”Copiii Brăilei trebuie să beneficieze de programe gratuite after-school și de alimentație diversificată în timpul orelor de școală!”

O nouă sesiune parlamentară înseamnă pentru mine noi provocări, iar pe lista mea de priorități și a colegilor mei de la Partidul Național Liberal se află măsuri care vizează Educația, Sănătatea, Economia. Sunt inițiator al mai multor legi pentru aceste domenii și sper că voi reuși în această sesiune să trecem prin parlament acte normative care vizează reorganizarea cabinetelor medicilor de familie, dar și proiectul prin care gărzile medicilor să fie recunoscute ca vechime în muncă și luate în calculul pensiilor. Pentru mine, acesta rămâne un proiect important, care ar remedia o gravă inechitate, în ciuda încercărilor parlamentarilor PSD de a-l îngropa prin sertare.

Copiii și elevii județului Brăila au și ei nevoie de susținere. Avem în vedere proiecte care să permită introducerea în școli a unei alimentații diversificate, de care să beneficieze toți cei mici, extinderea programului ”afterschool”, care să le ofere modalități moderne de educație, dar care să însemne și pentru părinții aflați la muncă un confort că-i știu pe cei mici în siguranță. Reglementarea situației transportului elevilor și profesorilor navetiști și un sistem eficient de burse, care să facă atractiv îmbunătățirea învățământului profesional, pe fondul unei crize tot mai accentuate, reclamate de piața muncii, sunt alte priorități pe agenda parlamentarilor liberali.

După doi ani și jumătate de lipsă de predictibilitate fiscală și legislativă, de modificări făcute pe genunchi, de lipsă de investiții, a venit momentul ca și mediul de afaceri să beneficieze de măsuri de însănătoșire. Eliminarea supraimpozitării contractelor part-time și eliminarea supra-accizei la carburant, stimularea agenților economici care își plătesc la zi dările la stat, posibilitatea companiilor de a-și stimula și fideliza angajații prin utilizarea unui procent din impozitul pe profit datorat la buget sau scutirea impozitării profitului reinvestit pentru mijloacele de transport noi sunt doar câteva dintre măsurile de care mediul economic românesc și cel brăilean, unde se creează plus-valoare și locuri de muncă, are nevoie de urgență.

 

Pentru toți brăilenii, rămân un deputat devotat și aștept să ascult problemele și propunerile dumneavoastră, la Cabinetul Parlamentar din Brăila, Bulevardul Independenţei nr. 8, Bloc B1, sc. 4, et. 1, jud. Brăila, program de audiențe: Vineri – de la ora 14,00 și Sâmbătă – de la ora 10,00, cu programare în prealabil, la telefon 0746.58.62.32. Aștept sugestiile, propunerile și problemele dumneavoastră, pe adresa de e-mail: antoneta.ionită@cdep.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *