REZULTATELE ACȚIUNII – ,,ATENȚIE LA TREN”

La data de 17 octombrie 2019, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, a organizat la nivel național acțiunea ,,Atenție la tren”, pentru prevenirea accidentelor rutiere în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. Au fost aplicate peste 3.700 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute aproape 240 de permise de conducere.

În contextul în care, accidentele înregistrate la trecerile la nivel cu calea ferată au consecințe deosebite, respectiv decesul sau rănirea gravă a persoanelor implicate, peste 1.500 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică  au acționat pentru siguranța călătorilor.

În cadrul acţiunii, s-au desfășurat activități în zona a 573 de treceri la nivel cu calea ferată, fiind constatate 22 de infracţiuni, din care 13 la regimul rutier.

Au fost legitimate și verificate în bazele de date 4.402 persoane, fiind depistate 3 persoane urmărite și aplicate un număr total de 3.702 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.536.613 lei.

Cu această ocazie, au fost controlate 4.231 de vehicule, au fost aplicate 3.505 sancțiuni la regimul rutier, fiind reținute 239 de permise de conducere, au fost retrase 86 de certificate de înmatriculare și dispuse 5 imobilizări în domeniul de referință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *