Luni începe școala. Dar cu cine?

Luni, 13 ianuarie 2020, începe semestrul al doilea pentru toti elevii din Brăila dar si din întreaga tară, acesta fiind unul dintre cele mai lungi semestre din istoria recentă a școlii. Chiar dacă acesta are 20 de săptămâni, față de doar 15 săptămâni câte a avut primul semestru unele scoli din tară sau o gradinită din Brăila nu îsi va putea desfăsura activitatea din lipsă de personal.

Doar 1,53 % din numărul posturilor din învățământul preuniversitar sunt afectate de prevederile OUG nr.1/2020.

Ministerul Educației și Cercetării a solicitat Inspectoratelor Școlare Județene / Inspectoratului Școlar al Municipiului București o analiză cu privire la impactul aplicării prevederilor punctului 20, Art. III, alin. (1) și (2) din OUG nr.1/2020, prin care se stipulează că detașările se pot se realiza numai cu personal angajat în instituții și autorități publice.

Rezultatele raportului realizat de către Inspectoratele Școlare Județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București evidențiază că numărul posturilor care se vor vacanta prin aplicarea prevederii menționate anterior reprezintă 1,53% din numărul posturilor didactice auxiliare și nedidactice din sistemul de învățământ preuniversitar.

Inspectorii școlari generali vor monitoriza desfășurarea activității unităților de învățământ și vor lua toate măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *