Politia Locala in actiune

 • Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală în perioada 26.11 – 03.12.2019  

 În perioada 26.11 – 03.12.2019, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de 61 sancţiuni contravenţionale în valoare de 34.835 lei.

 Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

 • pe linia salubrităţii           –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           – 10 acţiuni;
 • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           –   7 acţiuni;
 • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   3 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           –   9 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”           –   6 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   2 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                     –   2 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu S.C.APT.S.A. Brăila –   5 acțiuni.

 

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

 • Primăria Municipiului Brăila           – 11 informări;
 • U.P.A.G.L.Brăila           –   8 informări;
 • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   5 informări;
 • S.P. Brăila –   2 informări;
 • C. ECO S.A. Brăila                                                –   2 informări;
 • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                              –   3 informări;
 • C.R.E.R. ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   2 informări;
 • Garda de Mediu Brăila –   2 informări.

 

 1.  A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:    

 

În perioada analizată poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 5 accidente rutiere din care 1 cu victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate I.P.J. Brăila – Serviciul Investigații Criminale, Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale și Judecătoriei Brăila, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 4 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

 1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

 1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate  6  persoane cu amenzi în valoare de 6.000 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003. Totodată a fost sancţionat contravențional numitul V.N., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran situat pe str.Magaziilor în dreptul imobilului cu nr.22 descărcând dintr-un atelaj hipo moloz, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

 • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 5 persoane cu amenzi în valoare de 5.000 lei.

Exemplificăm:

G.M., în vârstă de 54 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe str.Carantina la intersecție cu Vadul Olangeriei aruncând o sacoșă plină cu gunoi menajer, pe domeniul public în loc neautorizat.

R.Gh., în vârstă de 57 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe str.Carantina la intersecție cu str.Viforului aruncând un sac din plastic plin cu gunoi menajer, pe domeniul public în loc neautorizat.

M.I., în vârstă de 60 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe str.George Cavadia la intersecție cu str.Sulina aruncând dintr-o găleată gunoi menajer și resturi vegetale, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

 • Pentru staționarea voluntară a autovehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 t, pe drumurile publice, precum și pe terenurile aparținând domeniului public și privat al Municipiului Brăila, conform H.CL.M. Brăila ntr.103/2008, a fost depistat și sancționat contravențional numitul A.C., în vârstă de 51 ani din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor lângă Bl.17, staționând cu autocamionul cu nr.de înmatriculare MM-25 VDA, având M.T.M.A. mai mare de 3,5 tone.

 

 

 1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.400 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

 1. a) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, a fost depistat și sancționat contravențional numitul Gh., în vârstă de 54 ani, din sat Lungești, com.Bălăbănești, jud.Galați – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.G-ral Eremia Grigorescu la intersecție cu Bd.Dorobanților consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

 1. b) Pentru refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 5 persoane cu amenzi în valoare de 1.300 lei.

Exemplificăm:

T.M., în vârstă de 34 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – pentru refuzul de a se legitima la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii și liniștii publice, în urma săvârșirii de către acesta a unei contravenții.

G.M., în vârstă de 54 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pentru refuzul de a se legitima la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii și liniștii publice, în urma săvârșirii de către aceasta a unei contravenții.

I.J., în vârstă de 28 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Audi cu nr. de înmatriculare BR-22 a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale la invitaţia justificată a polițiștilor locali în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R).

A.M.-L., în vârstă de 45 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Ford cu nr. de înmatriculare BR-03 a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale la invitaţia justificată a polițiștilor locali în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R).

C.C., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 300 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Dacia cu nr. de înmatriculare BR-08 a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale la invitaţia justificată a polițiștilor locali în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R).

 

 1. c) Pentru lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri, a fost depistat și sancționat contravențional numitul Gh., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – pentru lăsarea în libertate, fără supraveghere a unei cabaline în dreptul imobilului cu nr.39, situat pe str.W.Mărăcineanu.

 

 1. d) Pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00 – 08:00 și 13:00 – 14:00 de către orice persoană prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori instrument muzical, a fost depistat și sancționat contravențional numitul E., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat în imobilul în care locuiește, tulburând liniștea vecinilor după orele 23:00, prin zgomote, strigăte și folosirea unei stații de amplificare a sunetului la intensitate foarte mare.

 

 1. e) Acţiuni pe linia cerşetoriei-vagabondaj:

 

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 4 persoane. Dintre acestea au fost sancţionate contravenţional  3 persoane cu amenzi în valoare de 300 lei.

Exemplificăm:

S.R., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată pe str.Prelungirea Dorobanților în parcarea supermarket-ului ,,Lidl” apelând în mod repetat la mila publicului, fiind vizibil aptă de muncă.

M.L., în vârstă de 50 ani, din sat Zamfirești, com.Galbenu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat str.Prelungirea Dorobanților în parcarea supermarket-ului ,,Lidl” fiind vizibil apt de muncă.

M.M.-G., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Bd.Dorobanților în parcarea supermarket-ului ,,Kaufland” apelând în mod repetat la mila publicului, fiind vizibil apt de muncă.

Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.

 

 1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei”, Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

 1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 27.11 – 02.12.2019, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 8 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier şi traversarea carosabilului în condiţii de siguranţă a elevilor în următoarele zone: Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” şi Colegiul Naţional „Gh.M. Murgoci”.

În perioada 29.11 – 01.12.2019, în intervalul orar 1500 – 2200 , s-a acţionat zilnic cu un poliţist local pentru restricționarea traficului rutier, în zona Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului din Parcul Monument, în vederea asigurării unui climat de siguranță persoanelor aflate în zona de agrement.

În data de 27.11.2019, în intervalul orar 0600 – 1400,  s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali, în vederea blocării parcării laterale a Colegiului Tehnic „Gh.M. Murgoci” pentru a putea fi amplasate corturile comercianților la „Târgul de Iarnă”.

În data de 29.11.2019, în intervalul orar 1000 – 2100, s-a acţionat cu un efectiv de 4 poliţiști locali, în vederea blocării parcării laterale Palatului Administrativ, pentru a putea fi facilitat accesul vehiculelor Garnizoanei Brăila, cu ocazia desfășurării activităților dedicate „Zilei Naționale a României”.

În datele de 30.11 și 01.12.2019, în intervalul orar 1530 – 1800, s-a acţionat cu un efectiv total de 22 poliţiști locali, în vederea fluidizării traficului rutier în zona intersecțiilor pe traseele Paradelor Portului Popular: parcare dispecerat S.C. „Braicar”. S.A. – str.Pietății – str.Școlilor – Bd.Independenței – Piața Independenței și str.Milcov – Calea Călărașilor – Bariera Călărașilor – Piața Independenței.

În data de 01.12.2019, în intervalul orar 0600 – 1400, s-a acţionat cu un efectiv total de 6 poliţiști locali, în vederea blocării parcării laterale a Colegiului Tehnic „Gh.M. Murgoci” și pentru blocarea traficului rutier pe Calea Călărașilor, tronson: str.Griviței –Bd.Independenței, cu ocazia defilării blocului de paradă și depunerilor de coroane și flori la monumentul slt.Erou Ecaterina Teodoroiu.

În datele de 26.11 și 02.12.2019,  în intervalul orar 0830 – 1800  și  0830 – 2000, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 6 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier pe str.Hipodrom, tronson: Aleea Bl.N.1 – Aleea Bl.A.18 – str.Pietății, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare a carosabilului.

În data de 27.11.2019, în intervalul orar 0830 – 1500, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier pe str.Pietății, cu ocazia executării lucrărilor de aplicare a marcajelor rutiere – trecerile  pentru pietoni.

În data de 28.11.2019, în intervalul orar 0830 – 1500, s-a acţionat cu un efectiv de 4 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier în zona str.Mioriței, tronson: Bd.Dorobanților – str.G.ral Gh. Avramescu, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare a carosabilului.

În datele de 28, 29.11 și 02.12.2019, în intervalul orar 0830 –1830, s-a acţionat cu un efectiv total de 10 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier în zona Aleea Lebedei, cu ocazia executării lucrărilor de amenajare a parcărilor și de asfaltare a părții carosabile.

În data de 28.11.2019, în intervalul orar 0930 – 1100, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier pe Calea Călărașilor, în zona stațiilor mijloacelor de transport în comun Liceul „Gh.M.Murgoci” și „Palatul Telefoanelor”, cu ocazia executării lucrărilor de amenajare a stațiilor „Smart”.

 

Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri au aplicat un număr de 21 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.435 lei şi au fost aplicate un număr de 29 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002, după cum urmează:

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate un număr de 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.030 lei şi au fost aplicate un număr de 29 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

D.tru M., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel cu nr. de înmatriculare B-607 pe Șos. Buzăului dinspre str.Farmaciei către str.Nouă și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni.

D.S., în vârstă de 31 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Ford cu nr. de înmatriculare BR-03 pe Aleea Mugurilor dinspre str.Oborului către Șos. Rm. Sărat și a oprit voluntar în colțul intersecției Aleea Mugurilor c/c Aleea Narciselor.

M.G., în vârstă de 33 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca BMW cu nr. de înmatriculare BR-22 pe Bd.Dorobanților dinspre str.Școlilor către Calea Călărașilor și a oprit voluntar la mai puțin de 25 de metri de colțul intersecției Bd.Dorobanților c/c str.Franceză.

N.N.-C., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Audi cu nr. de înmatriculare BR-08  pe str.Școlilor dinspre str.Plevna către Bd.Independenței și a oprit voluntar în zona de preselecție a intersecției str.Școlilor c/c Bd.Independenței.

V.D., în vârstă de 31 ani, din com.Cazasu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Mercedes-Benz cu nr. de înmatriculare EW-522 pe Șos. Buzăului dinspre str.Farmaciei către str.Nouă și a oprit voluntar pe rândul II stânjenind traficul rutier.

A.Al., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca BMW cu nr. de înmatriculare BR-81 pe str.G.ral Eremia Grigorescu și a oprit autovehiculul în dreptul Gară C.F.R., pe marcajul aplicat în afara benzilor, format din linii paralele, înconjurat cu o linie de contur, ce delimitează spațiul interzis circulației.

C.V.-G., în vârstă de 27 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Dacia cu nr. de înmatriculare BR-05 pe str.Roșiorilor dinspre str.Dianei către str.1 Decembrie 1918, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, a fost sancţionat contravenţional numitul V.N., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Magaziilor dinspre str.Oltului către str.Tecuci, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

 

 • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 10 vehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 1.000 lei – numitului U.T., în vârstă de 63 ani, din com.Movilița, jud.Vrancea – pe str.1 Decembrie 1918 c/c Bd.Dorobanților, în dreptul Bl.C.1 – Bl.C.2, în calitate de proprietar a expus spre vânzare autovehiculul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare VN-07, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.71/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 100 lei.

Exemplificăm:

P.L., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pe Calea Călărașilor, în parcarea Bl.B.2,  poziția 11, în calitate de conducător al autovehiculului marca Peugeot cu nr. de înmatriculare BR-76 a ocupat locul de parcare de reşedinţă, fără a deţine abonament închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila pentru autovehiculul B-217.

I.E., în vârstă de 71 ani, din Brăila – cu avertisment – pe str.Mihai Bravu nr.25, în parcarea Bl.A.1, în calitate de proprietar al autovehiculului marca Dacia cu nr. de înmatriculare BR-03 a blocat ieșirea din locul de parcare pentru autovehiculul BR-11.

 

 1. G) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială și-au desfășurat activitatea conform  prevederilor Legii nr.155/2010 privind atribuţiile de control în domeniul activităţii comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare, a tematicilor nr.419, nr nr.420 și nr.421/17.01.2019 și a adresei  nr.419/17.01.2019 privind delimitarea pe zone de control în centrele comerciale și în  supermarket-urile din Municipiul  Brăila şi a altor dispoziţii primite, urmărind în limita competenţelor, respectarea legislaţiei pentru care suntem abilitaţi.

Au fost verificaţi un număr de 49 operatori economici şi s-au aplicat 23 sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.500 lei pentru nerespectarea prevederilor: H.G.nr.348/2004,  H.C.L.M.nr.508/2019, H.C.L.M.nr.254/2016 și O.G.nr.99/2000 după cum urmează:

I.F.Tudor Floarea, P.F.A.Ciortan Ion sancţionate contravenţional conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafișarea denumirii firmei la locul de desfășurare al activității – valoare sancțiuni aplicate 1.600 lei;     

– S.C.Ulminad Com.S.R.L., I.I.Halanga Marcela sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.508/2019 – pentru lipsa avizului de funcționare / neafișarea avizului de funcționare / nevizarea avizului de funcționare / lipsa recipienților speciali pentru deșeuri – valoare sancțiuni aplicate 15.400 lei;   

– S.C.Paflobix Prest.S.R.L., I.F.Stângaciu Elvira sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.420/2018 – pentru expunerea spre vânzare, în afara spațiului comercial, a produselor specifice de înmormântare – valoare sancțiuni aplicate 3.500 lei;

– S.C.OMV Petrom Marketing.S.R.L. sancţionată contravenţional conform O.G.nr.99/2000 – pentru faptul că persoanele angajate în unitatea de alimentație publică nu dețin o diplomă privind noțiuni fundamentale de igienă – valoare sancțiune aplicată 1000 lei.

S-au verificat în teren sesizările înregistrate la Biroul Inspecție Comercială în luna noiembrie  2019 și s-a întocmit răspuns petenților.

 

 1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal, a efectuat verificări în cazul a 2 lucrări sesizate și verificări pe zone.

Cu această ocazie am constatat că în cazul a 2 sesizări, lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R.   

Lucrări clasate – 5;

– În cazul unei sesizări – s-a întocmit documentația necesară în vederea sesizării instanțelor de judecată (prin promovarea de acțiuni, având ca obiect obligația de a face – „intrarea în legalitate sau desființarea construcțiilor”) întrucât, contravenientul nu a respectat termenul dispus prin procesul-verbal și notele de constatare, acordate în temeiul prevederile art.32 din Legea nr.50/1991 R și modificată – „construire  umbrar fără autorizație” – numita C.M., din Brăila.

In continuare Poliția Locală Brăila prin compartimentul I.C.A.S. va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

 1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 9 sesizări ale cetăţenilor.

– Au fost soluţionate 48 sesizări.

– Au fost aplicate 2 somaţii, conform H.C.L.M.Brăila nr.509/2019, după cum urmează:

Exemplificăm:

M.S., din Brăila – pentru  menținerea distanței legale a cotețului cât și a curățeniei în vederea prevenirii mirosului pestilențial cât și prevenirii migrației porumbeilor în perimetrul curții vecinilor;

– H.Fl., din Brăila – pentru a proceda la igienizarea locuinței și menținerea curățeniei în apartament pentru a nu împiedica conviețuirea în condiții civilizate cu vecinii.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi S.U.P. „Seroplant” Brăila, fiind soluţionate 21 de sesizări ale cetăţenilor.

 

 1. J) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

– În ziua de 27.11.2019, Filarmonica „Lyra – George Cavadia” Brăila a organizat în Sala Mare a Teatrului „Maria Filotti”,  evenimentul „Concert – dedicat Zilei Naționale a României”. O patrulă de poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata evenimentului. Nu s-au semnalat incidente.

 

– În ziua de 30.11.2019, cu ocazia desfăşurării în Sala Liceului cu Program Sportiv Brăila, a meciului de handbal feminin a echipei L.P.S. Brăila din cadrul Etapei de divizie școlară Junioare III, seria B,  ediția 2019-2010, o patrulă de poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata meciului de handbal. Nu s-au semnalat incidente.   

 

– În ziua de 30.11.2019, cu ocazia desfăşurării la Sala Polivalentă „Danubius” Brăila a Competiției sportive Internaționale Abu Dhabi „Național Pro Jiu Jitsu Championship – România GI & NO GI”, un dispozitiv format din 6 poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata competiției. Nu s-au semnalat incidente. 

 

– În perioda 30.11 – 09.12.2019, în conformitate cu Programul Manifestărilor Culturale, Artistice, Educaționale și Sportive pe anul 2019, Primăria Municipiului Brăila organizează cea de-a IV-a ediție a „Târgului de Iarnă”, eveniment dedicat sărbătoririi „ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI” și a Patronului spiritual al Municipiului Brăila „Sfântul Ierarh Nicolae”, desfășurat în parcarea laterală a Primăriei. Poliția Locală Brăila, în zilele de 01 și 02.12.2019, a participat la asigurarea măsurilor de ordine în zona Palatului Administrativ cu un efectiv de 24 de poliţişti locali din cadrul Serviciului Ordine Publică şi Serviciului Circulaţie Rutieră.

– În ziua de 30.11.2019, am participat la asigurarea măsurilor de ordine cu un dispozitiv format din 18 polițiști locali.

– În zilele de 01.12.2019 am participat la asigurarea măsurilor de ordine cu 18 polițiști locali.

S-a colaborat cu celelalte instituţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, Poliţia Municipiului şi I.J.J. Brăila. Nu au fost semnalate incidente.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *