„TOȚI PENTRU ROMÂNIA! ”-Zilei Culturii Naționale

În data de 15 ianuarie,  sărbătorirea  Zilei Culturii Naționale la Brăila se va face anul acesta, prin participarea Direcției Județene pentru Cultură- Brăila, a Liceului de Arte „Hariclea Darclee” și a Școlii Populare de Arte „Vespasian Lungu”, cu sprijinul conducerii Filarmonicii Lyra-George Cavadia,  la proiectul  cultural independent, inițiat și produs de Asociația Culturală Heart-Core, numit generic: „TOȚI PENTRU ROMÂNIA! ”

Seria de evenimente ce va cuprinde diverse momente  artistice,  recitaluri și/sau concerte de muzică românească realizate pe tema:„Diversitatea culturală, ca identitate națională”, vor fi  organizate simultan – începând cu orele 17:00, în  București  și  în alte 5 orașe din România: Brăila, Galați, Focșani, Giurgiu și Zalău, în cadrul acestui amplu proiect comun,  dedicat cu precădere tinerilor (elevi din școlile și liceele de muzică  și  arte),  dar, desigur,  și publicului larg, doritor.

Momentele  artistice/acțiunile  culturale din fiecare dintre orașele participante în proiect, sunt  organizate de conducerile respectivelor instituții de învățământ  și, vor fi susținute, în cea mai mare parte, de elevii proprii.

Tot în cadrul acestui proiect comun  al Asociației  Culturale  Heart-Core,  la care și  Brăila are privilegiul de a fi parte,  se va  realiza o pagină  web, unde vor fi încărcate  informatii de specialitate – muzicale -, dar și materiale  documentare, cu un conținut educativ și formativ relevant,  privitoare  la acest aspect al diversității  și  al importanței cunoașterii și aprecierii reciproce  a valorilor cultural-identitare,  specifice fiecărei zone românești.

Promovarea întregului proiect va fi asigurată  de canalele Radio România Muzical și Radio România Cultural, precum și de partenerii valoroși ai proiectului –  Societatea Română de Radiodifuziune, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Muzeul Național „George Enescu”, ceilalți susținători la nivelul școlilor de muzică și Direcțiilor Județene pentru Cultură Sălaj, Giurgiu, Focșani, Galați, astfel încât  informația despre fiecare dintre participanții la această inițiativă  comună, va fi difuzată la nivel național.

Așadar, Miercuri – 15 Ianuarie a.c., începând cu orele 17:00, la Sala de festivități a Liceului de Arte „Hariclea Darclee” – Corpul D, Str. Galați nr. 31, din Municipiul Brăila, sunteți invitați  și  așteptați de elevii și cadrele didactice ale acestei școli, alături de elevii și profesorii Școlii Populare de Arte „Vespasian Lungu”, pentru a aniversa frumos – onest – memorabil Sărbătoarea Culturii Naționale  Românești,  fiind recunoscători pentru tot ceea ce am primit bun și frumos de-a lungul a două milenii de confluențe culturale,  într-un spațiu istoric de o superbă complexitate, TOȚI PENTRU ROMÂNIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *