Vor fi ucişi porcii din trei localităţi din Brăila

Pesta Porcina Africană a debutat in ţara noastră acum fix doi ani şi 23 de zile, 31 iulie 2017, la Satu Mare. De atunci “apar focare pe unde vezi pe unde nu auzi”. Iată că zilele acestea se vor ucide porcii din localitatile Traian, Romanu şi Batogu, aceste commune fiind  cuprinse in zona de protecţie (3 km in jurul focarului). La Brăila au fost 140 de focare, dintre care 11 în exploatații comerciale, judeţul nostru fiind pe locul doi pe ţară după judeţul Tulcea.

Ieri, 22 august 2019, prefectul brăilei a susţinut o “informare de presă” fără presa locală in care spunea că sunt trei suspiciuni in localitatea Esna – Movila Miresii, sat Vultureni din comuna Ciresu şi la Viziru.

“Astazi (n.r. ieri 22 august) am sustinut o informare de presa la Sala Ronda a Palatului Administrativ, privind Situatia PPA la nivelul judetului Braila, care se prezinta astfel:
In anul 2019 la data de 22.08.2019:
– 46 focare la porci domestici
– 6 fonduri de vanatoare cu 23 de cazuri
– 28 localitati afectate din 19 UAT-uri
– 4712 porci ucisi
– 35 porci morti
– 18 focare inchise
– 3 suspiciuni in lucru: Esna – comuna Movila Miresii, Vultureni – comuna Ciresu, Viziru.
Ieri, am aprobat uciderea preventiva in localitatile Traian, Romanu si Batogu. Aceste localitati sunt cuprinse in zona de protectie (3 km in jurul focarului). Au fost formate echipe mixte din lucratori din cadrul IPJ si IJJ Braila”, a scris prefectul brăilei George Adrian Paladi, pe contul său de facebook.

ANSVSA solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Acţiunile autorităţilor sunt conjugate şi întreprinse pentru a gestiona eficient focarele de boală, pentru a le lichida cât mai rapid şi pentru a împiedica răspândirea bolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *