APROAPE 200.000 DE OBIECTE PIROTEHNICE DEȚINUTE ILEGAL, CONFISCATE DE POLIȚIȘTI

Peste 182.000 de petarde, 5.000 de baterii și tuburi de artificii și 1.000 de candele romane, fără documente legale, au fost indisponibilizate de polițiștii din Brăila, în urma a două percheziții domiciliare efectuate ieri, în municipiul Brăila.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au descoperit, în mai multe magazii, aproape 4.500 kg. de materiale pirotehnice din clasele 2, 3, F2, F3 ,F4 și P1.

Astfel de articole pirotehnice sunt destinate a fi deținute sau folosite exclusiv de către pirotehnicieni, în conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995, privind regimul materiilor explozive.

În urma controlului, a reieșit faptul că acestea îi aparțin unui brăilean care nu era autorizat în acest sens. Bărbatul le-ar fi transportat și depozitat în magazii sau le-ar fi îngropat într-un spațiu confecționat din beton armat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pe numele lui, în care continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice, în valoare de peste 350.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

politie1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *