Adrese de e–mail dedicate şi linii telefonice directe la A.J.O.F.M. Brăila

A.J.O.F.M. Brăila a creat adrese de e–mail dedicate şi linii telefonice directe, pentru informarea şi transmiterea de cereri, declaraţii şi documente doveditoare privind şomajul tehnic/acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, astfel:

 

  • pentru şomajul tehnic (O.U.G. 30/2020) – număr de telefon 0239/612989,

                                                                    e-mail braila@anofm.gov.ro;

 

  • pentru acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor (Legea nr. 19/2020 cu modificările şi completările ulterioare) – număr de telefon 0239/613078, e-mail spataru@br.anofm.ro.

 

Angajatorii, care sunt direct afectați de măsurile impuse odată cu declanșarea stării de urgență, vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de plata indemnizațiilor acordate salariaților în valoare de 75% din salariile brute acordate, pentru toți angajații lor, dar nu mai mult de 75 % din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Angajatorii afectați indirect, dar ale căror încasări au scăzut cu cel puțin 25% față de primele două luni ale anului și care nu au capacitatea financiară pentru a plăti toți salariații, vor putea beneficia de măsurile prevăzute de OUG 30/2020, respectiv de plata șomajului tehnic din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pentru cel mult 75% dintre angajați care au contracte active la data intrării in vigoare a ordonanţei mai sus menţionate.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *