Vremea pe luna aprilie

Meteorologii de la ANM au emis astăzi 27 martie, estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 30 martie-27 aprilie 2020.

Săptămâna 30 martie-06 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Excepție va face sud-estul țării, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice, dar mai ales în partea de nord a Olteniei și Munteniei, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 06-13 aprilie

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte, local, în zonele montane.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

Prognoza meteo 13-20 aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână, în toate regiunile.

Meteo săptămâna 20-27 aprilie 

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *