ARME DE VÂNĂTOARE, CONFISCATE DE POLIȚIȘTI

 În zilele de 11 și 12 octombrie 2019, polițiștii brăileni au confiscat 3 arme de vânătoare și peste 300 de cartușe.

 În perioada 11-12.10.2019, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic.

Cu această ocazie, vineri, 11 octombrie, la ora 09:30, au fost depistați, pe raza fondului cinegetic nr. 17 Corbu Vechi, doi cetățeni italieni, ambii în vârstă de 40 de ani.

Polițiștii au constatat că aceștia au vânat împreună 46 de ciocârlii de câmp, folosind în acest scop două arme letale de vânătoare, închiriate pe numele unuia dintre bărbați.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că doar unul ei are calitatea de vânător și deținător legal de armă de foc în țara de origine, doar acesta figurând și în permisul de vânătoare temporar emis de autoritățile române.

De asemenea, în ziua de 12 octombrie, polițiștii l-au despistat, pe raza fondului cinegetic nr. 38 Șuțești, pe un alt cetățean italian, în vârstă de 71 de ani, care vânase 4 păsări din specia fâsă de luncă.

În urma verificării documentelor prezentate de către bărbat, a reieșit faptul că exemplarele de păsări vânate nu sunt înscrise în autorizația de vânătoare colectivă tip A.

Cei trei bărbați au fost conduși la sediul Poliției, iar în cauză a fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Totodată, polițiștii au procedat la indisponibilizarea celor 3 arme de vânătoare și a peste 300 de cartușe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *