In câteva zile medicamentul tiroidei-Euthyrox se va găsi în farmacii

Din noiembrie 2019, bolnavii care suferă de guşă tiroidiană singurul tratament pentru ameliorarea tiroidei şi nu a tratării, administrat de medicii de la endocrinologie, este Euthyrox, fie de 25, 50 sau 100 micrograme/comprimat, care lipseşte cu desăvarşire din farmacii. De atunci bolnavul s-a descurcat cum a putut s-au a renunţat să mai întrebe la farmacii de acest medicament.

In data de 31 martie 2020, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a anunţat pe pagina instituţiei printr-un comunicat că acest medicament a intrat în ţară si va fi distribuit în farmacii.

 

Anunt important, 31.03.2020 – In atentia persoanelor interesate
ANMDMR monitorizeaza continuu disponibilitatea medicamentelor pe baza de levotiroxina
La sfârsitul saptamânii trecute, ANMDMR a verificat rapoartele operatiilor comerciale efectuate de distribuitorii angro privind medicamentul Euthyrox comprimate. Cantitaţile ridicate de la compania Merck Romania SRL urmeaza, in cursul acestei sapatamâni, circuitul logistic catre farmaciile din ţara.
Este important de precizat ca astazi (n.r.-31 martie) a sosit in depozitul Merck o cantitate semnificativa de Euthyrox 100 micrograme/comprimat, urmând a se finaliza recepţia si a se elibera loturi spre vânzare catre distribuitorii angro, parteneri de contract.
In ceea ce priveste Euthyrox 50 micrograme/comprimat, o noua cantitate de cutii se afla in etapa de control al calitaţii la producator, estimându-se ca livrarea din Germania ar fi posibila la sfârsitul saptamânii cu sosire estimata intre 8-10 aprilie.
Referitor la Euthyrox 25 micrograme/comprimat, avem informaţia potrivit careia sunt in fabricatie loturi noi, dar nu se poate estima, la aceasta data, când va avea loc livrarea catre România.
In funcţie de raportarile primite periodic, ANMDMR va reveni cu noi informaţii”, se precizează în anunţ.

De precizat că Euthyroxul este indicat în special la adulţi, atunci când iodul nu este indicat, ca tratament de substituţie în hipotiroidism, tratament de supresie în cancerul tiroidian și tratament de substituţie pe parcursul terapiei antitiroidiene a hipertiroidismului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *