Apel umanitar de urgenţă. Donează pentru cutremurul din Albania

Crucea Roşie Română a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru a susţine operaţiunile de ajutorare a victimelor cutremurului produs în Albania.

Potrivit unui comunicat de presă, donaţiile se pot face online pe site-ul Crucii Roşii Române sau în conturile special deschise la BRD-Agenţia Piaţa Romană: RO31BRDE410SV21981334100, în lei şi RO62BRDE410SV21981684100, în euro.

„În data de 26 noiembrie a.c. un cutremur cu magnitudinea de 6,4 a avut loc în Albania la 30 km vest de Tirana, fiind urmat de o replica cu o magnitudine de 5,4. Epicentrul a fost în jurul orașului Durres la aproximativ 34 km nord-vest de Tirana.

Conform celui mai recent bilanț transmis de Federația Internațională de Cruce Rosie și Semilună Roșie:

  • 31 de persoane au fost raportate ca fiind decedate
  • aproximativ 650 de persoane rănite
  • peste 100 000 de persoane sunt afectate
  • aproximativ 30 000 au nevoie de asistență medicală și umanitară
  • există rapoarte de daune severe aduse infrastructurii, mai multe clădiri fiind prăbușite în Thumane și Durres, iar oameni sunt încă în interiorul acestora.

Societatea Națională de Cruce Roșie din Albania în colaborare cu autoritățile naționale au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de prima necesitate către populație. Acțiunile Crucii Roșii din Albania sunt orientate către asigurarea de apă, sprijin alimentar; servicii de asistență psihosocială, precum și prim ajutor.

Pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Crucea Rosie Română lansează un apel umanitar de urgență.

Donează on line! Ajută persoanele afectate de cutremurul din Albania!

Sau donează bani în conturile special deschise la BRD-Agenția Piața Romană:

RO31BRDE410SV21981334100 LEI

RO62BRDE410SV21981684100 EUR „, se precizează în comunicat.

Fondurile colectate vor fi direcționate către Societatea Națională de Cruce Roșie din Albania și vor fi utilizate pentru susținerea ajutorului de primă necesitate dar și pentru susținerea familiilor rămase fără locuință pe termen mediu și lung.

“Cutremurul din Albania este o tragedie umanitară. Mulți oameni au pierdut pe cei dragi și au rămas fără locuințe. Aceste familii vor avea nevoie de sprijin pe termen lung pentru a se recupera. Suntem alături de colegii noștri din Albania care încă din primul moment al cutremurului au intervenit pentru ajutorarea victimelor”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *