Batranul Castel de apa din Braila mai are de asteptat pana intra in reparatii

De un an de zile (n.r. 10 octombrie 2018) a fost semnat mult asteptatul finantarea contractului de reabilitare a „Castelului de apa” din Gradina Mare. Cu surle si trambite, primarul brailei a adunat directorii de directii din primarie, reprezentanti de institutii, presa pentru a vedea cum se semneaza un contract de reabilitare a unei cladiri pe bani europeni. De atunci nu s-a mai intamplat nimic, nu s-a mai auzit nimic, nimic, nimic…

Anul trecut la evenimentul din biroul edilului municipiului, primarul ne-a spus “Durata contractului de finanţare este de 48 de luni de la momentul semnării acestuia iar valoarea totala a investitiei este de 21.301.797,40 lei (aprox. 4.600.000 euro)”. Ne intrebam… Au trecut de atunci, sa zicem 13 luni, ce s-a intamplat cu Castelul de apa, viitor observator astronomic?.

Iata ca zilele trecute l-am intrebat pe primar in ce stadiu sunt lucrarile “neancepute la Castelul de Apa din Gradina Mare”. Acesta a spus: “Dupa obtinerea avizului de la ISU…  avem toate avizele cu exceptia celui de la ISU. Dupa obtinerea acestui aviz vom da drumul la licitatia pentru executia lucrarilor. Proiectantul este in discutii avansate cu cei de la ISU, au mai fost solicitate cateva modificari la care se lucreaza in prezent si apoi vor merge sa le prezinte.  Noi consideram ca intr-un termen destul de scurt rezonabil vom primi si avizul de la ISU. Era vorba de niste instalatii de “desfumare” ce-a de eliminare a fumului pe care cei de la ISU au solicitat la o capacitate mai mare fata de cele care au fost in proiectul initial”.

Dupa aproape o saptamana de la conferinta de presa a primarului municipiului Braila, am cerut un punct de vedere si reprezentantului ISU “Dunarea” Braila, de acel aviz. “Azi, 6 noiembrie, au adus documentatia pentru avizul Castelului de apa”, a spus Inspector Sef, colonel  Ion Cristian.

Asta e. Ca de… odata si o data trebuia reparata si acesta cladire cu o vechime de peste 100 de ani din “buricul targului brailean”. Mai tarziu sau mai devreme ce mai conteaza, bine ca nu se naruie ca alte cladiri din oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *