Poliţia Locală Brăila în acţiune

 • Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală în perioada  01 – 08.10.2019  

 În perioada 01 – 08.10.2019, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de 141 sancţiuni contravenţionale în valoare de 77.890 lei.

 

Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

 • pe linia salubrităţii           –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           –   7 acţiuni;
 • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   3 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           –   8 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”           –   7 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   6 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                     –   2 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu S.C.APT.S.A. Brăila –   5 acțiuni.

 

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

 • Primăria Municipiului Brăila –   9 informări;
 • U.P.A.G.L.Brăila           – 11 informări;
 • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   5 informări;
 • S.P. Brăila –   3 informări;
 • C. ECO S.A. Brăila                                                –   3 informări;
 • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                              –   3 informări;
 • C.R.E.R. ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   2 informări;
 • Garda de Mediu Brăila –   2 informări.

 

 1.  A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:    

 

În perioada analizată, poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 4 accidente rutiere din care 2 cu victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale și Judecătoriei Brăila, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 3 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

 1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

 1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate  9  persoane cu amenzi în valoare de 9.500 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003. Totodată, au fost sancţionați  3 căruţaşi, cu amenzi în valoare de 3.000 lei, surprinși transportând moloz şi gunoi de orice natură pe străzile municipiului.

Exemplificăm:

– V.N., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran din capătul str.Arad descărcând dintr-un atelaj hipo 12 saci din rafie plini cu moloz, pe domeniul public, în loc neautorizat.

– B.P., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran din capătul str.Cărămidari descărcând dintr-un atelaj hipo 1 m2 de moloz și resturi vegetale, pe domeniul public, în loc neautorizat.

– Ș.T., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran situat între liniile de cale ferată și Parcul A.N.L.Lacu-Dulce descărcând dintr-un atelaj hipo 1 m2 de moloz, pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 6 persoane cu amenzi în valoare de 6.500 lei.

Exemplificăm:

C.I., în vârstă de 41 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.500 lei – fiind depistat pe str.Decebal, lângă gardul S.N.C.F.R.,  aruncând dintr-o roabă doi saci din rafie plini cu moloz, pe domeniul public, în loc neautorizat.

C.E., în vârstă de 56 ani – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe str.Polonă aruncând o pungă din plastic plină cu gunoi menajer, pe domeniul public, în loc neautorizat.

N.T.-L., în vârstă de 31 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran de pe str.Trandafir Djuvala descărcând dintr-un recipient tip europubelă gunoi menajer, pe domeniul public, în loc neautorizat.

 D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de  2.200 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

 1. a) Pentru săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice, a fost depistat și sancţionat contravenţional numitul S., în vârstă de 39 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Bd.Dorobanților, fiind depistat oprit neregulamentar, în calitate de conducător al autovehiculului marca Mercedes a proferat injurii și expresii jignitoare la adresa instituției Poliția Locală, de natură să lezeze demnitatea și onoarea acesteia.

 

 1. b) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul M., în vârstă de 38 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat în Parcul Monument, lângă Sala Polivalentă, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 1. c) Pentru refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.200 lei.

Exemplificăm:

S.C. NOZLECO PROD S.R.L., cu sediul în Brăila, reprezentată de administrator K.C. -G. – cu amendă în valoare de 300 lei – în calitate de proprietară a autovehiculului marca Ford a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor H.C.L.M. nr.71/2019.

M.C., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Dacia a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor Legii nr.421/2002.

B.Al., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 100 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca BMW a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor H.C.L.M. nr.71/2019.

M.G., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 400 lei – în calitate de conducător al autovehiculului marca Mitsubishi, pe Calea Călărașilor, dinspre str.Radu Negru către str.Milcov, oprit voluntar pe marcajul pietonal, a refuzat să dea relaţii pentru stabilirea identităţii sale sau să se legitimeze cu actul de identitate, la cererea justificată a polițiștilor locali aflați în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

T.V., în vârstă de 51ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 200 lei – în calitate de conducător al autovehiculului marca Ford, pe str.Roșiorilor, a circulat pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier ”accesul interzis” și, la cererea justificată a polițiștilor locali aflați în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a refuzat să dea relaţii pentru stabilirea identităţii sale sau să se legitimeze cu actul de identitate,

 

 1. d) Acţiuni pe linia cerşetoriei-vagabondaj:

 

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 6 persoane. Dintre acestea, au fost sancţionate contravenţional 4 persoane cu amenzi în valoare de 400 lei.

Exemplificăm:

C.S., în vârstă de 33 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată pe str.Dorobanților, în parcarea supermarket-ului Lidl, apelând în mod repetat la mila publicului, fiind vizibil aptă de muncă.

C.I., în vârstă de 48 ani, din sat/com.Tudor Vladimirescu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Ghioceilor, în fața magazinului alimentar situat la parterul Blocului 56, apelând în mod repetat la mila publicului, fiind vizibil apt de muncă.

L.V.-M., în vârstă de 26 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată pe Bd.Dorobanților, la intersecție cu str.G-ral Eremia Grigorescu, apelând în mod repetat la mila publicului, fiind vizibil aptă de muncă. Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.

 

 1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei”, Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

 1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 02 – 08.10.2019, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 8 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier şi traversarea carosabilului în condiţii de siguranţă a elevilor în următoarele zone: Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” şi Colegiul Naţional „Gh.M. Murgoci”.

În perioada 04 – 06.10.2019, în intervalul orar 1500 – 2200, s-a acţionat zilnic cu un poliţist local pentru restricționarea traficului rutier în zona Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului din Parcul Monument, în vederea asigurării unui climat de siguranță persoanelor aflate în zona de agrement.

În data de 01.10.2019, în intervalul orar 0900 – 1000, s-a acţionat cu un poliţist local pentru fluidizarea traficului rutier în zona intersecțiilor Calea Călărașilor c/c Bd.Dorobanților și Calea Galați c/c Bd.Dorobanților, cu ocazia executării lucrărilor de mentenanță a camerelor de supraveghere video ale municipiului.

În datele de 01 și 02.10.2019, în intervalul orar: 1400 – 1530, 0830 – 1030,  s-a acţionat cu un efectiv total de 4 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier în zona Șos. de Centură, tronson: Șos. Buzăului – str.Călugăreni, cu ocazia executării lucrărilor de tăiere a copacilor.

În datele de 07 și  08.10.2019,  în intervalul orar  0830 – 2200, s-a acţionat cu un efectiv total de 12 poliţiști locali pentru eliberarea părții carosabile de autovehicule și pentru fluidizarea traficului rutier pe Aleea Margaretelor, în parcarea Bl.G.5 – Bl.B.1, pe aleea de legătură între str.Pietății și Aleea Învățătorilor, parcarea interioară a Palatului Administrativ Brăila, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare a carosabilului.

În data de 05.10.2019, în intervalul orar 0900 – 1300, s-a acţionat cu un efectiv total de 4 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier în zona Vadul Spitalului, cu ocazia desfășurării competiției sportive „Cupa Veteranilor”,  ediția a II-a.

În data de 07.10.2019, în intervalul orar 0830 – 1130, s-a acţionat cu un efectiv total de 2 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului în zona str.Pontonieri, cu ocazia executării unor transporturi agabaritice la unitatea militară „Pontonieri”.

În datele de 08 și 09.10.2019, în intervalul orar 0600 – 2200 și 2200 – 0600, s-a acţionat cu un efectiv total de 7 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului în zona str.Pietății – Cimitirul „Sf. Constantin”, cu ocazia executării lucrărilor de aplicare a marcajelor rutiere.

 

Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri au aplicat un număr de 92 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 34.490 lei şi au fost aplicate un număr de 105 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002, după cum urmează:

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate un număr de 52 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.250 lei şi au fost aplicate un număr de 52 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

M.V.-D., în vârstă de 47 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Renault pe Aleea Parcului, dinspre Bd.Dorobanților către str.Hipodrom și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.

O.B., în vârstă de 34 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca BMW pe Calea Galați, dinspre str.I.L.Caragiale către str.Nicolae Bălcescu și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.

Gh.V., în vârstă de 58 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen pe Bd.Dorobanților, dinspre str.G.ral Eremia Grigorescu către str.Cloșca și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.

M.E., în vârstă de 37 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Dacia pe str.Roșiorilor, dinspre str.Dianei către str.1 Decembrie 1918, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

T.V., în vârstă de 32 ani, din com.Siliștea, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 580 lei şi 3 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Ford pe str.Școlilor și a staționat voluntar în dreptul căii de acces a Bl.AC.1.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, au fost aplicate un număr de 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.830 lei.

Exemplificam:

O.M., în vârstă de 51 ani, din mun.Galați, jud. Galați – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 02.10.2019 – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Roșiorilor, dinspre str.Dianei către str.Apollo, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

V.N., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 02.10.2019 – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Motrului, dinspre Șos. Rm. Sărat către str.Miron Costin, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

M.Șt, în vârstă de 41 ani – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 02.10.2019 – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Rândunicii, dinspre Șos. Națională Veche către str.Pietății, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

D.L., în vârstă de 20 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 02.10.2019 – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Rândunicii, dinspre Șos. Națională Veche către str.Pietății, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, a fost aplicată sancţiune contravenţională numitului V.T., în vârstă de 44 ani, din Bulgaria, oraș Dobrich – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca SCANIA și semiremorca pe Bd.Dorobanților, dinspre str.1 Decembrie 1918 către str.Dianei, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R privind oprirea autovehiculelor destinate transportului public de persoane pentru urcarea sau coborârea pasagerilor în alte locuri decât în staţiile semnalizate ca atare, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.610 lei.

Exemplificăm:

Ș.D., în vârstă de 57 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 870 lei – pe Calea Călărașilor, dinspre str.Radu Negru către str.Milcov, a condus autovehiculul marca Renault pe linia ”061” și, în timp ce efectua transport public de persoane în regim de maxi-taxi, a oprit pentru îmbarcarea – debarcarea pasagerilor în alte locuri decât în staţiile aprobate pentru acest traseu, respectiv în stația S.C. Braicar S.A.Brăila.

A.G., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 870 lei – pe Calea Călărașilor, dinspre Aleea Cocorilor către str.Radu Negru, a condus autovehiculul marca Renault pe linia ”061” și, în timp ce efectua transport public de persoane în regim de maxi-taxi, a oprit pentru îmbarcarea – debarcarea pasagerilor în alte locuri decât în staţiile aprobate pentru acest traseu, respectiv în zona intersecției Calea Călărașilor c/c str.Industria Sârmei.

L.V., în vârstă de 57 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 870 lei – pe Bd.Dorobanților, dinspre str.Școlilor către str.1 Decembrie 1918, a condus autovehiculul marca Renault pe linia ”062” și, în timp ce efectua transport public de persoane în regim de maxi-taxi, a oprit pentru îmbarcarea – debarcarea pasagerilor în alte locuri decât în staţiile aprobate pentru acest traseu, respectiv în stația S.C. Braicar S.A.

 

 • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 9 vehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, au fost aplicate un număr de 8 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.000 lei.

Exemplificăm:

Ș.C.-N., în vârstă de 21 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 2.000 lei – pe str.Siret, în stația de taxi ”Gara CFR”, în calitate de taximetrist aflat în timpul activității cu auto marca Dacia, la controlul efectuat de către polițiștii locali, nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare, respectiv certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.

R.M., în vârstă de 23 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 2.000 lei – pe Șos. Buzăului, în stația de taxi ”Biserica Radu Negru”, în calitate de taximetrist aflat în timpul activității cu auto marca Dacia, la controlul efectuat de către polițiștii locali, nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare, respectiv certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.

Z.E.-L., în vârstă de 21 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe str.Siret, în stația de taxi ”Gara CFR”, în calitate de taximetrist aflat în timpul activității cu auto marca Dacia, la controlul efectuat de către polițiștii locali, nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare, respectiv certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate un număr de 11 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de

5.500 lei.

Exemplificăm:

L.G.-D., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Șos. Rm. Sărat, în calitate de proprietar, a expus spre vânzare autovehiculul marca Dacia Solenza, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

M.E., în vârstă de 54 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Bd.Dorobanților c/c str.Tineretului, în dreptul magazinului ”Profi”, în calitate de proprietar, a expus spre vânzare autovehiculul marca Mercedes-Benz, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

G.A., în vârstă de 61 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Șos. Buzăului, pe carosabil, vis-a-vis de magazinul ”Penny”, în calitate de proprietar, a expus spre vânzare autovehiculul marca Seat, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.71/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 8 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 300 lei.

Exemplificăm:

P.P.-M., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pe Mihail Kogălniceanu, în parcarea Bl.A.4, în calitate de conducător al autovehiculului marca Dacia a ocupat locul de parcare de reşedinţă închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila pentru un alt autovehicul.

N.M., în vârstă de 50 ani, din com.Romanu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pe Aleea Învățătorilor nr.4, în calitate de conducător al autovehiculului marca Hyundai a ocupat locul de parcare de reşedinţă închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila pentru un alt autovehicul.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale cu avertisment.

Exemplificăm:

I.A.-M., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu avertisment – pe Bd.Independenței, cu sensul de deplasare dinspre Calea Călărașilor către Faleza Dunării, în parcarea laterală a Primăriei Municipiului Brăila, a staționat pe un loc de parcare rezervat persoanelor cu handicap cu autovehiculul marca Opel.

M.M.-D., în vârstă de 38 ani, din Brăila – cu avertisment – pe Bd.Independenței, cu sensul de deplasare dinspre Calea Călărașilor către Faleza Dunării, în parcarea laterală a Primăriei Municipiului Brăila, a staționat pe un loc de parcare rezervat persoanelor cu handicap cu autovehiculul marca Opel.

 

 1. G) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE

 

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială și-au desfășurat activitatea conform  prevederilor Legii nr.155/2010 privind atribuţiile de control în domeniul activităţii comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare, a tematicilor nr.419, nr.420 și nr.421/17.01.2019 și a adresei  nr.419/17.01.2019 privind delimitarea pe zone de control în centrele comerciale și în  supermarket-urile din Municipiul Brăila şi a altor dispoziţii primite, urmărind în limita competenţelor, respectarea legislaţiei pentru care suntem abilitaţi.

Au fost verificaţi un număr de 67 operatori economici şi s-au aplicat 28 sancţiuni contravenţionale în valoare de 30.400 lei pentru nerespectarea prevederilor: H.C.L.M.nr.716/2016, H.C.L.M.nr.254/2016, H.C.L.M.nr.420/2018, H.G.nr.348/2004 și O.G.nr.99/2000R după cum urmează:

S.C.Succes.S.R.L., I.I.Slapac Gina sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.716/2018 – pentru neafișarea avizului de funcționare și nevizarea avizului de funcționare – valoare sancțiuni aplicate 24.000 lei;

– S.C.Construcții de Veci.S.R.L., S.C.DanielʹS Pub.S.R.L. sancţionate contravenţional conform O.G.nr.99/2000 R – pentru neafișarea orarului de funcționare – valoare sancțiuni aplicate 4.000 lei;

S.C.Stefbrituli.S.R.L. sancţionată contravenţional conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru ocuparea domeniului public fără a deține un titlu valabil privind dreptul de ocupare al domeniului public – valoare sancțiune aplicată 1.000 lei;

– S.C.Croachent.S.R.L. sancţionată contravenţional conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafișarea elementelor de identificare ale firmei – valoare sancțiune aplicată 400 lei;

– I.I.Budeiu Lenuța sancţionată contravenţional conform H.C.L.M.nr.420/2018 – pentru expunerea pe domeniul public, în fața magazinelor, a produselor și articolelor specifice pentru înmormântare – valoare sancțiune aplicată 1.000 lei.

S-au verificat în teren sesizările înregistrate la Biroul Inspecție Comercială în luna octombrie  2019 și s-a întocmit răspuns petenților.

 

 1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal, a efectuat verificări în cazul a 8 lucrări sesizate și verificări pe zone.

Cu această ocazie am constatat că în cazul a 3 sesizări, lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R.  

Lucrări clasate – 3;

– În cazul a 5 sesizări se continuă verificările.

In continuare, Poliția Locală Brăila, prin compartimentul I.C.A.S., va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

 1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 19 sesizări ale cetăţenilor.

– Au fost soluţionate 7 sesizări.

– A fost aplicată 1 sancţiune  contravenţională cu amendă în valoare de 200 lei conform Anexei H.C.L.M. Brăila nr.5/2003.

Exemplificăm:

– N.S., din Brăila – sancționat contravențional cu amendă în valoare de 200 lei – pentru amplasarea adăpostului pentru creșterea păsărilor la o distanță mai mică de 10 m față de clădirile vecinilor.

– Au fost aplicate 2 somaţii, conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003 și H.C.L.M.nr.19/2014.

Exemplificăm:

S.C. CONCIVIA. S.A.  Brăila – pentru împrejmuirea cu gard plasă protecție și nemenținerea curățeniei în perimetrul public;

B.R.-C., din Brăila – în vederea prevenirii zgomotelor și a lătrăturilor câinilor aflați în proprietatea deținătorului, în scopul menținerii ordinii și liniștii publice în vecinătatea locuințelor.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi S.U.P. „Seroplant” Brăila, fiind soluţionate 20 de sesizări ale cetăţenilor. 

 

 1. J) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

– În ziua de 05.10.2019, cu ocazia desfăşurării la Sala Polivalentă „Danubius” Brăila a meciului de handbal feminin dintre echipele H.C. DUNĂREA şi C.S.M. GALAȚI  din cadrul Campionatului de Handbal Feminin de Divizia A, Ediția 2019-2020,  Etapa IV, un dispozitiv format din 7 poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata meciului de handbal. Nu s-au semnalat incidente.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *