poliția Locală Brăila prin compartimentul I.C.A.S. va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

 

 1. H) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 14 sesizări ale cetăţenilor.

– Au fost soluţionate 14 sesizări.

– A fost aplicată 1 somaţie, conform H.C.L.M.Brăila nr.5/2003:

J.N., din Brăila – în vederea efectuării lucrărilor de întreținere / reparație a fațadei imobilului pe care îl deține în mun.Brăila, str.Frumoasă.

– Acţiuni comune cu alte instituții:

– Garda de Mediu Brăila – 1 acţiune;

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi S.U.P. „Seroplant” Brăila, fiind soluţionate 11 de sesizări ale cetăţenilor. 

 

 1. I) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

În perioada 08 – 15.08.2018, participăm la asigurarea măsurilor de ordine cu ocazia manifestărilor culturale organizate de Primăria Municipiului Brăila dedicate „Zilelor Municipiului Brăila”, folosind un dispozitiv format din 39 de poliţişti locali şi rutieri, zilnic, care au asigurat ordinea publică şi fluenţa circulaţiei pe toată durata evenimentului.

In zona comercială organizată cu această ocazie pe Faleza Dunării s-a acţionat zilnic cu 1 patrulă mixtă formtă din lucrători ai Biroului Inspecţie Comercială şi Compartimentul Protecția Mediului și 3 echipaje mobile compuse din poliţişti locali din cadrul Serviciului Ordine Publică în uniformă de serviciu şi în ţinută civilă, în scopul identificării şi luării măsurilor legale împotriva persoanelor depistate săvârşind acte de cerşetorie, comerţ ambulant ilegal sau a celor suspectaţi ca fiind cunoscuţi hoţi din buzunare.

In cadrul acestor acţiuni au fost verificaţi un număr de 89 agenţi economici, în ceea ce priveşte condiţiile de desfăşurare a activităţii de alimentaţie publică a teraselor sezoniere.

Totodată s-a urmărit ca agenţii economici care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică pe Faleza Dunării să respecte prevederile somaţiei primite anterior, constând în nefolosirea instalaţiilor de sunet şi neproducerea de fum pe timpul desfăşurării spectacolelor pe scena amplasată pe Esplanada Dunării.

 

– În ziua de 09.08.2019, cu ocazia desfăşurării meciului de handbal feminin de prezentare a Lotului H.C. DUNĂREA la Sala Polivalentă „Danubius” Brăila, în cadrul partidei amicale dintre echipele H.C. DUNĂREA şi S.C.M. GLORIA BUZĂU, un dispozitiv format din 10 poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata meciului de handbal. Nu s-au semnalat incidente. 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *