Nu ai fost la mare anul acesta? Iată programul „Litoralul pentru toți”

Inepând cu 1 septembrie până la 30 septembrie 2019, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează programul „Litoralul pentru toţi” prin care turiștii beneficiază de cazare la mare plătind între 50 și 140 de lei pe zi.

Acest program social este destinat turiștilor care își doresc o vacanță la malul mării la sfârsitul sezonului pentru care pot aloca buget foarte mic, comparativ  cu bugetele pentru sejururile petrecute in lunile iulie si august. Tarifele practicate in programul special ‘’Litoralul pentru toţi” sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon.

Aflat la a 36-a editie, programul special „Litoralul pentru Toţi” prezintă acelasi interes din partea turistilor, ca si acum 18 ani cand a fost lansat, fiind singurul program social din România sustinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Pentru a veni în sprijinul turiştilor, multe hoteluri intrate in program mentin acelesi tarife  nemodificate de 7  ani, deși costurile utilităților au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60%,  iar în unele cazuri, chiar s-au dublat. Si in cadrul acestei editii, sejururile pot fi achitate si cu vouchere de vacantă.

Pentru al treilea an consecutiv, turismul din România si in special hotelurile de pe litoral se confruntă cu o criză a fortei de muncă fără precedent, multe unităti de cazare refuzând rezervari in luna septembrie din cauza lipsei de personal. Cu toate acestea, până în prezent s-au inscris în program 49 hoteluri din toate statiunile de pe litoral, care pun la dispozitie un numar de 3.675 de locuri in fiecare dintre cele patru serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere si revânzatorii lor, sau direct de către hotel. Astfel, peste 14.000 de locuri sunt pregătite pentru turistii care doresc să beneficieze de vacante cu tarife reduse.

FPTR ESTE SINGURA ORGANIZAȚIE REPREZENTANTIVĂ LA NIVEL DE SECTOR DE ACTIVITATE DIN TURISM, REPREZENTÂND ANGAJATORI A PESTE 33.000 DE SALARIAȚI, MEMBRII FPTR AVAND O CIFRĂ DE AFACERI CUMULATĂ DE PESTE 5 MILIARDE DE EURO.             

LISTA HOTELURI INSCRISE IN PROGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *