Atenție șoferi la ceață! AVERTIZARE INFOTRAFIC

  • AVERTIZARE INFOTRAFIC: VIZIBILITATE REDUSĂ ÎN TRAFIC DIN CAUZA CEȚII DENSE PE NUMEROASE ARTERE RUTIERE DIN ȚARĂ

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră se desfășoară îngreunat din cauza ceții dense, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, iar pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele țării, respectiv Brăila, Constanța, Tulcea, Galați, Călărași, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Covasna, Mureș, Caraș-Severin, Arad, Timiș, Hunedoara, Cluj, Bistrița – Năsăud, Bacău, Vrancea, Vaslui, Alba, și Dolj.

De precizat ca pentru judetele Brăila, Ialomiţa, Buzău (zona joasă), Călăraşi, Giurgiu, Ilfov si Teleorman, codul galben se va mentine pana la ora 10.00, fiind posibil prelungit in cursul acestei zile. 

De asemenea, în condiții de ceață, cu vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 100 de metri, se circulă și pe autostrăzile A3 Turda – Borș, A10 Sebeș – Turda, A1 București – Pitești, la intrarea în Capitală și A2 București – Constanța.

Recomandăm conducătorilor auto ca, pe timp de ceaţă, să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *