Gripa limitează accesul vizitatorilor în spitalele brăilene

Având în vedere creșterea cazurilor infecțiilor respiratorii acute din această perioadă şi a 9 cazuri de decese din ultimele zile din Romania, Direcția de Sănătate Publică Județeană recomandă limitarea accesului vizitatorilor în spitalele din Brăila. Sunt vizate, Spitalul Judetean, Corpul A si B, Maternitatea, sau Spitalul de psihiatrie “Sf.Pantelimon”.

„Virusurile gripale umane se transmit în mod obişnuit de la om la om prin tuse şi strănut. Există însă și riscul transmiterii indirecte, prin atingerea suprafeţelor sau obiectelor contaminate cu virusuri gripale. Contagiozitatea începe cu o zi înaintea apariţiei simptomelor gripale şi durează încă șapte zile de la debutul bolii. Copiii, în special cei mici, persoanele cu imunodepresie pot fi contagioşi mai multe zile”, au precizat reprezentanţii DSPJ.

Din această cauză, la depistarea unui caz de gripă într-o unitate spitalicească se impun o serie de măsuri. Dintre acestea amintim izolarea pacientului în încăpere proprie, cu veselă proprie şi dotarea cu echipament individual de protecţie (mască) şi limitarea contactului bolnavului cu vizitatorii.

În plus, vizitatorilor li se va asigura echipament de protecţie de unică folosinţă – halat, mască, botoşi. Pentru a evita îmbolnăvirile, medicii brăileni recomandă respectarea măsurilor de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor), folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos şi mai ales o alimentaţie bazată pe legume şi fructe.

În această perioadă spitalele din Brăilaau obligația de a evalua și a asigura  stocul de medicamente și materiale sanitare și al nevoilor imediate pentru situațiile de urgență apărute.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *