Minorul „tâlhar” care a rănit cu cuțitul un copil a fost arestat

Asa cum relatam in articolul din „Cronica de Brăila”, intitulat „Minori „tâlhari” săltați de politiști” publicat in ziua de 22 ianuarie, privind infracțiunile de tâlhărie calificată comise în ziua de 21 ianuarie 2020, de către doi minori, cu vârste de 10, respectiv 17 ani, vă comunicăm următoarele:

În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, în cursul zilei de ieri, 13 februarie 2020, față de minorul de 17 ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Astăzi, 14 februarie 2020, tânărul a fost prezentat instanței de judecată, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În continuare, poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată în formă continuată.

Va reamintim ca in cursul zilei de 21 ianuarie, in jurul orei 14.15, politistii din cadrul Politiei Municipiului Brăila au fost sesizati de către UPU Braila, cu privire la faptul că la unitatea medicală s-a prezentat un minor, in varsta de 15 ani, din Brăila, care ar fi fost agresat in fata Colegiului Murgoci.
In urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în jurul orei 14.00, in timp ce se afla pe Calea Călărasilor, ar fi fost abordat de două persoane, care l-ar fi amenințat si l-ar fi înțepat cu un cutit, cu scopul de a le da bani.
Totodată, folosind aceeasi metodă, ar fi abordat alti doi minori, ambii în vârstă de 16 ani, din Brăila, de la care ar fi sustras si o țigară. Cei doi tineri nu au suferit vătămări corporale.
Politistii i-au identificat pe cei doi minori, cu varste intre 10 si respectiv 17 ani, bănuiti de comiterea faptelor.
In cauză a fost intocmit dosar penal si se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la talharie calificată si talharie calificată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *