Ornamente de Craciun la 28 de grade

De ani buni, in fiecare an, cam pe la sfarsitul lunii noiembrie, inceputul lui decembrie firma castigatoare a licitatiei de amplasare a ghirlandelor luminoase pentru sarbatorile de iarna incepeau montarea acestora pe stalpii de pe principale artere ale municipiului. Numai pe la centru, ca la periferie… Dar anul acesta, ca doar suntem in 2019, startul s-a cam dat prea devreme, asa zicem noi! Sa nu le inghete utilajul luna viitoare.

Chiar daca afara sunt 25-28 de grade, temperatura de vara iar pana la Mos Nicolae (alta zi a orasului Braila, ca aia oficiala a fost de Sf.Maria pe 15 august) sau Craciun, mai avem o luna si jumatate-doua, putem spune de pe acum ca simtim prezenta sarbatorilor de iarna si mirosul soriciului de porc. Primaria Braila grijulie „sa nu-i mai prinda nepregatiti”, de pe acum  se „pregateste” de ornarea orasului pentru Sarbatorile de iarna.

Ieri chiar in amiaza mare, in jurul orei 11.00, prin Bariera Calarasilor “observai” cum un electrician cocotat pe o automacara monta un “papion” luminos pe un stalp. Ma intreb oare nu este prea devreme? Sau Primăria Municipiului Brăila, vrea sa ne faca bucuria sarbatorilor luminoase pline de beculete, leduri si jocuri cu laser. Nu conteaza anotimpul si nici colacii de cabluri ce atarna printre ghirlande. Unii braileni ar zice „fiecare cu treaba lui”, numai ca nu este asa. Cu treaba lui, cu treaba lui… dar sa fie aspectos si frumos. Nu inteleg de ce vechile instalatii le-au mai strans dupa Craciunul lipovenesc de pe 15 ianuarie 2019? Stai ca si la tematica trebuie sa fim in trend. Tematica modelelor, tematica culorilor, tematica arajatului, sa nu fie una la fel ca cealalta ca da urat, etc.

Daca acum doi ani “funditele sau papioanele luminoase” atarnau de o parte si de alta a Calarasilor, anul trecut de sarbatori tematica ghirlandelor a fost motivul national, iar anul acesta dupa cum se vede avem “pampoane, papioane sau fundite”. Nu stiu cum sa spun dar aceste ornamente nu mai tin de folclor ci… de moda. Ar fi interesant dar si unici in tara, ca pe stalpii de pe strazile principale ale brailei sa vedem agitate sclipind rochii, nadragi sau costume luminoase. Dar ce sa zicem ca pana la mos Nicolae, cand se serbeaza ziua orasului, strazile trebuie sa fie impanzite cu fel de fel de ghirlande multicolore iar la lasarea serii edilul sef sa numere cu angajatii primariei secundele pentru a aprinde impreuna cu staff-ul de la PSD, ornamentele de pe esplanada, Monument sau Calea Calarasilor. Hai cu “Sarbatori Fericite si sa aveti un nou an bogat”. Nu stiti cu Plugusorul, cand este?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *