Dor de România Mare

Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Societatea de Ştiinţe Istorice din România-filiala Brăila şi Asociația ProBasarabia și Bucovina, filiala Vasile Voloc Brăila, organizează manifestarea intitulată Dor de România Mare, prilejuită de împlinirea a 101 de ani de la proclamarea Unirii Bucovinei cu România.

Acţiunea, la care vor fi prezenți și membrii unei delegații culturale din raionul Strășeni, Republica Moldova, se va desfășura la Casa Memorială Petre Ştefănescu-Goangă, miercuri, 27 noiembrie 2019, începând cu ora 17:30.
În cadrul manifestării, prof.dr. Ştefan Aftodor, preşedintele filialei Brăila a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, va evoca evenimentul istoric printr-o prelegere intitulată Glasul Bucovinei și speranțele împlinirii idealurilor naționale.

Prelegea va fi urmată de un moment artistic susținut de Ansamblul Coral Dorulețul, din comuna Vorniceni, Republica Moldova, dirijor Pavel Moraru, membrii Grupului folk Generaţii, instructor Dumitru Popescu, şi soliştii de muzică populară ai Casei de Cultură a Municipiului Brăila, instructor Dănuţ Militaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *