Poliţia Locală Brăila în acţiune

 • principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală în perioada  17 – 24.03.2020  

 În perioada 17 – 24.03.2020, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de 125 sancţiuni contravenţionale în valoare de 177.162 lei.

 Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

 • pe linia salubrităţii           –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           – 10 acţiuni;
 • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   3 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           –   4 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”           –   6 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   7 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                     –   3 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Pol.Mun.Buc.

conform O.U.G.nr.1/1999 Covid 19                                   –   7 acțiuni.

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

 • Primăria Municipiului Brăila – 13 informări;
 • U.P.A.G.L.Brăila           –   6 informări;
 • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   7 informări;
 • S.P. Brăila –   3 informări;
 • C. ECO S.A. Brăila                                                –   2 informări;
 • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                              –   2 informări;
 • C.R.E.R. ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   2 informări;
 • Garda de Mediu Brăila –   2 informări.
 1. A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:

În perioada analizată poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 2 accidente rutiere din care 1 cu victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale și Judecătoriei Brăila imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 5 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 1. ) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

 1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 19 persoane cu amenzi în valoare de 21.050 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003. Totodată au fost sancţionați  7 căruţaşi cu amenzi în valoare de 9.000 lei surprinși transportând moloz şi gunoi de orice natură pe străzile municipiului.

Exemplificăm:

– C. V., în vârstă de 59 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 2.000 lei – fiind depistat pe terenul viran din Parc A.N.L. Lacu-Duce descărcând dintr-un atelaj hipo gunoi menajer și moloz, pe domeniul public, în loc neautorizat.

– B. F., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 2.000 lei – fiind depistat pe terenul viran situat din Parc A.N.L. Lacu-Duce descărcând dintr-un atelaj hipo gunoi de orice natură, pe domeniul public, în loc neautorizat.

– V. V., vârstă de 44 ani, din oraș Măcin, jud.Tulcea – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran din capătul str.Arad descărcând dintr-un atelaj hipo gunoi menajer, pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 6 persoane cu amenzi în valoare de 8.500 lei.

Exemplificăm:

N. G., în vârstă de 29 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 2.500 lei – fiind depistat pe str.Fortificației, lângă fosta Arena „Progresul”, aruncând gunoi de orice natură pe domeniul public, în loc neautorizat.

S. L.-F., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 2.500 lei – fiind depistat pe terenul viran situat în spatele Liceului Agricol descărcând aprox. 3 m3 moloz dintr-o autoutilitară, pe domeniul public, în loc neautorizat.

M. R. –E., în vârstă de 17 ani, din Brăila  – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe str.Fortificației, lângă fosta Arena „Progresul”, aruncând un sac menajer plin cu reziduri menajere pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 • Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 3 persoane cu amenzi în valoare de 1.500 lei.

Exemplificăm:

– M. M.-A., în vârstă de 17 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat pe str.Fața Portului, în dreptul Morii Violatos, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

– B. F.-I., în vârstă de 17 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat pe str.Fața Portului, în dreptul Morii Violatos, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

– P.C.-M., în vârstă de 17 ani, din com.Ciocile, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe str.Fața Portului, în dreptul Morii Violatos, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

 

 

 • Pentru degradarea sau deteriorarea oricăror dotări ale domeniului public sau privat al Municipiul Brăila a fost depistat și sancționat contravențional numitul P. D., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pentru deteriorarea carosabilului pe str.Prahovei.

 

 • Pentru degradarea instalațiilor publice de distribuție a apei și canalului, a fost depistat și sancționat contravențional numitul P. D., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 50 lei – pentru spargerea conductei de apă canal prin efectuarea de săpături în vederea branșării.

 

 • Pentru depozitarea deșeurilor de orice natură produse în gospodării proprii în capacitățile de colectare aparținând asociațiilor de proprietari sau în coșurile stradale sau în alte capacități de colectare conform H.C.L.M.Brăila nr.509/2019, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane cu amenzi în valoare de 400 lei.

Exemplificăm:

N. M., în vârstă de 33 ani, com.Chiscani, jud.Brăila cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe Calea Galați în dreptul Blocului D, aruncând  gunoi menajer din gospodăria proprie în capacitățile de colectare ce aparțin Asociației de Proprietari nr.31.

M. L.-C., în vârstă de 29 ani, din Brăila cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe Calea Galați, în dreptul Blocului D, aruncând  gunoi menajer din gospodăria proprie în capacitățile de colectare ce aparțin Asociației și Proprietari nr.31.

 

 • Pentru accesul câinilor în localurile publice, mijloacele de transport, parcuri, magazine, părțile comune ale imobilelor, pe drumurile publice, fără botniță și ținuți în lesă, conform H.C.L.M. Brăila nr.19/2014, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul G. F., în vârstă de 33 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – în calitate de proprietar al unui câine de rasa comună de talie mare, l-a scos la plimbare pe str.Hipodrom.

 

 

 1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.900 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

 1. a) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 4 persoane cu amenzi în valoare de 1.200 lei.

Exemplificăm:

C. G., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 600 lei – fiind depistat pe str.Anton Pann în timp ce profera injurii și expresii jignitoare, provocând indignarea persoanelor aflate în zonă.

P. D., în vârstă de 24 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe str.1 Decembrie, în fața Blocului D, în timp ce profera injurii și expresii jignitoare, provocând indignarea persoanelor aflate în zonă.

P. F., în vârstă de 21 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe str.1 Decembrie, în fața Blocului D, în timp ce profera injurii și expresii jignitoare, provocând indignarea persoanelor aflate în zonă.

 

 1. b) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 5 persoane cu amenzi în valoare de 600 lei.

Exemplificăm:

G. D., în vârstă de 49 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Bărăganului, în părculețul de joacă de lângă supermarket Penny, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

  B. G.-C., în vârstă de 44 ani, din Brăila –  cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Industriei, în dreptul Bl.6, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

F. V., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe str.Vadul Olangeriei consumând băuturi alcoolice, în loc neautorizat.

 

 1. c) Pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane cu amenzi în valoare de 1.000 lei.

 

 1. d) Pentru neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor sau alienat mintal, a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie, a fost depistată şi sancţionată contravenţional, numita I., de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – pentru nesupravegherea, în calitate de părinte, a minorei A. F. în vârstă de 14 ani, care a apelat la mila publicului pe Calea Călărașilor, în fața Pieței Concordia.

 

 1. e) Pentru atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, a fost depistată și sancționată contravențional numita A.-F., în vârstă de 40 ani, din sat/com.Siliștea, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Șoseaua Rm.Sărat atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

 

 1. f) Acţiuni pe linia cerşetoriei-vagabondaj:

 

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 4 persoane. Dintre acestea au fost sancţionate contravenţional 3 persoane cu amenzi în valoare de 400 lei. Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.

 

 1. E) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 20 – 21.03.2020, în intervalul orar 1500 – 1900 și 1400 – 2130, s-a acţionat cu un efectiv total de 3 polițiști locali pentru restricționarea traficului rutier în zona Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului din Parcul Monument, în vederea asigurării unui climat de siguranță persoanelor aflate în zona pentru agrement.

În datele de 17, 18 și 19.03.2020, în intervalul orar 0700 –1400  /  1430 – 1630 și 1000 – 1200, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier pe str.Petru Maior, cu ocazia executării lucrărilor de reabilitare a carosabilului (decopertare).

În data de 18.03.2020, în intervalul orar 0730 – 1230, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier pe str.Golești, cu ocazia executării lucrărilor de reabilitare a carosabilului (decopertare).

În data de 17.03.2020, în intervalul orar 1030 –  1200, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru eliberarea parcării situate în zona Blocurilor E.1 și E.2, cu ocazia executării lucrărilor de montare a bordurilor.

În data de 17.03.2020, în intervalul orar 0700 – 1800, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 8 poliţiști locali, pe două schimburi, pentru fluidizarea traficului rutier pe str.Nicolae Bălcescu, cu ocazia executării lucrărilor de reabilitare a carosabilului (asfaltare).

În datele de 18, 19 și 20.03.2020, în intervalul orar 0730 – 1730, s-a acţionat cu un efectiv total de 8 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier pe str.Celulozei și str.G.ral Gh. Avramescu, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare (strat de uzură).

În datele de 20 și 23.03.2020, în intervalul orar 0730 –1230 și 0830 – 1200, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier pe str.Industriei, cu ocazia executării lucrărilor de reabilitare a carosabilului (decopertare).

 

Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri au aplicat un număr de 85 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 149.012 lei şi au fost aplicate un număr de 19 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002, după cum urmează:

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate un număr de 9 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.740 lei şi au fost aplicate un număr de 19 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

T. A., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Dacia pe str.Griviței, dinspre str.Vasile Cârlova către str.1 Decembrie 1918 și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.

N. I., în vârstă de 41 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Fiat pe str.1 Decembrie 1918, dinspre str.Griviței către str.Roșiorilor și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.

M. V.-I., în vârstă de 28 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel pe Bd.Independenței, dinspre Calea Călărașilor către  str.Școlilor și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.

D. I.-C., în vârstă de 45 ani, din Brăila – cu avertisment şi 2 puncte penalizare – a condus mopedul marca Aprilia pe str.Roșiorilor, dinspre str.Dianei către str.1 Decembrie 1918, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, au fost aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.872,50 lei.

 

 • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 10 vehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.000 lei.

Exemplificăm:

P. L.-I., în vârstă de 24 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe Aleea Cutezătorilor, în stația taxi „Capăt linie 2”, în calitate de taximetrist aflat în timpul activității cu auto marca Dacia Logan, la controlul efectuat de către polițiștii locali nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare, respectiv certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.

D. A., în vârstă de 37 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 1.000 lei – pe Aleea Cutezătorilor, în stația taxi „Capăt linie 2”, în calitate de taximetrist aflat în timpul activității cu auto marca Dacia Duster, la controlul efectuat de către polițiștii locali nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare, respectiv certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.721/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 6 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 400 lei.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.719/2018, privind aprobarea Regulamentului pentru eliberarea și folosirea permiselor de acces auto (PERMIS ACCES AUTO –P.A.A.), pentru circulația autovehiculelor pe străzile Municipiului Brăila, au fost aplicate 38 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 95.000 lei.

Exemplificăm:

M. D. I., în vârstă de 57 ani, din sat Beleți, com.Beleți-Negrilești, jud.Argeș – cu amendă în valoare de 2.500 lei – la data de 30.01.2020, în calitate de proprietar nu a avut permis de acces auto pentru autovehiculul marca MAN care a circulat pe Șos. Râmnicu Sărat, dinspre str.Comuna din Paris către Șos. de Centură, stradă cu interdicție de tonaj.

S.C.International Lazar Company.S.R.L., cu sediul în com.Bascov, jud.Argeș,  reprezentată de administrator L. I. – cu amendă în valoare de 2.500 lei – la data de 15.01.2020, în calitate de proprietară, nu a avut permis de acces auto pentru autovehiculul marca MERCEDES-BENZ care a circulat pe Șos. Râmnicu Sărat, dinspre Șoseaua de Centură către str.Comuna din Paris, stradă cu interdicție de tonaj.

S.C.Cris Rent Divers.S.R.L., cu sediul în oraș Mioveni, jud.Argeș, reprezentată de administrator Ș. C. – cu amendă în valoare de 2.500 lei – la data de 30.01.2020, în calitate de proprietară, nu a avut permis de acces auto pentru autovehiculul marca MERCEDES-BENZ care a circulat pe Șos. Râmnicu Sărat, dinspre Șoseaua de Centură către str.Comuna din Paris, stradă cu interdicție de tonaj.

S.C.Transport Auto Ploiești 1. S.A., cu sediul în mun.Ploiești, jud.Prahova, reprezentată de administrator P. C. N. – cu amendă în valoare de 2.500 lei – la data de 15.01.2020, în calitate de proprietară, nu a avut permis de acces auto pentru autovehiculul marca MAN care a circulat pe Bd.Dorobanților, dinspre str.Rodnei către Calea Galați, stradă cu interdicție de tonaj.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 1.500 lei.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.103/2008, privind staționarea voluntară a autovehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 t pe drumurile publice, precum și pe terenurile aparținând domeniului public și domeniului privat al Municipiului Brăila, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 4.000 lei.

 

 

 1. F) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială și-au desfășurat activitatea conform  prevederilor Legii nr.155/2010 privind atribuţiile de control în domeniul activităţii comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare, a tematicilor nr.274, nr.275 și nr.276/13.01.2020 și a adresei nr.61/07.01.2020 privind delimitarea pe zone de control, în centrele comerciale și în  supermarket-urile din Municipiul  Brăila şi a altor dispoziţii primite, urmărind în limita competenţelor respectarea legislaţiei pentru care suntem abilitaţi.

Având în vedere  dispozițiile Ordonanțelor Militare nr.1/2020 și nr.2/2020 privind suspendarea activității de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în restaurante, hoteluri, cafenele, a saloanelor de îngrijire, s-au întreprins controale pentru a verifica  dacă se respectă cele de mai sus.

S-au verificat în acest sens 65 de operatori economici, din toate zonele orașului, care desfășurau activitățile enumerate mai sus și s-a constatat că se respectă dispozițiile Ordonanțelor Militare nr.1/2020 și nr.2/2020.

S-au verificat în teren sesizările înregistrate la Biroul Inspecție Comercială în luna martie  2020 și s-a întocmit răspuns petenților.

 

 1. G) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal a efectuat verificări în cazul a 28 lucrări sesizate atât în scris cât și din oficiu astfel:

– un nr. de 4 sesizări primite în scris de la petenți;

– 4 sesizări din oficiu;

– verificări în cazul a 12 avarii;

Cu această ocazie, am constatat că în cazul a 4 sesizări lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R.    

Lucrări clasate – 4;

– În cazul a 4 sesizări se continuă verificările.

– În cazul a 4 sesizări se continuă verificările.

In continuare, Poliția Locală Brăila, prin compartimentul I.C.A.S., va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

 1. H) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 14 lucrări.

– Au fost soluţionate 7 sesizări din partea cetățenilor.

– Au fost soluționate 9 adrese din partea unor instituții publice

– A fost aplicată o sancţiune contravenţională, conform Anexei H.C.L.M. Brăila nr.5/2003.

Exemplificăm:

– C. R., din Brăila – sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei, conform Anexei H.C.L.M. Brăila nr.5/2003 – pentru depozitarea de deșeuri inerte pe domeniul public, în loc neamenajat în acest sens.

Au fost aplicate 7 somaţii, conform Anexei H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, după cum urmează:

S.C. RER Ecologic Service. S.R.L., din  mun.Brăila  – în vederea  procedării la înlocuirea recipientelor de colectare a gunoiului menajer amplasate pe platforma dintre Blocurile G.13 și G.14  de pe Aleea Policlinicii;  T – 24 h;

P. D.-C., din București – în vederea efectuării lucrărilor de reparații a fațadei clădirii imobilului pe care îl deține pe str.Mărășești; T – 30 zile;

M. I.-R., din București în  vederea efectuării lucrărilor de reparații a fațadei clădirii imobilului pe care îl  deține pe Bd.Al. I.Cuza; T – 30 zile;

M. Ș.-V., din București în  vederea efectuării lucrărilor de reparații a fațadei clădirii imobilului pe care îl  deține pe Bd.Al. I.Cuza; T – 30 zile;

A. Ș., din București în vederea  efectuării lucrărilor de reparații a fațadei clădirii imobilului pe care îl deține pe Bd.Al.I.Cuza; T – 30 zile;

P. Ș.-C., din Bucureşti în vederea  efectuării lucrărilor de reparații a fațadei clădirii imobilului pe care îl deține pe Bd.Al.I.Cuza; T – 30 zile;

A. I., din Bucureşti în vederea  efectuării lucrărilor de reparații a fațadei clădirii imobilului pe care îl  deține pe Bd.Al.I.Cuza; T – 30 zile.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi S.U.P. „Seroplant” Brăila, fiind soluţionate 33 de sesizări ale cetăţenilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *