Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală în perioada  21 – 28 ianuarie 2020  

 În perioada 21 – 28.01.2020, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de 165 sancţiuni contravenţionale în valoare de 58.440 lei.

 

Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

  • pe linia salubrităţii           –   8 acţiuni;
  • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           – 11 acţiuni;
  • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           –   7 acţiuni;
  • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   4 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           –   7 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”           –   3 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   3 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                     –   3 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu S.C.APT.S.A. Brăila –   5 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu S.C.BRAICAR.S.A. Brăila –   4 acțiuni;
  • acțiuni supraveghere instituții învățământ –   7 acțiuni.

 

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

  • Primăria Municipiului Brăila – 10 informări;
  • U.P.A.G.L.Brăila           –   9 informări;
  • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   5 informări;
  • S.P. Brăila –   3 informări;
  • C. ECO S.A. Brăila                                                –   2 informări;
  • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                              –   3 informări;
  • C.R.E.R. ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   3 informări;
  • Garda de Mediu Brăila –   3 informări.

 

  1.  A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:    

 

În perioada analizată poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 3 accidente rutiere fără  victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate I.P.J. Brăila – Serviciul Investigații Criminale, Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale și Biroul Rutier, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 12 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

  1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

  1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 5 persoane cu amenzi în valoare de 3.050 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003. Totodată, a fost sancţionat numitul S. V., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran din capătul str.Viilor, descărcând dintr-un atelaj hipo moloz, pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

  • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 2.000 lei.

Exemplificăm:

D. N., în vârstă de 47 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran din capătul str.Cimbrului, aruncând un sac din plastic plin cu deșeuri de materiale textile, pe domeniul public, în loc neautorizat.

M. F., în vârstă de 17 ani, din mun.Galați, jud.Galați – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe str.Codrului, la intersecție cu str.Magaziilor, aruncând două pungi din plastic pline cu gunoi menajer, pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

  • Pentru însușirea de arbori doborâți de fenomene naturale sau de arbori care au fost tăiați sau scoși din rădăcini de pe domeniul public și privat al Mun. Brăila, fără aprobarea seviciilor de specialitate ale Primăriei Mun.Brăila, a fost depistat și sancționat contravențional numitul S. M.-F., în vârstă de 46 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe Aleea secundară din Parcul Monument, în timp ce își însușea crengi din arborii doborâți de fenomene naturale, fără a avea aprobarea serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Brăila.

 

  • Pentru deținerea câinilor pe spațiile comune din jurul imobilelor sau în adăposturi amplasate pe domeniul public, a fost depistat și sancționat contravențional numitul A. I. –C., în vârstă de 49 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 50 lei – pentru creșterea unui câine pe spațiul comun al imobilului situat pe str.Mihai Eminescu, respectiv pe casa scării.

 

  • Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr.349/2002 Modificată de Legea nr.15/2016, a fost depistată şi sancţionată contravenţional numita T. D., în vârstă de 58 ani, din com.Chiscani, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată fumând în părculețul de joacă pentru copii ,, Lebăda”, situat pe Aleea Lebedei, lângă Bl.D4.

 

  1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.600 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

  1. a) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 600 lei.

Exemplificăm:

S. L. –C., în vârstă de 52 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor, la intersecție cu Bd.Al.I.Cuza, în timp ce profera injurii și expresii jignitoare la adresa participanților la evenimentul cultural desfășurat în acea zona cu ocazia sărbătoririi ,,Zilei Unirii Principatelor Române”, lezând astfel demnitatea și onoarea acestora.

B. T., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor, la intersecție cu  Bd.Al.I.Cuza, în timp ce profera injurii și expresii jignitoare la adresa participanților la evenimentul cultural desfășurat în acea zona cu ocazia sărbătoririi ,,Zilei Unirii Principatelor Române”, lezând astfel demnitatea și onoarea acestora.

 

  1. b) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane cu amenzi în valoare de 200 lei.
  2. c) Pentru refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 4 persoane cu amenzi în valoare de 1.200 lei.

 

  1. d) Pentru atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, a fost depistată și sancționată contravențional numita I., în vârstă de 27 ani, jud.Buzău – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Calea Galați, la intersecție cu str.Tudor Vladimirescu, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

 

  1. e) Pentru lăsarea fără supraveghere a unui bolnav mintal periculos, de către persoanele care au îndatorirea de a-l îngriji sau de a-l păzi, a fost sancționată contravențional numita V., în vârstă de 65 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pentru nesupravegherea, în calitate de tutore, a bolnavului mintal D. A., în vârstă de 34 ani, care a avut un comportament agresiv în incinta Direcției de Asistență Socială Brăila, situată pe Bd.Al.I.Cuza.

 

 

 

 

  1. f) Acţiuni pe linia cerşetoriei-vagabondaj:

 

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 9 persoane. Dintre acestea au fost sancţionate contravenţional 7 persoane cu amenzi în valoare de 700 lei. Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.

 

  1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei”, Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

  1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 22 – 28.01.2020, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 8 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier şi traversarea carosabilului în condiţii de siguranţă a elevilor în următoarele zone: Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” şi Colegiul Naţional „Gh.M. Murgoci”.

În perioada 24 – 26.01.2020, în intervalul orar 1500 – 1900, s-a acţionat zilnic cu un poliţist local pentru restricționarea traficului rutier în zona Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului din Parcul Monument, în vederea asigurării unui climat de siguranță persoanelor aflate în zonă, pentru agrement.

În zilele de 23 și 24.01.2020, s-a acționat cu un efectiv total de 12 poliţişti locali pentru eliberarea parcării situată în zona monumentului Domnitorului Alexandru Ioan Cuza precum şi pentru fluidizarea-restricţionarea traficului rutier în zona intersecţiilor: Calea Călăraşilor – Bd.Al.I.Cuza, Calea Călăraşilor – str.Unirii, Bd.Al.I.Cuza – str.Bastionului, Calea Călăraşilor – Aleea de acces Colegiu Național „Gh.M.Murgoci”, cu prilejul sărbătoririi „Zilei Unirii Principatelor Române”, eveniment organizat de Garnizoana Brăila și Primăria Municipiului Brăila.

În data de 26.01.2020, în intervalul orar 0800 – 1200, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru restricționarea traficului rutier în zona Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului din Parcul Monument, pentru buna desfășurare a evenimentului sportiv caritabil „Să dăruim o șansă Dariei Gugui!”.

 

Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri au aplicat un număr de 93 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 16.740 lei şi au fost aplicate un număr de 144 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002, după cum urmează:

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate un număr de 70 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.340 lei şi au fost aplicate un număr de 144 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

M. C., în vârstă de 38 ani, din com.Berteștii de Jos, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen pe Calea Călărașilor, dinspre str.Mihai Bravu către str.Tineretului și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.

C. Ș., în vârstă de 31 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Peugeot pe Calea Călărașilor, dinspre str.Mihai Bravu către str.Tineretului și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.

B. A., în vârstă de 38 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel pe Calea Călărașilor, dinspre str.Radu Negru către str.Milcov și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată în dreptul complexului comercial „Pistruiatu”.

G. V., în vârstă de 61ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 580 lei şi 3 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Audi pe str.1 Decembrie 1918, dinspre str.Roșiorilor către  Bd.Dorobanților și a staționat voluntar pe trotuar, în dreptul patiseriei „Luca”.

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normelor referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 870 lei și un număr de 6 puncte penalizare.

Exemplificăm:

L. I., în vârstă de 42 ani, din mun.Buzău, jud.Buzău – cu  amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca MAN și semiremorca pe Șos. Rm. Sărat, dinspre Șoseaua de Centură către str.Comuna din Paris, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

I. G., în vârstă de 52 ani, din com.Prundu, jud.Giurgiu – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca MAN și semiremorca pe Șos. Rm. Sărat, dinspre str.Comuna din Paris către Șoseaua de Centură, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

 

  • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 17 vehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.71/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 14 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 900 lei.
  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate un număr de 4 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 2.000  lei.

Exemplificăm:

C.A., în vârstă de 37 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe str.Industriei, în dreptul Bl.D.3, în calitate de proprietar, a expus spre vânzare autovehiculul marca Opel pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

C. D., în vârstă de 38 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Șos. Buzăului, vis-a-vis de market ”Penny”, în calitate de proprietar, a expus spre vânzare autovehiculul marca Ford pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 500 lei.

 

  1. G) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială și-au desfășurat activitatea conform  prevederilor Legii nr.155/2010 privind atribuţiile de control în domeniul activităţii comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare, a tematicilor nr.274, nr.275 și nr.276 din 13.01.2020 și a adresei  nr.61/07.01.2020 privind delimitarea pe zone de control, în centrele comerciale și în  supermarket-urile din Municipiul  Brăila şi a altor dispoziţii primite, urmărind în limita competenţelor respectarea legislaţiei pentru care suntem abilitaţi.

Au fost verificaţi un număr de 53 operatori economici şi s-au aplicat 31 sancţiuni contravenţionale în valoare de 31.500 lei pentru nerespectarea prevederilor: H.G.nr.348/2004,  H.C.L.M.nr.508/2019, H.C.L.M.nr.254/2016, H.C.L.M.nr.420/2018 și Legii nr.12/1990 R după cum urmează:

– S.C.Kaufland Romania.S.C.S., S.C.Imorom Catering.S.R.L. sancţionate contravenţional conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafișarea denumirii firmei la locul de desfășurare al activității – valoare sancțiuni aplicate 800 lei; 

– S.C.Estalema.S.R.L., S.C.Unicom.S.R.L. sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.508/2019 – pentru lipsa avizului de funcționare / neafișarea avizului de funcționare / nevizarea avizului de funcționare / lipsa recipienților speciali pentru deșeuri / neconcordanța dintre suprafața menționată în aviz și cea din teren – valoare sancțiuni aplicate 26.200 lei; 

– S.C.Cabubell.S.R.L., S.C.Preda Total.S.R.L. sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru expunerea spre vanzare a produselor pe domeniul public, fără a deține un titlu valabil privind ocuparea domeniului public  – valoare sancțiuni aplicate 2000 lei;

– I.F.Basnov  Ion sancţionată contravenţional conform H.C.L.M.nr.420/2018 – pentru expunerea spre vânzare a produselor pe domeniul public, fără a deține un titlu valabil privind ocuparea domeniului public  – valoare sancțiune aplicată 1000 lei;

– S.C.Niobeea Com.S.R.L.sancţionată contravenţional conform Legii nr.12/1990 R –  pentru expunerea spre vânzare a produselor  fără a afișa prețurile la toate produsele – valoare sancțiune aplicată 1500 lei.

S-au înregistrat operatorii economici verificați de fiecare polițist local din cadrul Biroului Inspectie Comercială în programul implementat, care cuprinde datele de identificare ale tuturor agenților economici indiferent de forma de organizare și tipul de activitate desfășurat pe raza Municipiului Brăila.

S-au verificat în teren sesizările înregistrate la Biroul Inspecție Comercială în luna ianuarie  2020 și s-a întocmit răspuns petenților.

 

  1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal a efectuat verificări în cazul a 9 lucrări sesizate atât în scris cât și din oficiu.  Cu această ocazie am constatat că în cazul a 2 sesizări, lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R.    

Lucrări clasate – 2;

– În cazul unei sesizări – domnul G. A., din București, privind executare lucrări de construcții în mun.Brăila, fără autorizație de construire – a fost sancționat contraventional – cu amendă în valoare de 1000 lei – în conformitate cu prevederile Legii 50/1991 R, Art.26, alin.1, lit.a) – pentru lucrări de construcții executate fără Autorizație de Construire și, ca măsură complementară, s-a dispus oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate.

– În cazul a 2 sesizări se continuă verificările.

In continuare, Poliția Locală Brăila, prin compartimentul I.C.A.S., va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

  1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 12 sesizări ale cetăţenilor.

– Au fost soluţionate 4 sesizări.

-A fost aplicată o sancţiune contravenţională conform Anexei H.C.L.M.nr.509/2019:

Exemplificăm:

– S.C.„Brai-Cata” S.R.L., cu sediul în  mun.București – sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.500 lei, conform Anexei H.C.L.M.nr.509/2019 – pentru nerespectarea prevederilor contractuale de prestare a serviciului de salubrizare încheiat cu S.C.„COMDATA SERV” S.R.L.

– Au fost aplicate 2 somaţii conform Anexei H.C.L.M.nr.5/2003, după cum urmează:

P. A., din  Brăila – pentru a nu arunca sau depozita  deșeuri pe domeniul public, respectiv resturi de mâncare pe fereastră.

G. G., din  Brăila– pentru a nu arunca sau depozita  deșeuri pe domeniul public, respectiv resturi de mâncare pe fereastră.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi S.U.P. „Seroplant” Brăila, fiind soluţionate 12 de sesizări ale cetăţenilor. 

 

  1. J) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

– În ziua 24.01.2020, cu ocazia organizării manifestărilor comemorative prilejuite de sărbătorirea împlinirii a 161 de ani de la „Ziua Unirii Principatelor Române” desfăşurate în zona Monumentului Domnitorului Al.Ioan Cuza, la intersecţia dintre Calea Călăraşilor cu Bd.Al.I.Cuza, un efectiv de 20 de poliţişti locali din cadrul Serviciului Ordine Publică şi Serviciului Circulaţie Rutieră a asigurat ordinea publică pe toată durata evenimentului. S-a colaborat cu celelalte instituţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, Poliţia Municipiului și I.J.J. Brăila. Nu au fost semnalate incidente.

 

– În zilele de 25 și 26.01.2020, cu ocazia desfăşurării în Sala Liceului cu Program Sportiv Brăila a meciurilor de handbal feminin din cadrul etapelor de divizie școlară Junioare II și III,seria B, ediția 2019-2010,dintre echipele:

– LPS BRĂILA – C.S.M. GALAȚI – 25.01.2020;

– LPS BRĂILA – A.C.S. DOBROIEȘTI – 26.01.2020;

un dispozitiv format din 4 poliţişti locali a asigurat zilnic ordinea şi liniştea publică pe durata meciurilor  de handbal. Nu s-au semnalat incidente.   

 

– În ziua de 26.01.2020, cu ocazia desfășurării unui eveniment caritabil în Parcul Monument, intitulat „Să dăruim șansă Dariei Gugui”,  un dispozitiv format din 10 poliţişti locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata acestui eveniment. Nu s-au semnalat incidente.

 

În data de 27.01.2020 au fost efectuate acţiuni împreună cu reprezentanţi ai S.C.”Braicar” S.A. Brăila pe linia depistării cetăţenilor care călătoresc fără bilet/ abonament pe mijloacele de transport în comun.

Au fost depistate și sancționate  contravenţional  16  persoane cu amenzi  în valoare de 1.150 lei. Au fost eliberate 22 bilete de suprataxă în valoare de 440 lei.

 

 

 

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *