Braconaj cinegetic la Victoria

In cursul zilei de ieri, 16 ianuarie 2020, la ora 12:00, politistii braileni au fost sesizati  de către un angajat din cadrul Gărzii Naționale de Mediu Braila, cu privire la faptul că pe raza localitatii Victoria, s-ar fi comis o faptă de braconaj cinegetic.

Politistii s-au deplasat la fata locului, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pe terenul unui consatean, in varsta de 52 de ani, se aflată resturi ce provin de la o pasăre.

„Terenul respectiv nu este împrejmuit cu gard, iar în prezent este folosit pentru depozitarea hranei de animale. Barbatul nu detine calitatea de vânător și nu este deținător legal de arma de vânătoare. In continuare, se efectueaza cercetari in vederea stabilirii cu exactitate a situatiei de fapt si daca se întrunesc elementele constitutive ale vreunei infractiuni”, ne-a declarat inspector de politie Laura Belciugan, purtator de cuvant din cadrul IPJ Braila.
La randul lor specialistii Societatii Ornitologice din Romania scrie pe contul lor de socializare: “O știre care ne doare! Lună extrem de neagră pentru o specie protejată – gâsca cu gât roșu. Din decembrie până acum, am pierdut 3 exemplare cu emițător. Ultima din ele, Emilia, a fost găsită azi în curtea unui sătean din Victoria, județul Brăila.

Resturi din pasărea protejată de lege fuseseră date …la câine. Lângă bucăti din ea, emițătorul și inele ornitologice aplicate de specialiștii din proiectul Safe Flight for Redbreasts, în care suntem parteneri.

Vom reveni cu informații, pentru că alături de biologi, la Victoria se află și autoritățile române care anchetează acest caz – pentru că este un posibil caz de braconaj”.

 gasca-cu-gatul-rosu-cap

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *